top of page
  • Writer's pictureIntegralEdu

VSAKO USPEŠNO PRIJAVO SPREMLJA IZJEMNO MOTIVACIJSKO PISMO

Updated: Mar 19, 2022



Naslednja skupinska delavnica pisanja motivacijskega pisma bo v soboto, 9. aprila ob 10.00. Na voljo so še 3 mesta.



Kako napisati motivacijsko pismo?


Vsebina motivacijskega pisma mora biti dobro premišljena in odlično načrtovana. Načrtovanje in dejansko pripravo motivacijskega pisma si boš zelo olajšal/a, če boš sledil/a naslednjim korakom.

1. Raziskava!

Najprej moraš narediti nekaj raziskav. Dobro preglej, na kakšno univerzo se prijavljaš, kakšne so njihove vrednote, kakšen tip študentov privlačijo itn. in uporabi te informacije za pisanje res dobrega motivacijskega pisma. Ko boš našel/a vse te informacije, boš lahko motivacijsko pismo oblikoval/a po meri za vsako univerzo oz. program posebej.

2. Oblikovanje

Motivacijsko pismo naj bo jedrnato in dobro oblikovano. Verjetno ni treba poudarjati, da pisava Comic Sans ni v modi že od 5. razreda osnovne šole. Pismo naj bo napisano v jasnih odstavkih in naj bo dolgo največ eno stran. Veliko univerz med prijavnimi pogoji navede točno dolžino motivacijskega pisma, ki ga pričakujejo od tebe.


3. Struktura pisma

Čeprav ni točno določenih pravil za strukturiranje motivacijskega pisma, obstajajo splošno sprejeti napotki, kako narediti motivacijsko pismo privlačno za branje.

Pozdravnemu nagovoru sledi prvi odstavek, ki naj bo kratek in jedrnat in naj pojasnjuje, kakšen je namen tvoje prijave. Potem v enem ali več kratkih smiselnih odstavkih pojasni svoje dosedanje formalne in neformalne izkušnje, ki te delajo najboljšega kandidata za sprejem na univerzo. Dobro je te informacije povezati z informacijami, ki si jih poiskal/a prej. Besede, ki jih izbiraš, naj kažejo na tvojo strast po študiranju izbranega področja in po študiju na točno tej univerzi. Na koncu ne pozabi dodati svojih kontaktnih podatkov, zahvale in imena.

Pazi, da bo motivacijsko pismo napisano brez napak in v jeziku, ki je formalen, a vseeno zveni naravno. Če ga pišeš v angleščini, pazi, da ne uporabljaš krajšav.

Svetovalci za izobraževanje agencije IntegralEdu vsem, ki se na univerzo prijavljate z našo pomočjo, nudimo brezplačen pregled motivacijskega pisma pred pošiljanjem na univerzo.


Za vse pa organiziramo tudi skupinske in individualne delavnice pisanja motivacijskega pisma. Naslednja skupinska delavnica bo v soboto, 9. aprila ob 10.00, potekala bo preko Zooma.

Cena delavnice, ki vključuje individualno predpripravo, skupinsko delavnico v času trajanja 120 minut in individualni pregled končnega izdelka je 60,00€. Za vse, ki koristite kateregakoli izmed plačljivih paketov naše pisarne, je delavnica brezplačna.

Za več informacij pokliči na +386 (0)40 282 989 ali pa nam piši na info@integraledu.si!



258 views0 comments
bottom of page