top of page
  • Writer's pictureIntegralEdu

Zakaj izbrati jezikovni tečaj v tujini za svojega otroka?


Poletje je idealen čas za razvoj novih ali izboljšanje že obstoječih veščin. Ena izmed odličnih dejavnosti so poletni jezikovni tečaji, ki združujejo zabavo in učinkovito učenje. Jezikovni tečaji v tujini so najhitrejši način za izboljšanje znanja tujega jezika in odličen kraj za spoznavanje drugih otrok iz različnih kultur, sodelovanje v novih interaktivnih dejavnostih in preživljanje poletja, ki si ga bodo zapomnili za vedno.


Izboljšanje jezikovnih spretnosti

Najbolj očiten razlog za pošiljanje svojih otrok v enega izmed mnogih razpoložljivih jezikovnih poletnih taborov je izboljšanje njihovega jezikovnega znanja. Nič se ne more primerjati z učenjem jezika z različnimi dejavnostmi v okolju, kjer se ta jezik govori vsak dan, cel dan.

Otroci se učijo in nadgrajujejo svoje znanje jezika z vsakodnevnimi predavanji in strokovnim usmerjanjem, prav tako pa tudi s pogovarjanjem z vrstniki o temah, ki jih zanimajo. Na tak način se tujega jezika lažje učijo, dinamika uporabe pa jim omogoča, da v dvotedenskem bivanju v kampu za učenje jezikov v tujini pridobijo zavidljivo raven znanja.


Kombinacija prijetnega s koristnim - učenje jezika ob sprostitvi

V trenutku, ko je učenje jezikov predstavljeno kot šolska ali obšolska obveznost, so otroci samodejno manj angažirani. Potovanje v eno od držav v tujini, ki najbolj ustreza njihovim željam in interesom, je odličen način za preživljanje poletja, učenje jezika pa zveni kot dodatna aktivnost, ki se bo splačala. Poleg tega otroci v poletnih jezikovnih taborih preživljajo prosti čas tako, kot si želijo; družijo se z novimi prijatelji, se vključujejo v športne aktivnosti, se ukvarjajo s svojimi hobiji.

Ali vaš otrok uživa na morju? Prijavite ga na poletni jezikovni tečaj v Španiji. Sanjarjenje o obisku velikega mesta? Jezikovni tečaji v Londonu so odlična ideja! Kakor koli že, otroku boste podarili poletje na čudoviti lokaciji z veliko spomini, ki si jih bo zapomnil za vse življenje.





Uživanje v svojih najljubših hobijih ali odkrivanje novih

Pogosta dilema pri izbiri poletnih dejavnosti za vaše otroke je izbira med izobraževalnimi dejavnostmi in športom. Kaj pa, če bi lahko kombinirali oboje?

Za razliko od jezikovnih tečajev v bližnjih šolah za tuje jezike se lahko otroci na poletnem jezikovnem taboru ukvarjajo s svojim najljubšim hobijem ali športom in se sporazumevajo v jeziku, ki se ga želijo naučiti.

Ljubitelji športa se lahko preizkusijo v nogometu, košarki, ragbiju, tenisu, golfu, jahanju in celo deskanju, umetniško usmerjeni pa se lahko ukvarjajo s hobiji, kot so moda, kuhanje, umetnost in oblikovanje ali gledališče. Možnosti so neomejene!


Spoznavanje vrstnikov z vsega sveta

Kar na otroke pusti največji vtis ob vrnitvi s poletnih jezikovnih taborov, so nova poznanstva in prijateljstva z otroki z različnih koncev sveta. Dokazano je, da čas, preživet med ljudmi iz različnih kultur, močno pozitivno vpliva na otrokovo zrelost in osebnostni razvoj, hkrati pa je ena najlepših stvari, ki jih ponuja poletni jezikovni tečaj.



Poleg tega otroci z obiskovanjem jezikovnih tečajev v tujini doživljajo samostojnost in postanejo bolj odgovorni. Ohranjanje čistoče v sobah, pravočasno prihod na obroke, klic s starši ob dogovorjenem času - to je le nekaj nalog, ki bodo otroku pomagale do samostojnosti in ga naučile spoprijemanja z novimi situacijami!

Prvi korak je izbira jezika, drugi pa sanjska destinacija vašega otroka! Če še vedno oklevate, ne pozabite, da so v poletnih jezikovnih taborih vsebine, v katerih bo užival vsak otrok. Napačne izbire ni - lokacije poletnih jezikovnih taborov v tujini so neverjetne, prav tako kot tudi njihovi programi. Vaš otrok bo zagotovo srečen in izpolnjen!

26 views0 comments
bottom of page