top of page

Študijski programi Artificial Intelligence

Smo na robu tehnološke revolucije, ki bo spremenila način življenja, dela in medčloveških odnosov. Z velikostjo, vplivom in kompleksnostjo pojava umetne inteligence se ne more kosati noben dogodek v človeški zgodovini. Sistemi umetne inteligence, kot jih poznamo danes, so le še pred nekaj leti predstavljali motive v znanstveni fantastiki, hitrost sprememb v umetni inteligenci pa je presenetila znanstvenike in ustvarjalce. Nedvomno je, da ima UI že velik vpliv na naš vsakdan, še bolj pa bo zaznamovala našo prihodnosti.

Trenutno obstaja veliko pomanjkanje razvijalcev umetne inteligence. Temeljni pogoj za reševanje težave je razumevanje delovanja UI: kaj že lahko počne in kaj še ne more, česa je sposobna, kako jo uporabiti, kako razvijati UI na odgovoren, znanstven in etičen način.

UI se nenehno razvija, zato moramo biti pozorni na nenehne spremembe in razvoj. Študijski programi Artificial Intelligence naglasijo tudi razvoj sistemov umetne inteligence, ki so pomembni za domačo uporabo. Primeri vključujejo robote (v zabavne namene ali za pomoč tistim s posebnimi potrebami), sisteme upravljanja oskrbovalnih verig, robote za medicinsko rabo, robote v vesolju, na zemlji in na morju. S študijem na tem programu študenti dobijo dostop do Linux in Mac OS X laboratorijev, Intelove AI Academy ter centralnih serverjev ter opreme za robotiko, kot je Ardvinos. Študijski programi so zasnovani tako, da zadostijo tudi potrebam industrije, da so študenti pripravljeni na vključitev na trg.

Kam se lahko prijavim?

Podiplomski študiji (NL)

Radboud University

Tilburg University

Kako se lahko prijavim?

Prijava na vse študijske programe v Veliki Britaniji poteka preko sistema prijave UCAS. IntegralEdu je UCAS-ov prijavni center, kar pomeni, da se lahko na navedene študijske programe prijavite preko nas - v navedenih primerih pa prijavo za vas opravimo celo brezplačno, saj so vse izbrane angleške univerze naše partnerske institucije. S prijavo preko agencije IntegralEdu dobite poleg tega celotno podporo do odhoda v tujino, vključno s pregledom vpisnih pogojev, iskanjem univerzitetne namestitve in pomoči pri izpolnjevanju prijave za študentsko posojilo.

Se vidiš na enem izmed izbranih študijskih programov? Prijavi se na brezplačno svetovanje za študij v tujini še danes!

bottom of page