top of page

Študijski programi Neuroscience

Želiš razumeti vzroke in načine zdravljenja za nevrološka stanja in bolezni, kot so Parkinsonova bolezen, Alzheimerjeva bolezen in multipla skleroza? Študijski programi Neuroscience so izjemno sodobno in večdisciplinarno študijsko področje, ki raziskuje najbolj kompleksen organski sistem – živčni sistem.

Študijski programi so široko usmerjeni in vključujejo vsebine iz področij farmacije, biomedicinskih znanosti ter psihologije. Študentom omogoča, da spoznajo, kako delujejo možgani in živčni sistem in kako se spreminjajo vedenje, zavedanje, razpoloženje in spomin. Študijski program ponuja tudi precejšnjo mero specializacije že na prvi stopnji ter zagotavlja temeljivo osnovo za nadaljevanje kariere na področju nevroznanosti.

Že med študijem se študenti naučijo specialističnih postopkov, kot so psihofiziološki monitoring, elektoencefalografija (EEG) in tehnik slikanja možganov, ki se uporabljajo tako v raziskavah kot pri diagnostiki nevroloških okvar. Več univerz ponuja tudi možnost, da študentje med drugim in tretjim letnikom eno leto delajo v panogi kot pripravniki. Tekom študija lahko sodelujejo tudi na raziskovalnih konferencah ali kot pomočniki pri raziskavah. Lahko postanejo celo člani uredniških ekip univerzitetnih raziskovalnih publikacij.

Študijski program lahko pripelje do kariere v izobraževanju, znanstvenem pisanju, zasebnih raziskava in laboratorijih. Diplomanti programa Neurosciences lahko nadaljujejo študij na drugi stopnji, največkrat pa razvijajo kariero v farmacevtski industriji ali bolnišnicah.

Kam se lahko prijavim?

Podiplomski študiji (NL)

Radboud University

Kako se lahko prijavim?

Prijava na vse študijske programe v Veliki Britaniji poteka preko sistema prijave UCAS. IntegralEdu je UCAS-ov prijavni center, kar pomeni, da se lahko na navedene študijske programe prijavite preko nas. Prijava na študijske programe na Nizozemskem poteka preko sistema Studielink. Tudi preko tega sistem lahko vašo prijavo opravijo Integralovi svetovalci. V primerih izbranih univerz prijavo za vas opravimo celo brezplačno, saj so vse izbrane angleške in nizozemske univerze naše partnerske institucije. S prijavo preko agencije IntegralEdu dobite poleg tega celotno podporo do odhoda v tujino, vključno s pregledom vpisnih pogojev, iskanjem univerzitetne namestitve in pomoči pri izpolnjevanju prijave za študentsko posojilo.

Se vidiš na enem izmed izbranih študijskih programov? Prijavi se na brezplačno svetovanje za študij v tujini še danes!

bottom of page