Search
  • IntegralEdu

Kako se uspešno pripraviti na intervju - prvič


Razmišljate o študiju v tujini? Se sprašujete, kateri je najboljši način, da se pripravite na intervju? Samo za vas smo pripravili članek, v katerem odgovarjamo na vaša vprašanja in z vami delimo priročne nasvete!

Določene univerze, kot so Oxford in Cambridge pred vpisom s svojimi bodočimi študenti vedno želijo opraviti tudi intervju. Kako uspešni ste kot bodoči študent na njem pa je odvisno predvsem od vaše pripravljenosti nanj. Zato je zelo pomembno, da se na intervju vnaprej pripravite.

Pazljivo preberite svojo prijavo in motivacijsko pismo

Izpraševalec bo med intervjujem vedno imel pred seboj vašo prijavo in motivacijsko pismo in velika verjetnost je, da vam bo postavljal vprašanja, ki se nanašajo na to, kar ste napisali. Možnost je, da ste se prijavili na več univerz in da niste več prepričani, kaj točno ste navedli v dotični prijavi – verjetno si ne bi želeli znajti v situaciji, ko ste na vprašanja nepripravljeni ali presenečeni, ker se ne spominjate tega, kar ste vi osebno napisali, kajne?

Temeljito se pozanimajte o univerzi in preučite izbrani program

Potrudite se, da na intervjuju že veste nekaj o sami smeri, ki ste jo izbrali, kot tudi o metodah učenja in pričakovanjih, ki bi jih profesorji lahko imeli od vas. Obstaja možnost, da bo prav izpraševalec eden izmed vaših boodičih profesorjev.

Kako se obleči

Prvi vtis je izredno pomemben. Želeli se boste počutiti prijetno, a obenem videti profesionalno. Vendar ne skrbite preveč glede izbire obleke, saj se bo izpraševalec osredotočal predvsem na to, ali se v splošnem ustrezate sistemu vrednot fakultete in ali bo delo z vami uspešno. V kolikor ste zadovoljni z izborom oblačil in svojim izgledom, boste samozavestni in sproščeni med intervjujem.

Vadite intervju

Če imate v svoji šoli možnost vadbe intervjuja, izkoristite to priložnost. V kolikor ta ne obstaja, potem se pogovorite z enim izmed vaših profesorjev, da vidite, ali lahko nekaj takega organizirajo za vas. Morda vam to deluje nepomembno in dolgočasno, a videli boste, da imate od tega veliko koristi.

Bodite dobro informirani

Izpraševalec bo na intervjuju od vas želel slišati o vaših izvenšolskih aktivnostih in interesih, ki so povezani s smerjo, za katero ste se odločili. Intervju je prava priložnost, da pokažete znanje in zanimanje za stvari, s katerimi se nameravate ukvarjati v prihodnosti.

Ne zamudite še več naših nasvetov v članku, ki ga bomo objavili v prihodnjem tednu – do takrat pa se lahko za več napotkov glede intervjuja in ostalih nasvetov glede študija v tujini oglasite tudi na brezplačnem sestanku v naši pisarni!

PRIJAVI SE


0 views

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je Nanaja, s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Zaradi letošnjih spremenjenih okoliščin v zvezi z epandemijo, naša fizična pisarna do septembra ostaja zaprta. 

Naše delo z vami poteka nemoteno, prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

Za vas smo dosegljivi: 

TOR od 8h do 16h 

SRE od 11h do 19h

Po vnaprejšnjem dogovoru, tudi ostale dni v tednu. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo