Search
  • IntegralEdu

Spoznaj svojega bodočega profesorja: Dr. Khaled Nabil Salama


Doktor znanosti s področja elektrotehnike z univerze Stanford se bo udeležil sejma World Education Fair

Profesor Khaled Nabil Salama si je v raziskovalnih, akademskih ter strokovnih krogih sloves pridobil z raziskovalnim delom na področju elektroinženirstva. Njegov znanstveni prispevek k razumevanju inteligentnih senzorjev in biosenzorjev ter njegovi številni patenti na področju opreme za razvoj bio-slikanja ter instrumentacije so ključni za to, da se rezultati raziskovalnega dela danes uporabljajo na področju sodobne obrambe in medicine.

Po zaključku študija na univerzi v Kairu je je profesor Salama magisterij in doktorat pridobil na prestižni univerzi Stanford v ZDA. Od leta 2009 dela na univerzi King Abdullah University of Science and Technology (KAUST), kjer je ustanovitelj oddelka za elektroinženirstvo na univerzi, na oddelku pa tudi predava kot profesor.

Strokovno področje, s katerim se ukvarja profesor Salama, pokriva več interdisciplinarnih vidikov izdelave elektronskih vezij in polprevodnikov, od nedavnega pa se pri raziskavah ukvarja tudi z nevromorfnimi vezji za emulacijo možganov. Njegove raziskave je med drugim financirala agencija ameriškega oddelka za obrambo ter ameriška agencija državnih inštitutov za zdravje. Za svoje delo je prejel tudi prestižno nagrado za inovativnost, ki jo podeljujeta vrhunski univerzi Stanford in Berkeley, Stanford-Berkeley Innovators Challenge Award.

Profesor se bo 14. novembra udeležil sejma World Education Fair v Ljubljani, kjer bo zastopal univerzo KAUST, kjer trenutno poučuje. Obišči sejem in spoznaj profesorja ter unizerzo, ki slovenskim študentom med drugim ponuja štipendijo za kritje celotnih stroškov študija!

PRIJAVA NA SEJEM


0 views

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je Nanaja, s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Zaradi letošnjih spremenjenih okoliščin v zvezi z epandemijo, naša fizična pisarna do septembra ostaja zaprta. 

Naše delo z vami poteka nemoteno, prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

Za vas smo dosegljivi: 

TOR od 8h do 16h 

SRE od 11h do 19h

Po vnaprejšnjem dogovoru, tudi ostale dni v tednu. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo