top of page

Izkušnja nemške srednje šole

Izbira prave srednje šole za vašega otroka se lahko izkaže za najpomembnejšo odločitev glede njegove ali njene prihodnosti. Novo okolje, tuj jezik in drugačen učni sistem, kot ga je navajen, na začetku zahtevajo nekaj prilagajanja. Takšna izkušnja pa je lahko neprecenljiva pri nadaljnjem izobraževanju ter kasnejši uresničitvi življenjskih ciljev. 

Ker se v naši agenciji zavedamo, da odločitve glede vpisa na srednjo šolo zahtevajo premislek, imamo v naši ponudbi poleg celoletnih srednješolskih programov tudi kratkotrajni program na nemški šoli Zinzendornfschulen, ki je ena izmed najuglednejših nemških srednjih šol. Dvomesečni program je lahko izvrstna priprava na nadaljnje šolanje na elitnih nemških šolah ali pa krajša izkušnja, s katero bo otrok v dveh mesecih pridobil znanje nemščine in nove izkušnje.

Šola Zinzendorfschulen se nahaja na jugozahodu Nemčije v idilični pokrajini Schwarzwald in je uro vožnje oddaljena od mest Stuttgart, Basel in Freiburg. Z več kot 200-letno tradicijo šola združuje izobraževanje z vzgojo, v učencih pa spodbuja predanost ter čut za odgovornost. Učenci opravljajo predmete s področja naravoslovnih znanosti, jezikov, vizualnih umetnosti in oblikovanja. V prostem času lahko igrajo golf, nogomet, košark, se posvečajo atletiki, fitnesu, jahanju in smučanju. Sodelujejo lahko v orkestrih, dramskih skupinah, jazz bendu in še pri mnogih drugih aktivnostih, ki so na voljo na prostornem kampusu.

Za mednarodne dijake je nastanitev zagotovljena v enoposteljnih ali dvoposteljnih sobah, zanje pa so  organizirane posebne aktivnosti in pomoč posebnih mentorjev. Mesečni stroški za kratkotrajno bivanje, ki lahko traja od dveh mesecev do enega akademskega leta, pokrivajo šolnino, bivanje in dopolnilni pouk. Še pred vključitvijo v ta program pa učenci opravljajo pet- do deset-tedenski tečaj nemščine v mestu Bad Schussenried, ki je s tem namenom dostopen po posebni znižani ceni. Tečaj je namenjen pridobivanju oziroma izboljšanju znanja nemščine, ki ga bodo potrebovali pri samem pouku.

Unikatnost ponudbe šole Zinzendorfschulen je priložnost, da vašemu otroku omogočite izkušnjo najboljšega nemškega izobraževalnega sistema. Izkušnja lahko služi kot krajši vpogled v drugačne izobraževalne pristope in metode ali pa je že prvi korak k nadaljevanju šolanja v tujini. Kratkotrajni program izobraževanja je namenjen dijakom od 5. do 13. razreda, tj. od 10. do 19. leta. 

Za več informacij in za cene tečaja se obrnite na naše svetovalce, ki bodo z veseljem pomagali vam in vašemu otroku do najboljše izkušnje nemške šole. Pričakujemo vas preko telefona 059 047 900 ali 040 282 989 ali preko e-maila na  info@integraledu.si.

bottom of page