SVN_FBC(WEF-04-2022)_1280x488px.png

VIRTUALNI WORLD EDUCATION FAIR

 samo en klik do izobraževanja, o katerem sanjaš

7. APRIL - 15:00 - 18:00

Izbor fakultete in študija, ki je najbolj primeren zate, ti gotovo predstavlja velik izziv, posebej še, če nameravaš študirati v tujini.

Na virtualnem mednarodnem sejmu izobraževanja lahko stopiš v direkten kontakt z izobraževalnimi strokovnjaki in predstavniki različnih univerz iz vse Evrope. Z njimi lahko klepetaš v živo, svojo bodočo izobraževalno institucijo lahko spoznaš kar iz udobja domačega kavča.

Izpolni registracijski obrazec in prejel/a boš dostop do virtualne platforme, kjer se bo odvijal virtualni sejem s številnimi univerzami.

Zakaj se udeležiti virtualnega sejma?

 

 • Možnost direktnega kontakta s predstavniki izobraževalnih institucij iz cele Evrope.

 • Zbiranje informacij o študiju in spoznavanje izobraževalnih strokovnjakov iz različnih držav, medtem ko sediš v domačem stanovanju ali v svojem najljubšem parku.

 • Brez zgubljanja časa s potovanjem in brez potnih stroškov, saj se ti na fizično lokacijo sejma ni potrebno pripeljati.

 • Optimizacija časa, saj lahko istočasno klepetaš z več predstavniki različnih univerz.

 • Brez strahu, da bi kakšno pomembno informacijo pozabil/a zapisati, saj boš imel/a vse potrebne informacije shranjene v “chat box-u”.

 • Skupni prispevek k pozitivnemu vplivu na okolje – promocijski materiali in brošure ne bodo natisnjeni, enostavno si jih lahko snameš in preneseš na svoj prenosnik.

 • Virtualnemu sejmu se lahko pridružiš kjerkoli se nahajaš in iz katerekoli naprave, potrebuješ le dostop do interneta ali dovolj mobilnih podatkov.

 • V virtualni sejem se lahko prijaviš večkrat in do njegovih dokumentov lahko dostopaš tudi potem, ko je ta že zaključen.

 • Vstopnine oziroma prijavnine ni.

UNIVERZE, ki so že potrdile svojo prisotnost

 • Tilburg University

 • Technische Hochschule Rosenheim

 • Ca Foscari University of Venice

 • European Institute of Innovation & Technology

 • AGH University of Science and Technology

Pridi na Webinarje univerz iz cele Evrope

 

15:15 - 16:00 »Razmišljaš o študiju na Nizozemskem? Spoznaj priljubljeno univerzo v Tilburgu« -  predstavila jo bosta Liendo Garcia & Ante Čičin-Šain

"Webinar je 45-minutni uvod v študij na Nizozemskem, v mestu Tilburg, na Univerzi Tilburg. Izvedite vse o TOP ponudbi mednarodnih dodiplomskih in magistrskih študijskih programov."

 

16:15 – 17:00 – „Dobrodošli v TH Rosenheim” – webinar vodita Franziska Wohlfart & Sibylle Möbius

„Te zanima študij v eni izmed najbolj zanimivih regij v Nemčiji? Pričakuješ visoko kakovost življenja, si želiš odličnih rekreacijskih dejavnosti in gospodarsko močno regijo? Potem moraš izvedeti več o študiju na TH Rosenheim! Univerza je zelo uveljavljena v regiji in ima odlične povezave po celem svetu. Kampus nudi  prijetno vzdušje, storitve osebnega svetovanja in sodobno infrastrukturo. Če k temu prištejemo še tesen stik med študenti in predavatelji, so to idealni pogoji za akademski uspeh. Z najvišjimi standardi kakovosti v izobraževanju, TH Rosenheim usposablja kvalificirane diplomante na področju podjetništva, tehnologije, dizajna, zdravstva in družbenih ved. Študijskimi programi, ki se poučujejo v angleščini: International Bachelor of Engineering (B.Eng.), Applied Artificial Inteligenca (BSc), E-commerce (BA), Engineering Sciences (M.Eng.), Wood Technologies (MSc).”

17:15 – 18:00 - EIT Manufacturing: Magistrsko in doktorsko šolo bo predstavila Monika Primožič

»Namen EIT Manufacturing Master and Doctoral School  je pritegniti in opolnomočiti vrhunske talente s skozi čezmejno in medsektorsko mobilnost ter ponuditi še druge možnostmi učenja, ki bodo študentom pomagale postati vodilni inovatorji in podjetniki v proizvodnih panogah. Ponujajo 5 različnih študijskih smeri v proizvodnji: 1) People and Robots for Sustainable Work, 2) Additive Manufacture for Full Flexibility, 3) Zero-defect Manufacturing for a Circular Economy, 4) Platforms for Digitalized Value Networks and 5) Data Science and AI for Competitive Manufacturing. 

EIT Manufacturing Master and Doctoral School svojim študentom omogoča mobilnost, mentorstvo, mreženje ter veliko priložnosti za inovativnost in podjetništvo. Omogočajo tudi posebno usposabljanje, s katerim boste svoje ideje že znotraj študija preoblikovali v svoje podjetje.”

KAJ BOŠ IZVEDEL/A: 

 • vse o dodiplomskih in podiplomskih študijih v tujini,

 • o študijih na področjih, ki so najbolj iskani na trgu dela,

 • katere so popularne študijske destinacije, 

 • kakšne so cene šolnin, 

 • katere štipendije in posojila so na voljo, 

 • kako se naročiti na karierno svetovanje in

 • kje pridobiti profesionalno orientacijo za tiste, ki še niste prepričani, kaj bi študirali.

O projektu World Education Fair

World Education Fair je eden izmed največjih svetovalnih projektov v Evropi, ki predstavlja najnovejše trende izobraževanja v tujini, povezanih s profesionalno perspektivo. Več kot 30.000 mladih na dogodku pridobi brezplačne nasvete, več kot 8.000 izmed njih pa najde pravi program in se prijavi na univerze v tujini.

​Projekt združuje več kot 250 partnerskih izobraževalnih institucij po svetu in zbere več kot 100 strokovnjakov, ki ponujajo brezplačne nasvete, podporo pri študijski orientaciji ter informacije o možnostih izbire izobraževalnih institucij v tujini.

​Na dogodku World Education Fair se predstavi več kot 250 ustanov srednješolskega in visokošolskega izobraževanja, centrov za tuje jezike in izobraževalnih organizacij širom sveta.

​Na dogodku World Education Fair si želimo mlade v Sloveniji seznaniti s številnimi možnostmi šolanja in pridobivanja novih veščin, ki jih nudijo najbolj znane evropske in svetovne institucije. Številni mladi še vedno ne vedo, da so jim elitne šole in univerze zahodne Evrope na dosegu roke. Tekom sejma nudimo informacije o možnostih izobraževanja na področju učenja tujih jezikov, šolanja na srednjih šolah in univerzah v zahodnih državah, vpisa na dodiplomske in podiplomske programe na univerzah celega sveta in študija na najboljših programih MBA. Pomembno je poudariti, da so tudi po sejmu naši izobraževalni svetovalci na voljo za vse informacije in pomoč v povezavi s prijavo.