Top 5 športov, v katerih se lahko preizkusiš na jezikovnih tečajih

July 4, 2019

V sproščenem okolju, kot je okolje na poletnih jezikovnih tečajih, učenje tujega jezika ni tako mučno in dolgočasno kot v učilnici. To velja še posebej, ko se stvari odvijajo v oblaku adrenalina ob sproščanju ob športnih aktivnostih. Šport je resda ključni element na tečajih ki so posvečeni prav športu (npr. angleščine + košarka, nogomet in podobno), a je obenem nepogrešljiv del tudi na tečajih, kjer je poudarek drugje - na učenju. 

 

Ne glede na to, ali šport obožuješ ali ne, udeležbo na tečaju vedno lahko izkoristiš za preizkus katere izmed vrste športa, ki bi jo čez leto le s težavo! 

Lahko se prepričaš, da imaš talente, za katere nisi vedel/a, da jih imaš, ali pa na seznam najljubših aktivnosti dodaš novo. In prav zate smo pripravili kratek seznam takšnih športov ter tečajev, kjer jih lahko opravljaš. 

 

  1. Vodni športi in jadranje

 

Ker smo ljudje v večini iz vode, ni čudno, da nas tako privlači – še posebej, kadar pred našimi očmi kaj skriva. In ker je vode veliko, ljudje pa smo ustvarjalni, obstaja res veliko vodnih športov, ki se jih izvaja na vodi, v vodi ali pod vodo. Lažje in bolj varno je, če pri aktivnostih sodelujejo tisti, ki že znajo plavati, vendar pa to znanje ni pogoj za sodelovanje.

 

Vodni športi, ki se jih lahko izvaja na jezikovnih tečajih v tujini, so: jadranje, rafting, surfanje, vožna s kajakom, kajtanje (deskanje na vodi z zmajem), vožnja s kanujem, supanje, smučanje na vodi, potapljanje, vožnja s katamaranom in plavanje. Lahko se naučiš celo, kako se zgradi splav!

 

 

 

Kje:

 

Velika Britanija

Ardingly College (8-17 let): vožnja s kanujem ali kajakom, surfanje, izdelava splava

Plumpton College (10-13; 13-16 let): jadranje, vožnja s kanujem, rafting

St. Edmund's College (10-17 let): vožnja s kajakom ali kanujem

 

Francija

Azurna obala, Nica (12-17 let): jadranje, potapljanje

 

Nemčija

Schule Schloss Salem (9-11; 12-14 let): plovba, jadranje, smučanje na vodi

 

Portugalska

Algarve (12-18 let): plavanje

 

2. Jahanje

 

Poleg tega, da pripomore k skladnemu razvoju vseh mišic, je jahanje veliko več kot samo šport. Med konjem in tistim, ki je na njem, se namreč razvije posebna vez; drža, oprema in svoboda pri gibanju pa globoko zaznamujejo jahalčevo življenje. Brez pretiravanja lahko zapišemo, da je jahanje enostavno življenjski slog. Če pa že trdimo, da je jahanje šport, potem je zagotovo eden najbolj plemenitih.

 

Velika Britanija ima dolgo tradicijo jahanja ter številne internate, ki imajo lastne staje in jahalne klube. Ni pa edina destinacija za tiste, ki želijo v urnik jezikovnega tečaja vključiti ježo.

 

 

Kje:

 

Velika Britanija

Lancing (13-18 let)

Plumpton College (10-13; 13-16 let)

Millfield Prep School (6-11 let)

Downside School (8-12; 13-17 let)

Millfield School (12-17 let)

 

Švica

College du Leman (8-18 let)

 

Španija

Madrid (5-8; 9-12; 13-15; 16-17 let)

Salamanca (5-12; 13-14; 15-17 let)

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

3 razlogi, da se pridružiš Integralovi ekipi na sejmu World Education Fair kot prostovoljec

September 26, 2018

1/3
Please reload

Recent Posts