Medtem ko je večina drugih držav še vedno v procesu implementacije Bolonjske deklaracije, je Nizozemska prva država, ki je odprla vrata svojih univerz tujim študentom in jim nudi programe, ki se izvajajo v angleškem jeziku. Nizozemska vlada nenehno vlaga v visokošolsko in univerzitetno izobraževanje, zato je danes večina njihovih univerzitetnih kampusov biser moderne arhitekture – veliko naravne svetlobe, udobni prostori za počitek in prostori, opremljeni z najsodobnejšo tehnologijo.

Nizozemska je med najbolj priljubljenimi državami za visokošolsko in univerzitetno izobraževanje med perspektivnimi slovenskimi študenti in slovi kot druga najboljša država za študij v Evropi takoj za Veliko Britanijo.

V državi, ki ima več koles kot ljudi, študira že več kot 50.000 tujih študentov. To dejstvo ne preseneča, saj so Nizozemci navajeni živeti z ljudmi iz različnih kultur, velika večina Nizozemcev pa tekoče govori angleško. Prav iz tega razloga se tuji študentje po prihodu na Nizozemsko hitro vključijo v družbo in pridobijo nova poznanstva.

Na Nizozemskem obstajata dve vrsti univerz: research universities (raziskovalne univerze) in applied sciences universities (univerze s poudarkom na uporabnih znanostih). Univerze s poudarkom na uporabnih znanostih so poklicno orientirane in pripravljajo študente na razne poslovne situacije. Trajanje dodiplomskih študijev na teh univerzah traja štiri leta, v sklopu študija pa morajo študentje opraviti obvezno prakso. Po zaključku študija imajo študentje že nekaj izkušenj in zato lažje vstopijo na trg dela.

Na raziskovalnih univerzah je raziskovanje vključeno v študijski program in ni potrebna vključitev v ločene raziskovalne inštitute, kakor to poteka v Sloveniji. Na ta način znanstvena odkritja postanejo del vsakdana njihovih študentov. Dodiplomski študij traja tri leta, podiplomski pa eno do dve leti.

Cena študija na Nizozemskem: 2.060 € letno za vse dodiplomske študije in podiplomske študije na obeh tipih univerz. Za vse študente, ki študij začenjate v letu 2018 pa imamo super novico – šolnina za prvo leto študija je namreč znižana na 1.030 € letno!

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je Nanaja, Tamara Nanaja s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Za vas smo dosegljivi: 

TOREK in ČETRTEK od 9h do 17h 

SREDA od 11h do 19h

Naše svetovanje in delo z vami potekata prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

Za osebno srečanje v naši mobilni pisarni, v hostlu Tresor na Čopovi 38, se je potrebno naročiti. 

Po vnaprejšnjem dogovoru, smo dosegljivi tudi ostale dni v tednu. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo