top of page
  • Writer's pictureIntegralEdu

Zakaj se vpisati na študij medicine? Odkrij 7 razlogov

Razmišljaš o študiju medicine? Odkrij sedem razlogov ZA. 😊

Kako ti lahko študij te priljubljene vede omogoči odlično kariero in ti zagotoviti boljšo prihodnost?


1. Odlične zaposlitvene možnosti po pridobljeni diplomi

Diplomanti večine univerz sklenejo prvo poklicno delovno razmerje v roku šestih mesecev od zaključka študija.

Po končanemu študiju medicine, ti je zagotovljen poklic zdravnika. Preko spoznavanja delovnega procesa se nato specializiraš za področje medicine, kjer želiš delovati.


2. Finančna stabilnost

Zdravstveni delavci po vsej EU in tudi v Veliki Britaniji so dobro finančno nagrajeni. Povprečna začetna letna plača v Veliki Britaniji recimo, je več kot 30.000 funtov. Potem, ko postaneš visoko spoštovan starejši zdravnik, pa je tvoja plača lahko še nekajkrat višja.


3. Praktični in teoretični pouk

Čeprav študij zahteva veliko zapletene teorije, ponuja tudi zelo praktičen pristop k učenju. Univerza te opremi z veščinami, ki jih potrebuješ, da postaneš zdravnik/-ca, zato študij vključuje velik delež praktičnega usposabljanja.

Večino svojega časa boš preživel/a v EU bolnišnicah z namenom pridobivanja praktičnega znanja. Položaji so zasnovani tako, da se srečuješ z različnimi zdravstvenimi posebnostmi, ki ti dajo priložnost za interakcijo z bolniki po različnih bolnišnicah in oddelkih, v katerih opravljaš praktično usposabljanje.





4. Prenosljive veščine

Diplomanti medicine so zelo cenjeni na večini življenjskih področjih, zato boš, če se odločiš za drug poklic, imel/a odprtih veliko možnosti. Medicinska diploma bo razvila tvojo strokovnost, komunikacijo, upravljanje s časom, sposobnost timskega dela, raziskovalne sposobnosti in še veliko več – spretnosti, ki jih je mogoče uporabiti v mnogih drugih poklicih in sektorjih.



5. Družbeno koristno delo

Že kot študent/ka in nato tekom svoje kariere, boš neposredno vplival/a na življenja ljudi. Če si vestna oseba, bo kariera v medicini zagotovo zadovoljila tvoj »občutek dolžnosti«. Večina zdravnikov to navaja kot glavni razlog za izbiro kariere v medicini. Veliko zdravnikov, pa se je za to kariero odločilo zaradi zahtevnih miselnih izzivov. nekateri specialisti namreč morajo res veliko vedeti in raziskovati, da lahko postavijo prave diagnoze in jih nato zdravijo.

Vsako delo ima svoje izzive. A medicina je res ena tistih služb, ki ti vsak dan prinese drug izziv.

Spoznavanje novih pacientov in reševanje različnih problemov bo postalo tvoj vsakdan. Naučil/a se boš tudi novih tehnik in se prilagodil/a najnovejši tehnologiji. Pozabi na vsakodnevno rutino sedenja pred računalnikom – vsak dan boš »v akciji« in vedno znova boš usvajal/a nov nivo uspeha.


6. Potuj po svetu

Mnogi študijski programi na medicinskih univerzah ponujajo izbirno obdobje od 6 do 12 tednov, kot priložnost za študij zunaj matične univerze. Veliko študentov to priložnost izkoristi za potovanje, kjer izkusijo drugačno kulturo, sodelujejo v humanitarnem delu in vidijo, kako se medicina prakticira v drugih državah.

Poleg tega ti medicinska diploma odpira vrata po vsem svetu. Povpraševanje po zdravnikih je veliko po vsem svetu, zato je tvoja priložnost globalna. Lahko se pridružiš tudi mednarodni dobrodelni ali nevladni organizaciji, ki ti daje priložnost pomagati ranljivim skupnostim.


7. Raznolikost karier in usmeritev

Obstaja veliko različnih vej medicine – s katerimi se boš srečal/a tekom študija in nato v svoji karieri. Nekega dne boš morda študiral/a nevrokirurgijo, naslednji dan pa podiatrijo – dobesedno si boš ogledal/a človeško telo od glave do pet. Diplomirani zdravniki imajo na voljo preko 60 specializacij. Gre za neverjetno širok razpon, od pediatrije (zdravljenje dojenčkov, otrok in najstnikov) do psihiatrije (zdravljenje duševnih in čustvenih motenj) in javnega zdravja (zdravljenje skupnosti in oblikovanje politike javnegaa zdravja).



Ne zamudi virtualnega dogodka 15. junija, posvečenega medicinskemu izobraževanju v tujini.

Pogovorili se bomo o osnovah študija medicine v tujini in odgovorili na vsa tvoja vprašanja in dileme. Pridruži se, če želiš:

- izvedeti o prednostih študija medicine v tujini,

- pridobiti informacije o najbolj priljubljenih medicinskih šolah, pogojih za sprejem ter prijavnih rokih.

Ne pozabi se registrirati in si prihrani svoje mesto.


51 views0 comments
bottom of page