Search
  • IntegralEdu

Top 5 športov, v katerih se lahko preizkusiš na jezikovnem tečaju - drugič


V prejšnjem članku smo pisali o dveh športih, ki jih lahko preizkusiš na jezikovnem tečaju – to so vodni športi ter jahanje. Tokrat nadaljujemo s predstavitvijo možnosti preostalih neobičajnih športnih aktivnosti, ki so na voljo ob učenju tujega jezika v času poletnih počitnic po svetu.

3. Letenje

Mogoče se ti ideja o tem, da bi se na jezikovnem tečaju učil letenja, zdi vsaj malo nenavadna. Toda dejstvo je, da je letenje na tečaju čisto zares uresničljivo, še posebej, če imaš med 8 in 18 let in si si to že od nekdaj želel/a.

Letenje gotovo presega idejo o športu, takšna izkušnja na jezikovnem tečaju pa lahko vodi celo do odločitve za bodočo kariero.

Kje:

Velika Britanija:

Lancing (13-18 let)

4. Golf

Čeprav se golf ne zdi kot fizično zelo zahteven šport, količina gibov in zamahov zlahka prinesejo bolečine v mišicah. V resnici je golf zelo kompleksen šport, ki zahteva vztrajnost, druženje, koncentracijo in točnost. Po učenju posameznih izrazov, palic, gibov in po eksperimentiranju na različnih površinah tudi ta šport postane smiseln.

Kje:

Velika Britanija:

Lancing (13-18 let)

Millfield Prep School (6-11 let)

Millfield School (12-17 let)

St. Edmund's College (10-17 let)

Švica:

TASIS Lugano (11-18 let)

College du Leman (8-18 let)

Belgija:

Belgium, Spa & Liege (9-17 let)

5. Kriket

Kriket je moštveni šport v najširšem pomeni. Podoben je ameriškemu baseballu, najverjetneje pa izhaja še iz srednjeveških iger, danes pa je izredno priljubljen in prepoznaven britanski šport. Omembe tekem kriketa se pojavaljajo že v 18. stoletju, med mestoma Kent in London (1719) in med pokrajinama Kent in Sussex (1728). Šport se je razvil iz tega obdobja predvsem skozi tekme med lastniki zemlje in lokalnimi skupnostmi. Od 19. stoletja naprej so se moštva iz Anglije spopadajo z moštvi iz Kanade, Združenih držav Amerike in Avstralije. Vzdržljivost, strategija in ekipni duh – to so ključne beside, ki spremljajo ta šport.

Kje:

Velika Britanija:

Dulwich College (11-17 let)

Imaš v mislih prav poseben šport, ki ga ni na seznamu, a ga želiš letos združiti z učenjem jezika? Naši svetovalci ga bodo z veseljem poiskali zate!

REZERVIRAJ SVETOVANJE


10 views

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je Nanaja, s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Zaradi izbruha epandemije Covid-19 je naša pisarna v Ljubljani do nadaljnjega zaprta. 

Naše delo z vami, poteka nemoteno, prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo