PRIJAVA PREKO SISTEMA UCAS

December 14, 2018

Z velikim številom univerz, ki se uvrščajo med najboljših 100 na svetu, Anglija ni le dobra izbira za izboljšanje znanja angleškega jezika, pač pa ponuja tudi neverjetno študijsko izkušnjo na najboljših svetovnih izobraževalnih institucijah. Prijave na vse britanske univerze potekajo preko sistema UCAS.

 

Kaj je UCAS?

UCAS (Universities and Colleges Admissions Service) je organizacija, ki ureja vse prijave na visokošolske ustanove v VB. Vsako leto prejme več kot 2.5 milijona prijav za več kot 650 tisoč študentov. Na prvi pogled se prijavni proces mnogim dijakom zdi strašljiv, vendar je ob naši podpori strah odveč – tu smo, da proces za naše stranke naredimo čim hitrejši in enostavnejši.

 

Kako poteka prijava preko UCASa?

Prijava na angleške univerze poteka preko spleta in od kandidata/kandidatke zahteva podatke o dozdajšnji izobrazbi in kratek življenjepis, navedbo posebnih potreb ali omejitev, priporočilno pismo in motivacijsko pismo. Slednje je izjemno pomembno in zahteva nekaj časa za pisanje in izpopolnitev, zato priporočamo, da se kandidati za napotke oglasijo dovolj zgodaj, saj vam lahko z izkušnjami pisanje motivacijskega pisma precej olajšamo.

 

Na koliko programov se lahko prijavijo kandidati?

Kandidat se lahko prijavi na največ 5 študijskih programov za eno študijsko leto. Lahko se prijavi na 5 študijskih programov na eni univerzi, na po en program na 5 različnih univerzah in še vse vmes. Obstaja nekaj izjem, npr. Oxford in Cambridge, ki dovolita le po eno prijavo študijskega programa. Posebnosti so tudi pri izbiri programov veterine, medicine in dentalne medicine, saj sistem dovoljuje samo 4 prijave študijskih programov teh smeri.

 

Kako izbrati pravi študijski program?

Med pregledovanjem programov v UCAS-ovem iskalniku se izbira zdi neskončna. Tudi tu vam pomaga IntegralEdu: vi nam zaupate vaše interese, mi pa vam priporočimo univerze, na katerih so na voljo ti programi in ustrezajo vašim ostalim zahtevam. Ob prijavi je pomembno je poznati tudi razliko med t.i. »full time« in »sandwich« programi. Večina programov traja 3 leta, nekatere univerze pa ponujajo t.i. »sandwich« program, ki vključuje dodatno leto prakse. To je odlična priložnost za tiste, ki bi radi že v času študija pridobili delovne izkušnje

saj precej univerz ponuja študijske programe, ki vključujejo dodatno leto prakse, a večina programov traja 3 leta. Če se odločite za dodatno leto prakse, jo boste najbrž opravljali pri delodajalcu iz stroke, kar je izjemna možnost za pridobivanje izkušenj in bo naredila vaš življenjepis še bolj privlačen.

 

DATUMI

 

15. januar

Prve prijave za študijske programe morajo biti poslane najkasneje do 15. januarja! Po tem datumu so prijave možne samo še na univerze, ki imajo prosta mesta – kar pomeni, da tvoj sanjski študijski program ne bo nujno med njimi. Tako kot pri mnogih stvareh v življenju tudi tu velja pravilo: bolje prej kot potem!

 

1. marec

Zamudil/a si prvi rok - vendar sveta še ni konec. Več kot 90 % britanskih univerz ima namreč še vedno prosta mesta, verjetno tudi tvoj izbrani program (če ni medicina, veterina ali na Oxbridgu). S prijavo do tega datuma še vedno nisi prepozen ali prepozna, da pravočasno urediš tudi vse, kar spada k študiju: prošnjo za posojilo, namestitev in podobno. 

 

Da bi bil celoten proces prijave in vpisa na študij v tujino enostaven in hiter, smo zate tu mi! V primeru, da se odločiš za sodelovanje z nami, te bodo naše izobraževalne svetovalke brezplačno prijavile na 5 partnerskih univerz in te vodile skozi celoten proces prijave.

 

Za celoten seznam partnerskih univerz se oglasi našim izobraževalnim svetovalcem na info@integraledu.si ali na +386 (0)59 047 900 ali +386 (0)40 282 989.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

3 razlogi, da se pridružiš Integralovi ekipi na sejmu World Education Fair kot prostovoljec

September 26, 2018

1/3
Please reload

Recent Posts