top of page

Hotel Institute Montreux

Uvod v svet gostinstva in kulinarike

V svetu hotelirstva je Cesar Ritz Švica sinonim za visoke standarde kakovosti. Diploma in znanja, veščine in poznanstva, ki jih udeleženci pridobijo na tečaju, odpirajo številna vrata.

Uvod v svet gostinstva in tečaji kulinarike so primerni za študente, ki imajo interese na področju gostinstva. Udeleženci bodo imeli priložnost na svoji koži izkusiti delovno okolje in sodelovati pri številnih praktičnih vajah, ki jim bodo zagotovile ustrezno pripravo za vpis na univerzo.

POMEMBNO! Če svojega otroka vpišete na enega izmed dveh poletnih programov preko Integrala in vaš otrok v naslednjih dveh letih vpiše dodiplomski študij na SEG-u, vam SEG zagotavlja povračilo stroškov tečaja.

Šola

Hotel Institute Montreaux se nahaja v centru Montreuxa, na obali Ženevskega jezera. Kampus sestavljajo 4 zgradbe, ki so bile nekoč hoteli. Celoten kampus je renoviran in opremljen z modernimi učilnicami ter sobami. Ena izmed zgradb je urejena in opremljena z interierjem nekdanjega letala ter vključuje potniške sedeže, motore, krila in podobno. Udeleženci imajo priliko dodobra spoznati šolo, trenutne študente in uporabljati vse šolske prostore. Vsako leto preko 500 študentov iz celega sveta pričenja svoj študij na HIM. Šola ima tudi svojo knjižnico z online katalogi in članki ter prostore z računalniško opremo, ki je dostopna vsem študentom.

 

Pouk

Program združuje učenje s prostim časom s prednostmi učenja na področju gostinstva. Priporočeno je, da imajo študentje najmanj B1 nivo znanja angleškega jezika ali IELTS 4.5.

 

Nastanitev

Fantjom in dekletom je na voljo zasebna nastanitev z udobnimi dvoposteljnimi sobami z lastnimi kopalnicami. Sobe so čiščene enkrat tedensko, zagotovljena je posteljnina vključno z brisačami.  


Izleti

 • Vinske kleti

 • Sirarna

 • Tovarna čokolade

 • Priložnost za raziskovanje prelepih jezer in švicarskih gor

 

Tečaji

Oba tečaja vključujeta seminarje, učne ure, izobraževalne eksurzije in kulturne izlete.

Uvod v gostinstvo (2 tedna)

Tekom prvega tedna se študenti učijo različnih predmetov, kot so na primer odkrivanje sveta gostinstva, svet priprave napitkov – tu se udeleženci naučijo pravil in omejitev pri delu z določeno vrsto pijače in se seznanijo z različnimi vrstami alkohola, njihovem poreklu, proizvodnji itd. Prav tako se učijo razumevanja različnih kultur ter običajev po svetu in strežbe v luksuznih restavracijah: kako postreči pijačo, jedi in kako razumeti obnašanje gostov. Na voljo so tudi delavnice s področja kulinarike – kombinacija kulinaričnih prezentacij in praktičnih lekcij ter teoretskih predavanj o kvalitetni hrani in njenih sestavinah. Dela se na komunikacijskih veščinah, ki so v svetu gostinstva ključne.

Tekom drugega tedna se morajo študenti odločiti za specializacijo v skladu s svojimi interesi:

Veščine voditelja – veščine za vodenje mednarodne ekipe, komunikacijske veščine, sodelovanje v delavnicah razvijanja voditeljskih veščin.

Uvod v svet hotelirstva – ustvarjanje pozitivne izkušnje bivanja v hotelu, odkrivanje ozadja delovanja enega hotela ter spoznavanje, kaj od tega gostje vidijo in česa ne.

Načrtovanje dogodkov – ustvarjalno planiranje, razvoj letnega načrta.

Uvod v kulinariko (1 teden)

Osnove klasične kulinarike – kombinacija kulinaričnih prezentacij in demonstracij s teoretskim znanjem na temo kakovostne hrane in njenih sestavin.

Uvod v oblikovanje menija – priprava različnih vrst menija v skladu z željami klienta

Kulinarični menedžment in varnost hrane

Hrana sveta – od Azije do Amerike

Uvod v slaščičarstvo – tekom teh tečajev študentje razvijajo svoje voditeljske veščine in se učijo dela v skupini in pod pritiskom. Študentje se lahko odločijo za sodelovanje v dveh vrstah glavnih modulov: Swiss Chocolate in Swiss Cheese.

Poglejte, kako študentje preživijo svoje poletje:

Starost: 16–20 let

Nastanitev: na kampusu

Pouk: odvisno od tečaja

Potuje se: nedelja – sobota

Udeležba je mogoča:

Uvod v gostinstvo: od 8. julija do 18. avgusta

Uvod v kulinarične umetnosti: od 15. julija do 18. avgusta

Trajanje: 1 ali 2 tedna, odvisno od tečaja

Skupine: 15 – 20 oseb

Cena vključuje:

 • Nastanitev in šolanje

 • Polni penzion med tednom in polpenzion ob vikendih

 • Stroške tečaja

 • Učne materiale

 • Diplomo o zaključenem tečaju

 • Izlete in izobraževalne izlete

 • 24-urni telefon za nujne primere

1,580 €

1,270 €

1 teden

Uvod v kulinariko

* Rezervirajte zdaj z 20% popustom. Popust je na voljo med »Tednom švicarskega izobraževanja« do 19. januarja.

3,150 €

2,520 €

2 tedna

Uvod v gostinstvo

* Rezervirajte zdaj z 20% popustom. Popust je na voljo med »Tednom švicarskega izobraževanja« do 19. januarja.

4,520 €

3,610 €

3 tedni

Kombinirani tečaj

* Rezervirajte zdaj z 20% popustom. Popust je na voljo med »Tednom švicarskega izobraževanja« do 19. januarja.

Se želiš prijaviti?

Pošlji nam e-mail na

info@integraledu.si

bottom of page