top of page
  • Tamara

Še vedno se lahko prijaviš na študij v Veliki Britaniji!

Dobre novice za vse tiste, ki še vedno razmišljate o tem, da bi septembra začeli s študijem v Veliki Britaniji in tudi za tiste, ki niste prejeli ponudbe vaše želene univerze.


S 1. julijem se v Veliki Britaniji začenja UCAS Clearing – gre za obdobje, ko Univerze polnijo zadnja prosta mesta za vpis v prihajajoče študijsko leto. Proces prijave na Univerzo je v času UCAS Clearinga manj zahteven kot v obdobju rednih prijav in ga, v kolikor imaš vso ustrezno dokumentacijo, lahko zate opravimo v roku dveh dni!





Kaj pa, če nimaš certifikata o znanju jezika?

Nobenega problema. Če se prijaviš na študij v času UCAS clearinga, bo tvoja bodoča Univerza znanje tvoje angleščine presodila na podlagi ocene, pridobljene na maturi iz angleščine. Eden izmed obveznih dokumentov pri rednih prijavah na študij v Veliko Britanijo je tudi certifikat iz znanja angleškega jezika, ki ga dijaki lahko opravljate v posebej specializiranih institucijah. Letošnje okoliščine v času Clearinga pa so izjemoma spremenjene, predvsem zaradi zamikov in zamud, ki so se v evropskem šolstvu zgodile zaradi pandemije Covid19. Na svojo izbrano Univerzo v Veliki Britaniji se torej lahko vpišeš tudi z dovolj visoko oceno iz angleščine na maturi. Večina Univerz te bo sprejela, če si maturo opravil/a s štirico. Če si maturo opravljal/a  na višjem nivoju, so tvoje možnosti za sprejem še boljše! Nekatere najbolj priljubljene partnerske univerze, ki imajo v času Cleringa še prosta mesta: Coventry University University of Essex University of Portsmouth Aberystwyth University De Montfort University Nottingham Trent University Middlesex University University of Northampton University of Greenwich Si res želiš študirati v Veliki Britaniji, a te skrbi, da nimaš dovolj denarja? S prijavo na študij v študijskem letu 2020-21 imaš kot evropski študent pravico do tega, da zaprosiš za študentsko posojilo. Študentsko posojilo pridobiš za celotno trajanje svojega dodiplomskega študija. Izkoristi priložnost, saj je naslednje študijsko leto zadnje, ko bo britanska vlada posojila omogočala tudi evropskim študentom. Kateri študijski programi so še odprti za vpis bo znano že v teh dneh. Več o UCAS clearingu lahko prebereš tudi tukaj. Te zanima pozna prijava na študij v Veliko Britanijo ali kam drugam? Čimprej nam piši na info@integraledu.si, da preverimo tvoje možnosti 😊

263 views0 comments
bottom of page