top of page

VELIKA BRITANIJA

150 univerz
7.500 študijskih programov
650.000 mednarodnih študentov
Boš med njimi tudi ti? :) 

SVN_FBP(June-1-2018)_940x788px (002).png

Velika Britanija je ena izmed najbolj zaželenih držav med študenti, ki odhajajo na študij v tujino. Univerze v Veliki Britaniji nudijo dodiplomske in podiplomske študije na vseh področjih. Dodiplomski programi trajajo tri leta, študentje pa se imajo možnost odločiti za t.i. sandwich-leto. To pomeni leto znotraj dodiplomskega študija, med katerim lahko študentje opravljajo prakso in si pridobijo izkušnje, ki jim bodo po koncu študija zagotovile boljše možnosti na trgu dela.

Pri izbiri univerze v Veliki Britaniji morajo študentje poleg ranga univerze vzeti v obzir tudi njen geografski položaj. Nekateri imajo raje vrvež in blišč Londona, medtem ko je drugim ljubše mirnejše prijateljsko vzdušje Worcesterja ali drugih butičnih mest. 

Šolnine v Veliki Britaniji po Brexitu: v letu 2020 je Velika Britanija izstopila iz Evropske Unije, posledice njenega izstopa pa se poznajo tudi pri šolninah, ki so se s študijskim letom 2021-22 povišale. Da bi prišle nasproti evropskim študentom, so nekatere britanske univerze evropskim študentom ponudile štipendije. Katere univerze so to in kakšne finanče ugodnosti nudijo evropskim študentom, lahko izveste v naši pisarni. 

ŠTUDIJSKE SMERI, KI JIH PRI NAS (še) NI

Eden izmed razlogov, da se Slovenci vpisujejo na študij v Veliko Britanijo je tudi ta, da tam lahko študirajo programe, ki jih pri nas ni. 

Samo nekaj primerov študijskih programov: ​

1200px-UCAS_logo.svg.png

Od januarja 2015 je IntegralEdu uradni partner za predajo dokumentov preko sistema UCAS. UCAS je enotna platforma za prijavo na univerze v Veliki Britaniji. Naši izobraževalni svetovalci so strokovno usposobljeni in že vrsto let prijavljajo kandidate preko sistema UCAS in jih uspešno vpisujejo na želene univerze. Prav tako preverjajo tudi motivacijska pisma in priporočilna pisma profesorjev in tako zagotavljajo, da je tvoja prijava oddana brezhibno in brez napak. 

FINANCIRANJE ŠTUDIJA V VELIKI BRITANIJI

Izdatne štipendije za evropske študente 

Po Brexitu Evropski študenti niso več upravičeni do najema študentskega posojila v Veliki Britaniji. 

Številne partnerske univerze naše pisarne so za evropske študente odobrile posebne štipendijske sklade, namenjene znižanju šolnine študija. 

Kontaktiraj nas, da ti predstavimo univerze, ki omogočajo znižane šolnine.  

LEPO VABLJEN/A NA BREZPLAČNI WEBINAR O ŠTUDIJU V VELIKI BRITANIJI

ČETRTEK, 16. MAJ 3034 OD 14H DO 17H 

BNN_(Integraledu_Study In UK)_600x300px.png
bottom of page