Search
  • IntegralEdu

Nasveti in napotki za udeležence jezikovnih tečajev - prvič


Čakanje je lahko velikokrat neznosno. Še posebej, kadar čas mineva tako počasi, da se zdi, kot da se je skoraj ustavil – dokler končno ne pohiti in teče vse hitreje do trenutka, ko stojiš v vrsti za letalo. Čustva, načrti za naslednje dni, seznami predmetov, ki jih imaš s seboj, pričakovanja glede tečaja, sanje in ponovno čustva – vrtincu vsega tega v času pred odhodom na jezikovi tečaj ne moreš ubežati, pa naj gre za prvo izkušnjo ali ne. Vsak odhod je unikatna izkušnja. Vse to svetovalci IntegralEduja dobro vemo.

Prav zato vam bomo svetovalci stali ob strain ves čas do odhoda ter med samim tečajem, da bo vse potekalo tako gladko, kot se da. Za to pa je potrebno tudi vaš sodelovanje in upoštevanje vseh napotkov šole. Pripravljene imejte vse dokumente v potovalnem setu in upoštevajte vse nasvete, ki smo vam jih že dali. Zadnjih nekaj boste našli tu:

Priprava prtljage – znak, da se odhod približuje

Udeležba na jezikovnem tečaju je od začetka do konca vaja iz samostojnosti. Zato je zelo pomembno, da tudi mlajši tečajniki aktivno sodelujete s starši pri pripravi svoje prtljage. Sicer se lahko pripeti, da boste na cilju odprli svoj kovček in ne vedeli, kje se skriva predmet, ki ga je vaš starš zapakiral nekam na dno kovčka.

Kar se tiče oblačil, šamponov, zobne ščetke, dokumentov in ostalih uporabnih stvari, pri pakiranju upoštevajte navodila, ki ste jih dobili od jezikovne šole, kamor se odpravljate. Upoštevajte vrsto programa, na katerega odhajate: če boste na tečaju trenirali nogomet, ne pozabite na športno opremo, če boste delali na šolskih projektih, ne pozabite računalnika. Večina šol vam je poslala seznam stvari, ki jih morate imeti s seboj, prav tako pa so vaši starši prejeli naš vodniček z nasveti za starše, kjer so glede prtljage pripravljena točna navodila. Namesto, da s seboj nosite obleke za vsak dan tečaja, si oglejte, kako pogosto lahko oblačila operete v domu ali pri družini, in količino oblačil pripravite v skladu s tem. Običajno je to enkrat na teden.

Najboljše je, da pakiranje začenete s pripravo seznama, na katerem so vse stvari, ki jih boste potrebovali na tečaju. Vemo, kako mikavno je v potovalko dodati vse, kar se nam zdi, da bomo potrebovali v različnih primerih, vendar toplo priporočamo, da se držite nujnih stvari in ne nosite s seboj dragocenih predmetov ali dragih elektronskih naprav – s tem boste sebi in staršem prihranili številne skrbi. Vendar ne pozabite vzeti svojega mobitela (z vključenim gostovanjem v tujini), polnilca ter adapterja (če ga potrebujete).

Dolgo pričakovana pot

Najpomembnejše je, da s seboj na tečaj prinesete odprtost za nove izkušnje in radovednost. V dveh tednih na tečaju boste lahko tako napredovali toliko, kot ostali napredujejo v celem letu. Če jezikovni tečaj traja dlje – toliko bolje. Toda še preden zapustite hišo ali stanovanje, se prepričajte, da niste pozabili ničesar pomembnega doma in preglejte seznam

Informacije, ki ste jih prejeli od naših svetovalcev, ter potovalni set z dokumenti so vam gotovo pomagali oblikovati jasno sliko o tem, kaj se bo zgodilo na letališču ali med letom in kje boste srečali osebo, ki vas bo pobrala in odpeljala na kampus ali k družini.

Informacije o tem, kako poteka pot in kako je organizirano spremstvo mladoletne osebe, kaj storiti, če izgubite prtljago ali če pride do sprememb na vašem letu, boste dobili od svetovalcev agencije IntegralEdu in v dokumentih, ki jih boste našli v potovalnem setu. Telefonske številke šole/jezikovnega centra in telefonska številka IntegralEdu 24-urna številka za nujne primere sta prav tako del seta.

Zadnja pomembna stvar: ne pozabite poklicati svojih staršev po tem, ko ste pristali in/ali kasneje, ko boste prispeli do kampusa oziroma gostiteljske družine. S tem boste svojim staršem nedvomno prihranili veliko skrbi!

Nasvete za doganje ob prvem dnevu tečaja bomo objavili v drugem delu članka v prihodnjem tednu. Če so se vam med branjem utrnila vprašanja, na katera niste našli odgovora, se obrnite na naše svetovalce za brezplačne konzultacije.

REZERVIRAJ SVETOVANJE


12 views

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je Nanaja, s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Zaradi izbruha epandemije Covid-19 je naša pisarna v Ljubljani do nadaljnjega zaprta. 

Naše delo z vami, poteka nemoteno, prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo