top of page

INTERNSHIP USA

Gain real world experience

o programu

Program strokovnega pripravništva Internship ZDA ponuja priložnost vsem študentom in mladim, ki so nedavno končali s študijem, da se izpopolnijo v svoji stroki in pridobijo razgibano in zanimivo delovno izkušnjo. Udeleženci lahko samo izberejo čas trajanja programa ter delodajalca. Ali bo program trajal 1 mesec ali 12 mesecev, ali boš delal v mladem start-upu ali pa v podjetju s seznama Fortune 500, je odvisno samo od tebe!

Program ponuja pripravništva na različnih področjih, kot so marketing, PR, menedžment, finance, hotelirstvo, turizem, informacijske tehnologije itn. Prijave na program so odprte celo leto, priporočljivo pa se je prijaviti vsaj 3–4 mesece pred želenim začetkom programa.

Poleg dragocenih delovnih izkušenj ter učenja novih znanj in veščin bodo vsakemu udeležencu na voljo še številne kulturne aktivnosti med celotnim trajanjem programa.

GLAVNE ZNAČILNOSTI PROGRAMA

PRIDOBIVANJE IZKUŠENJ IN VEŠČIN

Iz prve roke spoznaj ameriško poslovno kulturi in pridobi nova znanja in veščine, ki ti bodo pomagala pri prihodnjih kariernih izzivih.si.

ŽIVLJENJE V ZDA

Program ponuja možnost, da živiš v ZDA do 12 mesecev ter da izkoristiš dodatni mesec za potovanja po državi po končani praksi.

RAZŠIRI SVOJO MREŽO!

Sklepaj prijateljstva in poznanstva za prihodnost!

MOŽNOSTI PROGRAMA

Preden se odločiš za sodelovanje v programu, upoštevaj, da mora biti želeno pripravništvo v povezavi s tvojo stroke in da obstajata dve možnosti za vključitev v program: SELF in PREMIUM PLACEMENT.

V okviru možnosti SELF udeleženec samostojno najde ameriškega delodajalca, pri možnosti PREMIUM PLACEMENT pa udeležencu delodajalca zagotovit ameriška sponzorska agencija.

Typing on Computer
Office
pexels-photo-356844.jpeg

proces prijave

1. INTERVJU S SPONZORSKO AGENCIJO

V kolikor udeleženec izpolnjuje osnovne pogoje za vključitev v program, se postopek prijave začne z izpolnjevanjem prijavnice in življenjepisa.

V prijavnici udeleženec navede osebne podatke, podatke o izobrazbi, kontaktne podatke in določi želen čas trajanja programa in mesto/zvezno državo, kjer bi rad živel in delal med sodelovanjem v program.

Potem prijavo pošljemo sponzorski agenciji in udeleženec se dogovori za intervju na Skypeu s predstavnikom agencije, da bi bolje spoznali udeleženca in njegove želje.

Potem začne sponzorska agencija iskati bodočega delodajalca (Host Organization).

​2. INTERVJU Z DELODAJALCEM

Po tem, ko spozorska agencija najde potencialnega delodajalca, udeležencu predstavi ponudbo, ki vsebuje:

  • naziv delodajalca in osnovne podatke,

  • delovno mesto, ki ga bo udeleženec opravljal,

  • predviden znesek plačila/štipendije,

  • pogoje in cene namestitve (če jo bodoči delodajalec ponuja),

  • datum začetka dela in kraj.

Če udeleženec ponudbo sprejme, se dogovori za intervju z ameriškim delodajalcem preko Skypea.

Ta korak je ključen del programa, udeleženec pa bo dobil našo podporo in pomoč.

Če udeleženec uspešno opravi intervju, skupaj s svojim bodočim delodajalcem začne naslednji korak – izdelavo načrta Training Plan (DS 7002).

Ko Training Plan odobri sponzorska agencija, udeleženec poravna preostale finančne obveznosti do programa, potem pa se začne postopek za izdajo dovolilnice DS 2019.

 

3. VIZUM

Ko udeleženec prejme dovolilnico DS 2019, se lahko prijavi za intervju za vizum na ameriškem veleposlaništvu. Tudi tukaj nudimo podporo pri pripravi za intervju!

Po pridobiva vizuma pa se začne še zadnji korak postopka – nakup letalske karte in priprava na odhod v ZDA!

POGOJI ZA SODELOVANJE V PROGRAMU

Pogoji sodelovanja se lahko razlikujejo glede na področje študija in bodoče prakse.

Splošni pogoji za sodelovanje:

  • udeleženec mora biti starejši od 18 let;​

  • udeleženec mora biti študent visokošolske institucije oz. je nedavno zaključil študij (časovno obdobje od diplomiranja do vključitve v program ne sme biti daljše od 6 mesecev);

  • udeleženec mora odlično obvladati angleški jezik;

  • bodoče pripravništvo mora biti povezano s področjem študija.

pexels-photo-668137.jpeg

Želiš izvedeti več o programu?

Za več informacij pokliči naše svetovalce na +386 (0)59 047 900 ali +386 (0)40 282 989 ali pa nam piši na info@integraledu.si in se dogovori za brezplačne konzultacije!

bottom of page