top of page
  • Tamara

Švedska, vedno pogostejša izbira podiplomskih študentov

Updated: Dec 6, 2021

Si sredi dodiplomskega študija, ali pa ga letos zaključuješ? Si že zaključil/a in razmišljaš o nadaljevanju študija? Bi za podiplomsko študijsko destinacijo izbral/a Švedsko? Da? Še ne veš? Mogoče? Potem beri dalje.


Če iščeš najboljšo opcijo podiplomskega študija zase, ki bo povrhu tega še brezplačna, pa ne veš kje zares iskati, si tokrat na pravem mestu.

Veliko evropskih držav ponuja odlične možnosti magistrskega študija, le redke pa so, ki nudijo vrhunski podiplomski študij brez šolnin. Ena takih je Švedska. Privlačna država na severu Evrope slovi po digitalizaciji, okoljski osveščenosti in inovativnosti. Visoko razvita, moderna Švedska nenehno vlaga v nadaljnji razvoj gospodarstva, prav tako nudi številne možnosti zaposlovanja.



Večina podiplomskih študijev na Švedskem traja eno leto, z nekaj izjemami, ki trajajo dve leti. Študijska izkušnja na Švedskem ti bo omogočila dovolj časa, da se boš zares posvetil/a svojemu strokovnemu področju, hkrati pa tudi raziskoval/a čudovito švedsko krajino in spoznaval/a njihovo multikulturno družbo.


Na Švedskem lahko izbiraš med številnimi univerzami, ki nudijo programe v angleškem jeziku. Med njimi je tudi univerza West, ki se ponaša z odličnimi študiji s področja družbenih ved, inženiringa in informacijske tehnologije, v svojem portfoliju pa ima tudi pripravljalne programe angleškega jezika za mednarodne študente.

Vse o univerzi, študijskih programih in predmetnikih, načinu dela in vpisnih pogojih lahko že kmalu izveš kar direktno iz prve roke.


Skupaj s predstavniki univerze West te vabimo, da se nam v četrtek, 16. decembra pridružiš na virtualnem dnevu “Study in Sweden”.

Naše izobraževalne svetovalce boš (v angleščini) lahko vprašal/a vse, kar te o študiju na Švedskem zanima, predstavniki univerze West, pa bodo odgovarjali tudi na konkretna vprašanja v zvezi s študijem na univerzi.


Univerza West – trajnostno usmerjena univerza, ki v ospredje postavlja študente


Podiplomski študijski programi v angleščini


Master in Finance

Študenti tega podiplomskega študija preučujejo kvantitativna in teoretična orodja, potrebna za uspešno kariero finančnega analitika. Učijo se od visoko usposobljenih predavateljev in profesorjev ter postajajo strokovnjaki na glavnih področjih uporabnih financ (korporativne finance, obvladovanje tveganj).


Master in International Business

Švedska je znana po globalni uporabi družbeno odgovornih poslovnih praks. Ta podiplomski študijski program omogoča pridobitev znanj, ki so velikim in malim podjetjem v pomoč pri učinkovitem poslovanju v zapletenem in dinamičnem globalnem poslovnem okolju.



Master in IT and Management

Enoletni magistrski program ponuja izbiro med tremi področji specializacije in temelji na najbolj perečih potrebah strokovnjakov na področju IT. Študijski program je zasnovan za študente z izobrazbo s področja družbenih ved in/ali računalniških znanosti ter jih pripravlja na delo na področju informacijske in komunikacijske tehnologije (IKT).


Master in Work Integrated Political Studies

Zanimiv podiplomski študij traja dve leti, velik poudarek študijskega fokusa pa je na vplivu družbenih sprememb, ki nastajajo zaradi različnih političnih izzivov.


Master in Manufacturing Engineering

Študenti glede na predhodno izobrazbo lahko izbirajo med enoletnim in dvoletnim podiplomskim študijem, ki jih pripravlja na načrtovanje, razvoj ter integracijo procesov, sistemov, strojev in orodij za proizvodnjo visokokakovostnih izdelkov.


Master in Electric Vehicle Engineering

Na univerzi West lahko študenti opravljajo tudi podiplomski študij s področja avtomobilskega inženiringa. Enoletni ali dveletni magistrski študij izobražuje za pristop, ki rešuje nove izzive v avtomobilski industriji.


Master in Metal Additive Manufacturing

Podiplomski študij je v celoti posvečen posvečen 3D tiskanju, ki je revolucioniral industrijsko proizvodnjo. Študenti se izobražujejo o materialih in tehnikah preko inovativnih delovnih procesov.

Master in Robotics and Automation

Ta podiplomski študijski program je na voljo v tradicionalni obliki, študent pa se lahko odloči tudi za študij popolnoma na daljavo. Industrijski roboti, simulacijske tehnologije in ostala moderna tehnologija so ključni elementi, ki jih študenti obravnavajo na tem magistrskem študiju.

Master in Child and Youth Studies

Tudi ta podiplomski študijski program je na voljo kot tradicionalen študij, ali kot študij na daljavo, preko spleta. Dveletni študij daje ključni poudarek na proučevanje in razumevanje različnih vzrokov, ki oblikujejo, omejujejo in spodbujajo razvoj pri otrocih in mladih.


Vse o študiju na Švedskem lahko izveš na virtualnem dnevu Study in Sweden, ki bo 16. decembra od 14h do 17h.
Podroben program dogodka si lahko ogledaš tukaj, prijaviš pa se lahko tukaj. Brezplačno.
118 views0 comments
bottom of page