top of page
  • Tamara

Študij v Belgiji - na univerzi Karel de Grote vpisi potekajo do septembra!

Številni študenti Univerze uporabnih znanosti in umetnosti Karel de Grote,

svoje start-up podjetje odprejo že v času študija.


Raziskuješ univerze v tujini in te še posebej privlači študij v Belgiji? Univerza Karel de Grote (KdG) ponuja celovito mednarodno študijsko izkušnjo, torej študij v tujini, ki vključuje teorijo in prakso. KdG je univerza uporabnih znanosti in umetnosti, nahaja pa se v Antwerpnu v Belgiji. Znotraj svojega delovanja daje velik poudarek na učenje preko resničnih projektov. Osredotoča se na trajnostni razvoj, prispevek skupnosti ter si prizadeva za zadovoljstvo in kakovostne izkušnje študentov in zaposlenih.


Poslanstvo univerze KdG je z interakcijo in spodbudnim okoljem za učenje, bivanje in delo študentom zagotavljati prostor, kjer lahko izkoristijo svoj največji potencial in kjer imajo vsi enake možnosti, da izstopajo ter dobijo priložnost za izobraževanje in razvoj kariere z resničnimi projekti.




Belgija kot študentska destinacija

Belgija je priljubljena študentska destinacija za mnoge mednarodne študente, razlog za to pa je njeno večkulturno in večjezično okolje. Razmerje med ceno in kakovostjo izobraževanja v Belgiji je odlično. Študenti lahko izbirajo med različnimi študijskimi programi v angleščini in pri tem računajo na nizke stroške šolnine. Večina belgijskih visokošolskih zavodov je dobro povezanih tudi s poslovnim okoljem. Študentom zato omogočajo veliko priložnosti za mreženje in vključevanje v poslovno skupnost, pa tudi v evropske institucije!

Če želiš bolje razumeti načela in strukturo izobraževanja na univerzi KdG, si v nadaljevanju preberi več o študijskih smereh, katerih programi temeljijo na pridobivanju izkušenj in učenju z resničnimi projekti v mednarodnih korporacijah in s strokovnim mentorstvom.




Želiš s študijem v tujini začeti že septembra? Še vedno lahko izbereš enega izmed programov v angleščini na Univerzi uporabnih znanosti in umetnosti Karel de Grote.

Rok za prijavo na univerzo Karel de Grote je 24. september, letna šolnina pa le 961,90 evra! Še danes kontaktiraj našo pisarno in preveri katere dokumente potrebuješ za oddajo prijave na študij.


Dodiplomski študijski programi v angleščini


Mednarodno poslovno upravljanje (International Business Management)

International Business Management je študijski program, kjer lahko izbiraš med tremi specializacijami - Global Business, Global Supply Chain Management in International Entrepreneurship.


Globalno poslovanje (Global Business)

Prvi dve leti študija je poudarek na obsežni študiji globalnega poslovanja, ki vključuje trgovino, logistiko, ekonomijo, finance, pravo, računovodstvo, trženje, upravljanje in trajnostni razvoj. V zadnjem letu pa študenti dobijo jasen vpogled v vse vidike mednarodnega poslovanja. Poleg pisanja diplomskega dela imajo tudi priložnost pridobivanja dodatnih izkušenj v trimesečnem programu mednarodne prakse v tujini.


Upravljanje globalne dobavne verige (Global Supply Chain Management)

Več kot tretjina študija je osredotočena na študentovo specializacijo, medtem ko je v smeri Global Supply Chain Management za praktični del učenja odgovoren logistični laboratorij. Tam študenti razvijajo trajnostno oskrbovalno verigo od vira do kupca, pri čemer upoštevajo njen vpliv na okolje. Prav tako imajo priložnost sodelovati s skupino strokovnjakov. Izdelan projekt gre nato v strokovni pregled, študenti pa dobijo priložnost za predstavitev v eni od mednarodnih korporacij. V zadnjem letu študija raziskujejo pomorski promet, pristaniško logistiko, carino ali revolucijo digitalnega skladišča. Svoje izobraževanje zaključijo s prakso v logističnem podjetju.


Mednarodno podjetništvo (International Entrepreneurship)

Študijski program mednarodnega podjetništva prepleta podjetniške osnove kot so: računovodstvo, medkulturno komuniciranje, ekonomija, pravo, trženje, trgovina in logistika. Študenti lahko oblikujejo svoje ideje za potencialna zagonska podjetja in se naučijo, kako jih prodati ali razviti na dvomesečnem pripravništvu v želeni korporaciji. Razvoj v mladega podjetnika je temelj zadnjega leta tega študija. Študenti se osredotočijo na start-up strategijo, poslovno upravljanje in mednarodno poslovno industrijo, hkrati pa razvijajo veščine, potrebne za preboj na trgu dela. Veliko študentov s pomočjo mentorstva na KdG že med študijem ustanovi svoje prvo podjetje. Boš med njimi tudi ti?


Delo v praksi je ključnega pomena in KdG-jev Poslovni laboratorij (Business Lab) je prva odskočna deska, kjer lahko pridobivaš praktične izkušnje. Business Lab študentom zagotavlja prostor, kjer lahko razvijajo svoje poslovne ideje in projekte. Olajša jim tudi stike s poslovnim svetom, kjer svoje ideje lahko predstavljajo in jih razvijajo z ekipo strokovnjakov na izbranem področju.

Uporabne računalniške znanosti (Applied Computer Science)

Študijskemu programu dodano vrednost daje učenje skozi praktično delo na resničnih projektih za mednarodna podjetja in organizacije. Praksa traja osem tednov. Mogoče jo je opraviti v enem od mednarodnih podjetij v Belgiji ali v tujini. Prvi dve leti študija združujeta programiranje, umetno inteligenco, znanost o podatkih, omrežja, sisteme in strojno opremo. Od prvega dne se študenti učijo svoje znanje uporabljati v projektih pod vodstvom poklicnih mentorjev. Ti projekti se osredotočajo predvsem na družbeno pomembne teme, ki dajejo priložnost za inovacije in hkrati zagotavljajo trajnostne rešitve.


Poleg specifičnih projektov imajo študenti skozi organizirano simulacijo mednarodne korporacije priložnost spoznati dinamično delovno okolje in občutiti, kako je mogoče z odličnim delom napredovati na najvišja delovna mesta. Študenti KdG se vedno ukvarjajo z aktualnimi temami in najnovejšim tehnološkim napredkom, ki jim jih predstavljajo strokovnjaki iz industrije.


Učenje skozi delo v interdisciplinarnih skupinah na resničnih projektih je še ena izmed razlikovalnih lastnosti univerze Karel de Grote. Študenti, predavatelji in podjetniki se med seboj motivirajo in spodbujajo kreativne rešitve, tako širijo poslovno mrežo in razvijajo poslovne ideje.

Multimedija in kreativne tehnologije (Multimedia & Creative Technologies)

S tem študijem v Belgiji študenti razvijajo kreativnost in osebni slog ter pridobivajo tehnične veščine, ki jim bodo pomagale najti svoje mesto v dinamičnem svetu novih medijev. Od prvega dne se študenti v okviru študentskega laboratorija FabLab KdG učijo uporabljati 3D tiskalnike, ViReS, Kinects, Arduino plošče, vhodne naprave, ročna orodja in avdiovizualno opremo. Študijski pristop temelji na resničnih poslovnih situacijah, obravnavanju strank in kupcev iz različnih kultur, iskanju ustreznih rešitev in razvoju idej.

V zadnjem letu se poudarek preusmeri na konkretne poslovne izkušnje.



Študenti, ki imajo poslovno idejo, se lahko prijavijo za pridobitev statusa študentskega podjetnika in uspešno začnejo lasten start-up oziroma zagonsko podjetje.

Te zanima drugačen izziv? Potem se lahko odločiš za 16-tedensko prakso v tujini in svoje znanje izpopolniš v izbrani korporaciji.


Izkoristi priložnost za izobraževanje v tujini, na univerzi Karel de Grote, ki te bo opremila s kakovostnim teoretičnim ozadjem in te spodbujala k razvoju in uresničevanju tvojih poslovnih idej ter izboljšanju znanja z delom na projektih s strokovnim mentorstvom.


Prijave za študij na univerzi Karel de Grote so v polnem teku. Še danes kontaktiraj našo pisarno in si zagotovi brezplačno pomoč pri vpisu na študij!


194 views0 comments
bottom of page