top of page
  • Tamara

To so univerze, ki prihajajo na World Education Fair

Updated: Oct 31, 2020


De Montfort University campus

Medtem ko se zaradi korona virusa ponovno zapiramo v svoje domove, se nam prav tam odpirajo vrata v mednarodni akademski svet.

V četrtek, 29.10.2020 bo skupina Integral že četrto leto zapored gostila World Education Fair. Mednarodni izobraževalni sejem bo letos potekal preko spleta, vsi ki se boste prijavili, pa boste v zasebnih sporočilih lahko klepetali s predstavniki univerz iz vsega sveta. Vprašali boste lahko karkoli vas zanima v zvezi s šolanjem ali študijem v tujini. Na voljo bodo informacije o študijskih izbirah, stroških študija, financiranju in štipendijah ter o življenju v številnih državah po svetu, iz katerih sodelujoče izobraževalne institucije prihajajo.

Predstavile se bodo univerze iz Nizozemske, Velike Britanije, Danske, Avstrije, Nemčije, Madžarske, Finske in Kanade.

Udeležba na virtualnem interaktivnem dogodku je brezplačna, prijavite se lahko tukaj.


S predstavniki katerih univerz in drugih izobraževalnih institucij se boste lahko pogovarjali?


SEVER EVROPE


Dania Academy

Dania Academy je univerza uporabnih znanosti iz Danske. V svojem naboru študijskih programov nudi številne, ki se izvajajo v angleščini, na primer študij informacijske tehnologije, avtomobilskega menedžmenta, storitvenih dejavnosti, gostinstva in turizma ter trženja in oglaševanja. Študijski programi temeljijo na uporabi znanja, pridobljenega na predavanjih. Metode poučevanja na univerzi združujejo tradicionalna predavanja, seminarje, študije primerov ter predstavitve. Študentom pomagajo pri pridobivanju analitičnih in ustvarjalnih veščin za reševanje težav, s katerimi se soočajo podjetja. Študenti Danie so deležni tudi velikega števila ekskurzij in se udeležujo številnih predstavitev vodilnih kadrov s področij informatike, avtomobilizma, trženja itd.

Evropski, torej tudi slovenski študenti šolnine na univerzi Dania ne plačajo.



Contennial College

Contennial Coolege je najstarejša javna univerza province Ontario v Kanadi. Univerza je bila prva priznana kot ena izmed najbolj multikulturnih izobraževalnih ustanov v mestu. Ponaša se s skoraj 100 kulturnimi skupinami, v študentskem kampusu pa govorijo 80 različnih jezikov. V zadnjih 50 letih se je iz lokalne univerze preoblikovala v mednarodno institucijo, ki je s svojimi aktivnostmi prisotna na Kitajskem, v Indiji, Južni Koreji in Braziliji. Glavni cilj univerze je študente usposobiti za trg dela.


Contennial College ponuja redne in izredne študijske programe na več kot 100 študijskih smereh. Njihovi štirje kampusi se nahajajo v Torontu, kjer imajo študenti priložnost delati na resničnih primerih in situacijah še preden diplomirajo.

Univerza svoje delovanje usmerja v inovacije, podjetništvo, uporabo tehnologije v prihodnosti in gradnjo boljših odnosov med študentskimi skupnostmi in delodajalci.


De Montfort University

Univerza De Montfort je od osrednjega Londona oddaljena uro stran. Nahaja se v 10. največjem angleškem mestu Leicester, ki velja za eno najcenejših in najbolj varnih mest v Angliji.

DMU je eden redkih mestnih kampusov v Veliki Britaniji, kjer so vse učne in bivalne enote na eni lokaciji. Zgodovina mesta Leicester sega v predrimsko obdobje, v čas keltske poselitve. Univerza je dobila ime po leicesterskem grofu Simonu de Montfortu, francoskem plemiču, ki je mestu vladal v XIII. stoletju in je bil pobudnik ustanovitve prvega angleškega parlamenta.

Univerza velja za eno najbolj ustvarjalnih institucij v Veliki Britaniji. Številni študijski programi se uvrščajo med 30 najboljših v Veliki Britaniji, tisti na področju arhitekture pa celo med 10. Univerza ima dobre povezave tudi v poslovnem svetu, oblikovalec Jimmy Choo jo pogosto obišče in študente in poučuje modo.




ISM International School of Management

Mednarodna šola za upravljanje (ISM) spada med vodilne nemške zasebne poslovne šole. ISM ima kampuse v Dortmundu, Berlinu, Frankfurtu, Münchnu, Hamburgu, Kölnu in Stuttgartu. Njihovi študijski programi so javno veljavni, njihovo delovanje podpira tudi država. Svoje študente oblikujejo v voditelje prihodnosti. Njihova diploma, ki je zelo cenjena med podjetji, je v angleščini ali nemščini. Študenti delajo na projektih v majhnih skupinah s standardnim načinom poučevanja, del študija pa so tudi integriranimi semestri – študentske izmenjave z več kot 190 partnerskimi univerzami.



Oxford International College

Oxford International College je najboljša šola za zadnja dva letnika srednje šole v Veliki Britaniji. Na maturitetnih izpitih v zadnjih dveh letih, so njihovi dijaki dosegli rekordne rezultate. Več kot 90% vseh ocen, ki so jih dosegli, je bilo A * -A (prav dobrih in odličnih).

Dijaki Oxford International Collega imajo priložnost izobraževati se v okolju, ki podpira njihov osebni in akademski razvoj, hkrati pa uživajo v kulturnem življenju tega mesta-muzeja in se tudi na tak način pripravljajo na svoj nadaljni študij. Večina maturantov Oxford International Collega s študijem nadaljuje na najboljših univerzah na svetu.

Radboud University

Univerza Radboud je bila ustanovljena leta 1923 pod imenom Katoliška univerza Nijmegen in je prva katoliška univerza na Nizozemskem. Ime univerze lahko prevajamo tudi kot "tisti, ki prinaša znanje". Kampus univerze Radboud se ponaša z izjemno lepim izgledom in redno ga urejajo ter posodabljajo. Univerza ima več odlično opremljenih laboratorijev in sodoben športni center, ki se poleg treningov in športnih dejavnosti uporablja tudi za različna študentska tekmovanja in športne prireditve.


Univerza Radboud je še posebej ponosna na profesorja Andre-ja Geima in profesorja Konstantina Novoselova, oba dobitnika Nobelove nagrade za fiziko v leto 2010. Prof. Novoselov je tudi sam študiral na univerzi Radboud. Univerza je ena od ustanoviteljic Evropske raziskovalne mreže univerz - Mednarodne mreže raziskovalnih univerz (IRUN). Priznana je kot ena najboljših evropskih univerz na področju biokemijskih znanosti, izvaja pa tudi eno najbolj iskanih in sodobnih študij na svetu o umetni inteligenci.

University of Central Lancashire (UCLan)

Univerza v Srednjem Lancashiru (UCLan) je bila ustanovljena leta 1828 v Prestonu. Po svojem geslu "Ex solo ad solem" univerza svoje študente usmerja pri odkrivanju lastnega potenciala in razvijanju spretnosti. K temu prispevajo s sodelovanjem na projektih z agencijo NASA. Ta študentom nudi najsodobnejše raziskovalne možnosti ter tehnike poučevanja in jim omogoča delo z vodilnimi svetovnimi imeni na področju astrofizike in astronomije. UCLan ima visoko razvito mrežo partnerskih univerz za izmenjave z več kot 120 državami, imajo pa tudi lasten kampus na Cipru.


Preston je upravno in zgodovinsko središče okrožja Lancashire. Ima dobre prometne povezave do Manchestera in Liverpoola. Mesto ima prostorne mestne parke, muzeje in galerije, moderne klube, nakupovalna središča in industrijske objekte.

University of Cologne / Univerza v Kölnu

Univerza v Kölnu je ena najstarejših in največjih univerz v Nemčiji in ima več kot 50.000 študentov, ki študirajo 200 študijskih programov. Univerza je uvrščena na seznam 150 najboljših univerz na svetu, zato ni presenetljivo, da tu poučuje več kot 6000 profesorjev. Na Univerzi v Kölnu sta študirala tudi dva nobelovca: Peter Grünberg (Nobelova nagrada za fiziko) in Kurt Adler (Nobelova nagrada za kemijo).

Poleg močne akademske skupnosti se univerza ponaša z veliko aktivnostmi za spodbujanje enakosti spolov, družinskih vrednot, vključevanja in za izboljšanje življenjskega standarda svojih študentov. Imajo tudi številne svetovalnice, ki študentom pomagajo skozi vse pomembne osebne in študijske dogodke. Nudijo tudi karierno svetovanje po študiju.


Fakulteta za management, ekonomijo in družbene vede, bolj znana kot fakulteta WiSo, je akademska komponenta univerze v Kölnu, ki že več kot stoletje goji tradicijo odličnosti in izobražuje generacije podjetnikov, ekonomistov in politologov. Kot ena največjih nemških visokošolskih zavodov na tem področju se Fakulteta WiSo redno uvršča med najboljše fakultete s področja ekonomije v Nemčiji.



University of Jyväskylä

Univerza Jyväskylä je ena izmed največjih in najbolj priljubljenih mltidisciplinarnih univerz na Finskem. Ponuja visokokakovostni podiplomski in doktorski študij v angleščini.

Dinamična multidisciplinarna raziskovalna univerza se nahaja v naravnem čudovitem kampusu. Je odprta in zelo vključujoča skupnost skoraj 2.600 profesorjev in 14.700 študentov, ki iščejo odgovore na osrednja vprašanja o danes in jutri.


Univerza Jyväskylä sodi med prve tri odstotke najboljših univerz in v več svojih disciplinah predstavlja najboljše na svetu. Vizija univerze je biti vodilna ustanova na svetu pri preučevanju učenja, dobrega počutja in osnovnih naravnih pojavov ter preoblikovati kompetence prihodnosti za izgradnjo trajnostne družbe.

VIA University College

VIA University College je največja izobraževalna institucija tega tipa na Danskem je bila s strani študentov ocenjena za eno izmed najinovativnejših univerz. Več kot 25% njenih študentov, že v času študija dela s podjetji ali pa aktivno sodelujejo v inovacijah. Največ študentov na univerzi študira modo, izdelavo in oblikovanje pohištva ter dizajn in tehnologijo. Univerza daje velik poudarek bliskovitemu povezovanju teorije in prakse, s tem svoje študente odlično pripravlja na trg dela.

Corvinus University of Budapest Univerza Corvinus iz Budimpešte velja za najboljšo izobraževalno ustanovo na Madžarskem na področju ekonomije, upravljanja in družbenih ved.


Pisarna IntegralEdu Ljubljana

Izobraževalni svetovalci skupine Integral bodo tudi prisotni na virtualnem sejmu in bodo na voljo za vsa vprašanja v zvezi s študiijem v Veliki Britaniji, na Nizozemskem in v drugih EU državah.


Če bi se rad/a pogovarjal/a o konkretnem postopku vpisa na univerzo, če imaš vprašanja v zvezi s prijavno dokumentacijo, ali morda potrebuješ pomoč pri motivacijskem pismu, se s predstavniki pisarne Integral lahko dogovoriš za pomoč. Na virtualnem sejmu jim predstavi svoje želje in se dogovorite za termin sestanka.


Na virtualni sejem World Education Fair, ki bo 29.10. od 12h do 18h se lahko brezplačno prijaviš tukaj.

69 views0 comments
bottom of page