Search
  • IntegralEdu

Nasveti in napotki za udeležence jezikovnih tečaje - drugič


V prvem delu članka smo prejšnji teden že objavili nekaj nasvetov in napotkov za pripravo na jezikovni tečaj. Tokrat objavljamo nasvete za to, kar se zgodi po prihodu v jezikovno šolo.

Prvi dan jezikovnega tečaja

Pripravite se - pustolovščina, na katero ste čakali celo leto, se pričenja! Prvi dan boste nameščeni v svojo sobo na kampusu ali pri družini in imeli boste uvodni ogled šole ali celo mesta. V šoli vas bodo prav tako opomnili na pravila jezikovnega centra in prejeli boste paket dobrodošlice z uporabnimi informacijami o vašem bivanju in svoj tedenski urnik.

Prav tako boste na začetku opravili test, ki je namenjen določanju vašega znanja tujega jezika, da vas lahko jezikovni center razvrsti v različne skupine. Še isto popoldne boste izvedeli, kam ste uvrščeni. Nekateri jezikovni centri zahtevajo spletno preverjanje znanja.

In, seveda, počasi se bo pričelo spletanje prijateljstev z ostalimi otroci in mladostniki iz celega sveta.

Učne ure, izleti, šport in/ali ustvarjalne aktivnosti

Ko zaslišimo besedi “učna ura,” najverjetneje takoj pomislimo na učne ure v šoli. Vendar so učne ure na tečaju drugačne. Učitelji so zelo prijazni in znajo ustvariti prijetno vzdušje, učne ure pa so dinamične in interaktivne, zaradi česar minejo zelo hitro! Naučili se boste veliko, učenje pa bo precej manj naporno kot v šoli. In če se vam pojavijo vprašanja ali pa želite izraziti svoje ideje, ne odlašajtaje – gotovo bodo vasa vprašanja doprinesla k učni uri in pomagala učitelju ali učiteljici pri razlagi.

Brez dvoma bo vaš najljubši del aktivnosti v prostem času. Če ste mlajši od 16 let, so za vas celo obvezne. Predstavljajte si: najboljši del tečaja je obvezen!

Program tečajev, izletov in prostočasnih aktivnosti se razlikuje od jezikovne šole do jezikovne šole ter od enega do drugega jezikovnega centra. Primeri urnikov so na voljo v pisarni IntegralEdu, jezikovne šole pa vam bodo vnaprej poslale tedenski razpored. Zelo pomembno je, da upoštevate, da pride lahko do sprememb zaradi vremena ali števila prijavljenih udeležencev.

Uporabljajte tuji jezik

Če se pri uporabi jezika, ki bi ga radi izboljšali, ne počutite ravno kot riba v vodi, se boste uporabi tega verjetno iz zadrege izogibali. Izogibanje sitacuacijam, v katerih ste prisiljeni govoriti tuji jezik, pa pomeni možnost izgube nove izkušnje ali prijateljstva. Zato je zelo pomembno, da poskusimo premagati začetno nelagodje in pozabimo na skrb, da bi se osmešili pred drugimi.

Samo tako lahko znanje tujega jezika na tečaju zares občutno izboljšamo. In ker se boste jezika tako ali tako učili tudi v učilnici, se boste ob koncu tečaja prebudili in ugotovili, da ste v dveh tednih prav zares zelo napredovali.

Pravila v jezikovnem centru

Da vse poteka gladko, in to kjerkoli, obstajajo različna pravila, ki jih je pomembno upoštevati, pa naj bodo napisana ali nenapisana. Zato boste mednarodna pravila šole/jezikovnega centra prejeli v svojem potovalnem setu ali ob prvem dnevu jezikovnega tečaja. V pravilih boste našli informacije o tem, kdaj se je potrebno zvečer vrniti na kampus, ob kateri uri se vrata centra zaprejo, pravila glede uporabe šolskega ozemlja, uporabe mobilnega telefona, izostajanju od pouka, obnašanju na kampusu in pri gostiteljski družini in še mnogo več.

Seveda so alkohol in druge substance strogo prepovedane, prav tako kajenje. Odvisno od resnosti prekrška bodo udeleženci prejeli opozorilo ali pa bodo odpotovali domov brez pravice do povračila sredstev.

Domotožje

Povsem normalno je, da boste v času tečaja pogrešali dom, starše in najbližje prijatelje. Vendar vam zagotavljamo, da boste te občutke imeli samo v prvih dneh tečaja. S tem, ko se boste počasi vključili v novo okolje, pridobili nove prijatelje s celega sveta, sodelovali pri vznemirljivih aktivnostih in tečajih ter ekskurzijah, bo vaš čas na tečaju minil, kot bi mignil, in nekega dne se boste zbudili v jutro, ko se bo treba vrniti domov.

Večina otrok si želi bivanje v centru po zaključku tečaja podaljšati, in mnogi to tudi naredijo. Seveda je to odvisno od tega, ali ima center še vedno prosta mesta in ali se s tem strinjajo starši!

Ne pozabite: raziskujte, sanjajte, učite se in uživatje! Komaj že čakamo vaših zgodb ob povratku.

Vam tudi po prebranem ostajajo neodgovorjena vprašanja? Brez skrbi – za to so tu naši svetovalci, ki vam bodo z veseljem pomagali pomiriti vse vaše skrbi. Brezplačne konzultacije lahko rezervirate na spodnji povezavi.

REZERVIRAJ SVETOVANJE


16 views

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je Nanaja, s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Zaradi izbruha epandemije Covid-19 je naša pisarna v Ljubljani do nadaljnjega zaprta. 

Naše delo z vami, poteka nemoteno, prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo