PREDEPARTURE MEETING: ZADNJI NAPOTKI PRED ODHODOM V TUJINO

August 3, 2018

Poletne počitnice so za mnoge čas težko pričakovanega oddiha po napornem šolskem letu. Kljub temu pa je bil julij za naše študente, ki so se odločili za študij v tujini, živahen mesec: prispeli so rezultati mature, potrebno je bilo opraviti zadnje korake vpisa ter se pripraviti na selitev v tujino. Z namenom, da bi prilagajanje potekalo kar se da gladko, smo v torek, 31. 7., v naši pisarni pripravili prvi t.i. predeparture meeting oziroma sestanek pred odhodom. Naše bodoče študente lahko samo pohvalimo, saj so se dogodka počitnicam navkljub udeležili v velikem številu!

 

V predstavitvi, ki smo jo pripravili zanje, smo se dotaknili vseh pomembnih tem, ki zadevajo odhod v tujino. Od priprave prtljage, potrditve namestitve, zadnjih podrobnosti vpisa ter sestave urnika, do bančnega posojila in iskanja zdravnika. Skupaj smo si ogledali tudi faze prilagajanja na novo okolje in simptome kulturnega šoka. S triki in nasveti, kako preživeti obdobje prilagajanja, smo v Integralu prepričani, da boste kos vsem izzivom, ki so pred vami!

 

Ali tudi tebe mika, da bi drugo leto sedel/a poleg svojih vrstnikov in nestrpno pričakoval/a pakiranje kovčkov ter odhod? Veš, da te mika tujina, nisi pa čisto prepričan/a, kateri študijski program je pravi zate in v kateri državi? Ni problema – tudi zate imamo na zalogi veliko nasvetov. Od dosedanjih izkušenj pa do testa profesionalne orientacije Centigrade, ki je v Sloveniji na voljo le pri nas – prepričani smo, da z našo pomočjo lahko zase najdeš ustrezen program.

 

Slovenski študentje se radi odločajo za študij v tujini in so tam tudi uspešni. Ni razloga, da ne bi uspelo tudi tebi! Če te zanima več o naših partnerjih v tujini in razmišljaš o študiju v tujini, bo v  Ljubljani 18. novembra v hotelu Slon potekal že drugi sejem World Education Fair, kjer bodo prisotni predstavniki univerz, s katerimi se boš lahko tudi osebno pogovoril glede svojih želja in ambicij.

 

V primeru, da vas zanima več, nam pišite na info@integraledu.si ali pa nas pokličite na 040 282 989.

 

Našim študentom pa želimo vse najboljše pri študiju!

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

3 razlogi, da se pridružiš Integralovi ekipi na sejmu World Education Fair kot prostovoljec

September 26, 2018

1/3
Please reload

Recent Posts