Search
  • IntegralEdu

4 razlogi za opravljanje prakse v ZDA


Zakaj je dobro, da prakso opravljaš v ZDA?

Ali si pripravljen/a na izkušnje iz prve roke in izboljšanje veščin, ki ti bodo prišle prav na vseh področjih življenja? Praksa v ZDA je zagotova ena izmed tistih izkušenj, zaradi katere boš postal boljši študent ali študentka ter kasneje zaposleni/zaposlena, pridobil/a pa boš tudi sposobnosti in znanja, ki so cenjena po celem svetu.

Različne študije so pokazale številne prednosti mednarodnega udejstvovanja, prav tako pa tudi večina delodajalcev danes išče lastnosti, kot so zmožnost reševanja problemov, radovednost in samozavest – ki jih udeleženci pridobijo prav z mednarodnimi izmenjavami.

Kaj pa so specifične prednosti prakse prav v ZDA?

1. Pridobivanje naprednih znanj znotraj izbrane stroke

ZDA je podjetniško izredno inovativno okolje, zaradi česar do nas čez lužo prihajajo številni trendi sodobnega sveta. Če se želiš naučiti najsodobnejših tehnik v svojem poklicu in delati s profesionalci na najvišjih položajih, potem je ZDA najboljši kraj za to. Pridobiš lahko profesionalne izkušnje, ki jih ne bi nikjer drugje.

2. Ameriška poslovna kultura

Eden izmed razlogov, zakaj iz ZDA prihaja toliko trendov, je edinstvena poslovna kultura, ki spodbuja inovacije. Pripravniki pogosto poročajo o okolju, ki spodbuja aktivno izmenjavo idej, kasneje pa se pripravniki naučenih tehnik poslužujejo pri v svoji karieri, kar jim pogosto prinaša nezanemarljivo prednost pred ostalimi.

3. Angleščina in medkulturno sporazumevanje

Delo v angleško govorečem okolju je pomemben del prakse, saj je angleščina eden izmed svetovnih jezikov. Poleg tega se boš med prakso seznanil/a s pogosto uporabljenimi ameriškimi standardi in kulturnimi veščinami, ki ti bodo prišle prav v globalnem svetu.

4. Osebnostna rast

Najpomembnejše stvari, ki se jih boš naučil/a med prakso, morda ne bodo nujno tiste, ki se bodo znašle na tvojem življenjepisu. Splošna izkušnja udeležencev je, da so po udeležbi na praksi bolj samozavestni in se znajdejo v vsaki situaciji, kar so življenjske veščine, ki ti pridejo prav v vsaki situaciji.

Te je zgoraj našteto prepričalo o udeležbi? Več o tem, kako se prijaviš na program, najdeš na naši spletni strani, kjer se lahko tudi prijaviš za brezplačni posvet glede udeležbe!

VEČ O PROGRAMU

Članek je povzet po Interexchange.


0 views

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je Nanaja, s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Zaradi letošnjih spremenjenih okoliščin v zvezi z epandemijo, naša fizična pisarna do septembra ostaja zaprta. 

Naše delo z vami poteka nemoteno, prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

Za vas smo dosegljivi: 

TOR od 8h do 16h 

SRE od 11h do 19h

Po vnaprejšnjem dogovoru, tudi ostale dni v tednu. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo