top of page
  • Tamara

Spoznaj BREDO, Univerzo uporabnih znanosti

Updated: May 18, 2020

Te zanima študij turizma in hotelirstva? Potem si na pravem mestu, saj je čas, da spoznaš BREDA University of Applied Sciences, ali po slovensko, BREDA Univerzo uporabnih znanosti.







Breda Univerza uporabnih znanosti je ena izmed vodilnih univerz na Nizozemskem s področja turizma in hotelirstva. Ponuja tudi možnost študija številnih dodiplomskih in podiplomskih smeri kot so logistika, organizacija dogodkov in medijev. Na dotični univerzi študira preko 7000 nizozemskih in mednarodnih študentov iz okoli 100 različnih držav. Vse stavbe se nahajajo v novem in prenovljenem kampusu, ki je mešanica nove in stare arhitekture. Sredi kampusa stoji bivši samostan, pa tudi zelenih površin je veliko.


Teme, ki jih študenti obravnavajo med študijem so medsebojno povezane, zaradi česar pridobijo široko znanje in iz njega znajo ustvariti rešitve. Univerza BREDA se je z nekaterimi drugimi univerzami dogovorila za sodelovanje, zato ti v okviru tega ponuja dodatne možnosti izobraževanja – kot izmenjavo, raziskave ali terensko delo.

Predavatelji so profesionalci na področjih, ki jih pokrivajo, vendar imajo s svojimi študenti prijateljski odnos. Podjetništvo je v središču njihovega poučevanja in zato študente vzpodbujajo k zagonu lastnega podjetja. Ta je lahko že kar del diplomskega dela.


Tvoj novi dom

Breda je mesto, idealno za študentsko življenje. Leži na jugu Nizozemske, velikost mesta pa je zelo optimalna. Je dovolj veliko, da zadovolji vse potrebe prebivalcev in tudi dovolj majhno, saj je vse kar potrebuješ, oddaljeno največ 15 minut s kolesom. Mesto je dobro povezano z drugimi deli Nizozemske in prav tako z drugimi evropskimi državami. Je varno, ljudje so odprti in poznani po tem, da izvrstno govorijo angleško.


Študij turizma in hotelirstva na Nizozemskem

Za vse tiste študente, ki se želijo kvalificirati in pridobiti profesionalno vizijo dela v turizmu, priporočamo Breda Univerzo uporabnih znanosti.

Kot smo že omenili, spada med vodilne univerze na tem področju, pa vendar moramo poudariti, da boš ob študiju na Univerzi uporabnih znanosti pridobil več praktičnega dela kot drugje in boš tako imel že veliko izkušenj pred diplomo!


Ugodne cene

Nizozemska je že nekaj časa znana kot dobra izbira za študij v tujini. Dostopne cene šolnine pa so tisto, kar naredi Breda Univerzo uporabnih znanosti mamljivo. Cena za dodiplomski in diplomski študij je samo 2143 evrov. In ne samo to. Prvo leto študija plačaš samo 50%! Seveda pa je končna šolnina odvisna od smeri študija oziroma načina izvajanja študija.


Kateri študijski program izbrati?

Če želiš pravilno izbrati univerzo, moraš dobro premisliti. Zato ti za lažje odločanje pri izbiri predlagamo, da si ogledaš nekaj študijskih smeri ter jih preučiš:

- Tourism Management, Tourism Destination Management (podiplomski)

- Leisure & Events Management

- Hotel Management, International Facility Management

- Logistic Management, Logistic Engineering, Leadership in Supply Chain Management (podiplomski)

- Built Environment - študij urbanega dizajna

- Creative Media and Game Technologies

- Media Innovation, Creative Business

… in drugi.


Spoznaj Breda Univerzo uporabnih znanosti preko spleta.

Te zanima več? Univerza uporabnih znanosti Breda vsak teden organizira več spletnih seminarjev, ki so namenjeni nekaterim študijskim programom.

V naslednjih nekaj dneh se lahko prijavite na:


  • Spletni seminar Upravljanje objektov – 26. maj ob 14. uri.

  • Spletni seminar Upravljanje hotelov – 27. maja ob 10:30 uri.

  • Spletni seminar Predmagistrski študij prostega časa in turizma – 27. maja ob 19. uri.

Na univerzi lahko kar preko spleta spoznaš različne aktivnosti, s katerimi se ukvarjajo. Seveda si lahko spletni seminar ogledaš tudi za nazaj, če ga slučajno zamudiš.

Prijavo na spletne seminarje lahko opraviš preko izpolnjene prijavnice. Če imaš dodatna vprašanja, pa se lahko obrneš na naše izobraževalne svetovalce, ki ti bodo z veseljem svetovali.

238 views0 comments
bottom of page