Kako se razlikuje od drugih?

Srednješolsko izobraževanje v Franciji traja sedem let in je razdeljeno na dva cikla. Prvi je t. i. collège, ki je namenjen učencem med 11. in 15. letom starosti, ob koncu pa učenci prejmejo državno diplomo – Brevet. Po tem lahko učenci izbirajo način nadaljevanja šolanja, in sicer med tremi vrstami kolidžev: splošni, tehnični ali profesionalni. Drugi cikel traja dve leti, dijaki pa lahko izbirajo med književnostjo (Bac L), znanostjo (Bac S) ali ekonomijo in sociologijo (Bac ES). Vsi tej programi so osredotočeni na strokovno izpopolnitev dijakov na vsakem od izbranih področij. Šolsko leto je razdeljeno na 3 časovna obdobja.

Kaj poučujejo?

Znotraj učnega načrta v francoskih šolah lahko dijaki izbirajo med francoskim jezikom, zgodovino, geografijo, 2 tujima jezikoma, filozofijo, matematiko in biologijo, športno vzgojo, dodatno pa poslušajo še enega ali dva izbirna predmeta. Vsak strokovni program se osredotoča na skupino predmetov, ki jih dijaki podrobneje spoznajo, kar pozitivno vpliva na končne rezultate mature.

 

Izpiti in ocenjevanje

Dijaki na koncu prvega leta opravljajo dva ali tri končne izpite – običajno so to francoščina, zgodovina, geografija, matematika in biologija. Preostanek mature opravljajo na koncu drugega leta. Vsak semester ima 6 ali 7 obveznih predmetov, odvisno od smeri, ter 2 ali 3 izbirne predmete.

Diploma Baccalauréat temelji na skupnem uspehu končnih izpitov vseh relevantnih predmetov. Najnižji uspeh, ki ga potrebno doseči, je 10/20, za odlično oceno pa se šteje ocena 16/20 in več. Učenci, ki so dosegli rezultat 9/20 ali manj, imajo pravico sodelovati pri ustnem izpitu za izboljšanje ocene v roku enega tedna od objave rezultatov.

Rezultati Baccalauréata štejejo pri nadaljevanju izobraževanja in vpisu na univerze.

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je

Nanaja, Tamara Nanaja s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Za vas smo dosegljivi: 

TOREK in ČETRTEK od 9h do 17h 

SREDA od 11h do 19h

Naše svetovanje in delo z vami potekata prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

Za osebno srečanje v naši mobilni pisarni, v hostlu Tresor na Čopovi 38, se je potrebno naročiti. 

Po vnaprejšnjem dogovoru, smo dosegljivi tudi ostale dni v tednu. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo