top of page
My_future_choice-3.png

Poklicna orientacija
Test MyCareerChoices 

Izbira prave univerze je ena izmed najbolj pomembnih odločitev, ki jih sprejemaš kot dijak/inja, preden boš naslednjih 3-5 let posvetil/a študiju in prvim korakom do izbrane kariere.

Test poklicne orientacije MyCareerChoices, ki ga je razvilo podjetje Cambridge occupational Analysts (My Future Choice), je  zasnovan tako, da ti pomaga odkriti zate najbolj ustrezno študijsko področje.

Kaj je MyCareerChoices

MyCareerChoices je test karierne orientacije, ki dijakom pomaga prepoznati področja, ki so zanje primerna, da bi na njih lahko razvili svoje sposobnosti, pridobili več informacij o specifičnih področjih zanimanja. Test jim pomaga tudi sprejemati primerne 

odločitve glede svoje prihodnosti, razumeti ustreznost izbranega področja ter na področju izbrati vrsto kariere, ki si jo želijo. Ko se dijaki odločijo za  kariero, ki ji želijo slediti, se zlahka odločijo tudi za smer študija, na katero se želijo vpisati. 

Z analizo odgovorov vsakega posameznega dijaka MyCareerChoices pripravi profil interesov, ki upošteva 40 področij. Poleg tega test zagotavlja dostop do MyCareersRoom – prilagojene spletne platforme, kjer lahko dijak rezultate testa podrobno pregleduje.

Test je zelo obsežen, traja nekaj ur in vsak dijak po opravljenem testu dobi poglobljene rezultate. Le te mu interpretira izobraževalni svetovalec. 

Test je najbolj primeren za dijake, stare od 14-18 let.

SVN_INP(June-2019_My-Future-Choice)_1080

 Paket MY CAREER CHOICES
vključuje: 

  • Priprava na reševanje testa z izobraževalnim svetovalcem, 

  • pisanje izpita,

  • prejetje rezultatov v pisni obliki,

  • interpretacija rezultatov v sodelovanju s svetovalcem, 

  • navodila za samostojno raziskavo,

  • končno svetovanje na podlagi rezultatov ter samostojne raziskave področij zanimanja, 

  • seznam študijskih programov in univerz v tujini, glede na rezultate testa. 

 

Cena paketa MyCareerChoices: 155 EUR

bottom of page