top of page

Študij v Veliki Britaniji

Četrtek, 24.11. od 14h do 17h
online

Prestiž, tradicija in številne priložnosti so tri ključne prednosti izobraževanja v veliki Britaniji, kjer študira več kot 485.000 tujih študentov na več kot 150 univerzah in 50.000 študijskih programih.

Na virtualnem dogodku STUDY IN UK, ki bo 24.11., lahko bolje spoznaš 11 angleških univerz. 

HRV_INP(Study-In-UK_Logos-1)_1080x1080px.png
SVN_FBP(June-1-2018)_940x788px (002).png

Velika Britanija je ena izmed najbolj zaželenih držav med študenti, ki odhajajo na študij v tujino. Univerze v Veliki Britaniji nudijo dodiplomske in podiplomske študije na vseh področjih. Dodiplomski programi trajajo tri leta, študentje pa se imajo možnost odločiti za t.i. sandwich-leto. To pomeni leto znotraj dodiplomskega študija, med katerim lahko študentje opravljajo prakso in si pridobijo izkušnje, ki jim bodo po koncu študija zagotovile boljše možnosti na trgu dela.

Pri izbiri univerze v Veliki Britaniji morajo študentje poleg ranga univerze vzeti v obzir tudi njen geografski položaj. Nekateri imajo raje vrvež in blišč Londona, medtem ko je drugim ljubše mirnejše prijateljsko vzdušje Worcesterja ali drugih butičnih mest. 

Šolnine v Veliki Britaniji po Brexitu: v letu 2020 je Velika Britanija izstopila iz Evropske Unije, posledice njenega izstopa pa se poznajo tudi pri šolninah, ki so se s študijskim letom 2021-22 povišale. Da bi prišle nasproti evropskim študentom, so nekatere britanske univerze evropskim študentom ponudile štipendije. Katere univerze so to in kakšne finanče ugodnosti nudijo evropskim študentom, boste lahko izvedeli na virtualnem sejmu, 2. decembra. 

1200px-UCAS_logo.svg.png

Od januarja 2015 je IntegralEdu uradni center za predajo dokumentov preko sistema UCAS. UCAS je enotna platforma za prijavo na univerze v Veliki Britaniji. Naši izobraževalni svetovalci so strokovno usposobljeni in že šesto leto prijavljajo kandidate preko sistema UCAS in jih uspešno vpisujejo na želene univerze.

FINANCIRANJE ŠTUDIJA V VELIKI BRITANIJI

Izdatne štipendije za evropske študente 

Po Brexitu Evropski študenti niso več upravičeni do najema študentskega posojila v Veliki Britaniji. 

Številne partnerske univerze naše pisarne so za evropske študente odobrile posebne štipendijske sklade, namenjene znižanju šolnine študija. 

Kontaktirajte nas, da vam predstavimo univerze, ki omogočajo znižane štipendije.  

bottom of page