Search
  • IntegralEdu

Kako se uspešno pripraviti na intervju - drugič


Prejšnji teden smo pričeli z objavo nasvetov, kako se najboljše pripraviti na intervju z univerzo. V tokratnem članku ne spreglejte ostalih nasvetov, ki vas bodo pripravili na to, da boste na intervjuju kar najbolj zasijali ter si tako zagotovili mesto na izbranem študiju.

Bodite pripravljeni na pogovor o aktualnem dogajanju

Pomembno je, da ste informirani o aktualnem dogajanju, še posebej tistemu, ki je povezano s smerjo, v kateri želite študirati, saj izpraševalca lahko zanima vaš pogled na trenutno dogajanje v svetu. Od vas bodo pričakovali, da vas izbrana tema zelo zanima in da se boste o njej z veseljem pogovarjali, zato si dovolite, da se osvobodite treme in zablestite. Berite novice, glejte poročila, o dogodkih prebirajte na internetu, saj je to lahko odličen način, da navdušite izpraševalce.

Kaj lahko pričakujete

Kadar gre za študij v tujini, se intervju v splošnem razlikuje od primer do primera, vendar obstajajo neka pravila, ki bi jih morali vsi upoštevati, ter vprašanja, ki se jih običajno postavlja ob tovrstni priložnosti. Izpraševalci vedno želijo razumeti vašo motivacijo, kako vaš profil sovpada s poklicem in kaj si želite doseči s študijem v tej smeri. Dobro je, da se tudi vnaprej pripravite in sami zapišete svoja vprašanja, ki si jih želite postaviti izpraševalcu, saj bo ta tako videl, da ste se dobro pripravili in naredili „domačo nalogo.“

Izpraševalci so na vaši strani in se trudijo, da naredijo vse, kar je v njihovi moči, da se med intervjujem počutite prijetno in sproščeno. V glavnem vas bodo spraševali o tem, za kar smatrajo, da vas zanima in da se lahko o temi pogovarjate. V kolikor vam pač postavijo vprašanje, na katero ne veste odgovora, to tudi povejte in si ne izmišljujte. Lahko rečete, da je to nekaj, česar še niste obravnavali v šoli.

Nekateri izpraševalci vam bodo dali besedilo, ki ga morate prebrati, in se med intervjujem osredotočiti na diskusijo o tem. Na ta način želijo preveriti vaše intelektualne spodobnosti in kako dobro se počutite med pogovorom o določeni temi.

Ne zamudite zadnjega dela naših nasvetov v članku, ki ga bomo objavili v prihodnjem tednu – do takrat pa se lahko za več napotkov glede intervjuja in ostalih nasvetov glede študija v tujini oglasite tudi na brezplačnem sestanku v naši pisarni!


PRIJAVI SE


0 views

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je Nanaja, s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Zaradi letošnjih spremenjenih okoliščin v zvezi z epandemijo, naša fizična pisarna do septembra ostaja zaprta. 

Naše delo z vami poteka nemoteno, prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

Za vas smo dosegljivi: 

TOR od 8h do 16h 

SRE od 11h do 19h

Po vnaprejšnjem dogovoru, tudi ostale dni v tednu. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo