Search
  • IntegralEdu

5 najboljših poklicnih tečajev - drugič


V prejšnjem članku smo pojasnili, zakaj je najboljši čas za izbiro poklica takrat, ko imajo mladi že nekaj lastnih izkušenj na izbranem področju. Predstavili smo dva poletna jezikovna tečaja, na katerih mladi lahko pridobijo dragocene izkušnje v času poletnih počitnic. V drugem delu članka bomo predstavili še ostale tri institucije, poleg že predstavljenih šol Chelsea Independent College ter Hotel Institute Montreux.

3. Oxford, Cambridge Advanced Studies Program

Ko slišimo besedi Oxford ali Cambridge, samodejno pomislimo na najbolj prestižni univerzi, ki se nahajata v mestih. Nič čudnega – to sta dve najstarejši univerzi na svetu. Univerza v Oxfordu deluje od leta 1096, Univerza v Cambridgu pa je bila ustanovljena že leta 1209.

Vsako leto se na deset ali sto tisoč mladih ljudi po svetu želi prijaviti na nekatere izmed fakultete teh univerz, ki slovita po strogem in specifičnem profesu prijave. Samo nekateri izmed množice uspejo izpolniti prijavnico, še manj jih je sprejetih. Na univerzo v Oxfordu se je na primer leta 2017 prijavilo skoraj 20,000 kandidatov, sprejetih pa jih je bilo le 3270.

Jezikovni tečaj The Advanced Studies Program svet univerz Oxbridge približa mladim ljudem iz celega sveta. Na si želijo pobližje spoznati kulturo univerz in sodelovati pri pouku, ki poteka po specifičnem sistemu the univerz ali na določenih fakultetah slavnih univerz (Brasenose College v Oxfordu oziroma Magadele College v Cambridgu), če želijo izpopolniti svoje znanje in veščine na nekaterih področjih, če se želijo preizkusiti pri določenih predmetih, da bi določili, ali bi nadaljevali s študijem v tej smeri – vse to program udeležencem omogoča.

Na obeh kolidžih je na voljo obsežen seznam predmetov, iz katerega udeleženci izberejo dva, poleg tega pa so tu še predmeti, kot so pisanje esejev, priprava na intervju, predstavitvene sposobnosti itd ter zanimive delavnice (voditeljske veščine, novinarstvo, urbano skiciranje itd). Tečaji potekajo v manjših skupinah.

Na kratko: za mlade, ki želijo pridobiti napotke in nasvete glede vpisa na Oxbridge ter se udeležiti programov, ki sledijo načinu podajanja znanja na priznanih fakultetah, spoznati profesorje in diplomante obeh univerz, je program Advanced Studies odlična izbira.

Več informacij o programu najdete tukaj.

4. d'Overbroeck's College

Mesto Oxford je v nekaterih pogledih kot muzej na prostem, saj vsak kotiček priča o pestri zgodovini mesta, arhitekturne posebnosti pa se vsakemu obiskovalcu za vedno vtisnejo v spomin. Tukaj se vse vrti okoli univerze v Oxfordu ter okoli šol, kot je d’Overbroeck’s College, ki tesno sodeluje z univerzo in kandidate najboljše pripravi na vpis.

V času poletnih počitnic D’Overbroeck’s College organizira jezikovne tečaje glede na specifično področje za tiste mlade, ki svoj poklic še iščejo, ter za tiste, ki dobro vedo, kaj hočejo, vendar hočejo dodatno potrdilo in obogatitev znanja in zmožnosti. Tečaji kombinirajo teorijo s praktičnim delom, da lahko mladi udeleženci dobijo jasno sliko izbranega področja.

Področja, med katerimi lahko mladi izbirajo, so: Business & Finance, Introduction to Medicine, Performing Arts, Media & Communications, Engineering.

5. The College Experience (Tufts University and Berkeley University)

Za tiste mlade, ki si želijo prečkati ocean, je tu program The College Experience. Program poteka v dveh prestižnih univerzah v ZDA (Tufts University in Berkeley University) in udeležencem ponuja priložnost, da izkusijo življenje bodočih študentov, kar je odličen pripomoček za razumevanje ameriškega univerzitetnega sistema ter priprave za prijave na prestižne univerze.

Učne priprave zajemajo učenje glavnega predmeta (zjutraj) in drugega predmeta (popoldan), predmete pa se vnaprej izbere iz širokega seznama (kot so SAT priprave, človekove pravice, podjetništvo, digitalni marketing, igra, DNA, genetika, biotehnologija itd.)

Za dobro ravnotežje programa so tu še delavnice, ki dopolnjujejo pristop k učenju predmetov. Primeri delavnic so: plesna delavnica, kultura in kuhinja, fotografija, vodstvo, team building in podobno.

Priprave na test SAT je izbiren predmet in se jih opravlja preko Princeton Reviewa. Vsi učenci morajo imeti spletni račun, ki ga lahko uporabljajo za sledenje napredku.

Tukaj najdete celoten seznam predmetov in delavnic ter ostale uporabne informacije o programu The College Experience.

Izkušnja takšnega jezikovnega tečaja pogosto vodi do odkritja popolnoma novih svetov – da ne omenjamo novih znanj in zanimanj. V času 25 let izkušenj smo se o tem dobro prepričali! Če je med naštetim tudi vaše izbrano področje oziroma najljubši predmet, ne oklevajte in nas čim prej kontaktirajte, da vam mesto na sanjskem programu zagotovimo v najkrajšem možnem času.


PRIJAVITE SE NA TEČAJ ŠE DANES


0 views

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je Nanaja, s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Zaradi letošnjih spremenjenih okoliščin v zvezi z epandemijo, naša fizična pisarna do septembra ostaja zaprta. 

Naše delo z vami poteka nemoteno, prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

Za vas smo dosegljivi: 

TOR od 8h do 16h 

SRE od 11h do 19h

Po vnaprejšnjem dogovoru, tudi ostale dni v tednu. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo