• Tamara

Kaj trenutno dogaja na tvoji bodoči univerzi?

Epandemija, ki štrene meša tako v zdravstvu, kot v gospodarstvu, je žal močno posegla tudi v šolsko in študijsko rutino po vsem svetu.


Ta zapis je namenjem predvsem maturantom, pa tudi vsem tistim, ki se z naslednjim študijskim letom vpisujete na dodiplomski ali podplomski študij v tujino.

Ob koncu zapisa najdete povezavo do intervjuja z Ano, ki na univerzi Coventry študira organizacijo dogodkov.Rok za prijavo na nizozemskih univerzah je podaljšan

Nizozemske univerze so podaljšale rok za vpis. Po novem je zadnji dan za prijavo 1. junij (prej 1.maj). Kljub temu priporočamo, da prijavo oddate čimprej, saj se morate čimprej podati tudi na lov za stanovanjem. In ker do tega na Nizozemskem ni zelo lahko priti, priporočamo, da kar se da pohitite. Če se še niste odločili na katero univerzo se prijaviti, ali morda niste prepričani, če imate vso dokumentacijo, ki je potrebna za vpis, vas vabimo, da se nam oglasite.


Aktualnim razmeram so se prilagodile tudi britanske univerze

Rok za dokončno odločitev o tem, katero univerzo boste izbrali za svojo prvo (firm choice) in katero za drugo izbiro (security choice), so britanske univerze podaljšale za dva tedna. Posamezne unverze so za prilagodile tudi sprejemne kriterije za vpis. Katere univerze so prilagodile vpisne pogoje in ali so se pogoji spremenili tudi za tvojo prijavo, ti bodo svetovale naše izobraževalne svetovalke.

V Veliki Britaniji bo s študijskim letom 2020-21 za podiplomski študij možno najeti posojilo v višjem znesku kot doslej. O tem smo pisali tukaj.


Kako v času epandemije opraviti jezikovni test?

Eden izmed obveznih pogojev, ki jih vse tuje univerze zahtevajo ob vpisu je certifikat iz znanja angleščine. Kandidati ponavadi opravljajo Cambridge, IELTS ali TOEFL jezikovni izpit. V času epandemije je zadnjega možno opravljati tudi preko spleta. Več informacij najdete tukaj.


Za vas smo prilagodili uradne ure naše pisarne

Ker pouk dijakov in študentov že več tednov poteka na daljavo, so se močno spremenili vaši vsakodnevni urniki in obseg obveznosti. Že ob izbruhu epandemije, smo v naši pisarni za vas prilagodili urnik dela, ko smo vam na razpolago.

Glede na vaše individualne potrebe se vam prilagajamo tudi izven uradnih ur, ki jih sicer imamo med delavniki od 9h do 18h.

Do 31. maja smo vam po predhodnem dogovoru in najavi, preko spletnega svetovanja na voljo tudi v večernih terminih in ob sobotah zjutraj. Za termin se najavite ali kontaktirajte svojo izobraževalno svetovalko.


In za konec, že na začetku obljubljeni intervju.

Kdo je Ana, zakaj se je odločila za študij organizacije dogodkov in kako sedaj potekajo njene študijske obveznosti na daljavo si lahko ogleda.91 views0 comments

Recent Posts

See All

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je

Nanaja, Tamara Nanaja s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Za vas smo dosegljivi: 

TOREK in ČETRTEK od 9h do 17h 

SREDA od 11h do 19h

Naše svetovanje in delo z vami potekata prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

Za osebno srečanje v naši mobilni pisarni, v hostlu Tresor na Čopovi 38, se je potrebno naročiti. 

Po vnaprejšnjem dogovoru, smo dosegljivi tudi ostale dni v tednu. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo