Search
 • IntegralEdu

5 najboljših poklicnih poletnih tečajev - 1. prvič


V času otroštva razmišljamo o številnih zanimivih poklicih. Nekateri izmed nas smo si želeli postati npr. gostje ali igrati v glasbeni skupini. Ideje, ki jih imamo v otroštvu, se kasneje morda zdijo smešne, vendar jim ne manja vedno logične podlage. S tem, ko rasemo, začnemo svoje ideje oblikovati na podlagi resničnejših poklicev, a prav tako se lahko zgodi, da se podoba, ki jo imamo o nekem področju, pokaže za popolnoma zgrešeno ali idealizirano. Pravi čas za razmislek o izbiri poklica je zato čas, ko imajo mladi oziroma otroci že nekaj izkušenj iz prve roke.

Jezikovni tečaji so lahko odlična priložnost za preizkušanje nekaterih poklicnih ali študijsih področij. Za vas smo pripravili 5 najbolj zanimivih poletnih tečajev.

1. Chelsea Independent College

Poletni programi, ki jih organizira Chelsea Independent College, so idealni za tiste, ki želijo združiti izkušnjo v Londonu z izboljšanjem znanja angleščine, ob tem pa se preizkusiti na področju, o katerem razmišljajo v prihodnosti. Poleg dejstva, da se praksa na tem tečaju harmonično sreča s teorijo ter profesionalci iz področja, se v času dveh tednov udeleženci spoznajo tudi z najboljšimi izobraževalnimi institucijami na izbranem področju.

Izbrana področja so:

 • Engineering and Information Technology

 • Medicine

 • Law, Political Studies & International Relations

 • Business & Finance

 • Art and design

 • Acting and theatre

Miha, eden izmed najmlajših udeležencev, ki so sodelovali v programu na Chelsea Independent College, je svojo izkušnjo opisal tako: “Tečaji so organizirani tako, da so res uporabni. Učitelji so kot prijatelji, vedno jih lahko poiščeš in razjasniš nejasnosti. Zelo uporabno je.”

Tukaj najdete več informacij o tečaju.

2. Hotel Institute Montreux

Nedvomno je hotelska industrija prepoznavni znak Švice. V državi so zbrane najbolj prestižne izobraževalne institucije na področju, ki so resnične odskočne deske za tiste, ki si želijo kariere v menedžmentu v najbolj prestižnih hotelskih verigah na svetu ali za tiste, ki si želijo ustvariti svoj posel na področju.

Hotel Institute Monteraux je del skupine Swiss Education Group, skupaj z univerzo Cesar Ritz, mednarodno priznano univerzo. Med poletjem so na inštitutu HIM organizirani naslednji poletni programi:

 • Uvod v gostinstvo

V dveh tednih se študentje seznanijo s svetom gostinstva, se učijo o svetu pijač (vrstah, izvoru, načinu pridelovanja, itd), imajo delavnice in kulinarične predstavitve, se učijo o navadah in kulturah po svetu, kako se organizira dogodke, vodstvene veščine in še več. Poleg tega so organizirane tematski izleti do destinacij, kot so npr. vinogradi, tovarne čokolade in sirarne.

 • Uvod v svet kulinarike

Ta jezikovni tečaj se lahko izbere posamezno ali v kombinaciji z uvodom v svet gostinstva. V enem tednu študentje razvijejo svoje vodstvene sposobnosti, sodelujejo v kulinaričnih priravah in praktičnih urah, se naučijo pripraviti meni, kako organizirati in voditi restavracijo, se seznanijo s sestavinami iz celega sveta. Na kratko, naučijo se “jesti” v svetu vrhunske kulinarike.

Tukaj najdete več informacij o poletnih programih na šoli Hotel Insitute Montreaux.

V drugem delu članka prihodnji teden bomo objavili preostale tri institucije, ki so primerne za tiste, ki bi se želeli preizkusiti na študijskem ali poklicnem področju. Za vsa vprašanja glede vpisa na tečaje se lahko obrnete na naše svetovalce na telefonskih številkah 040 282 989 ali 059 047 900 ali pa nam pišite na info@integraledu.si.


0 views

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je Nanaja, s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Zaradi letošnjih spremenjenih okoliščin v zvezi z epandemijo, naša fizična pisarna do septembra ostaja zaprta. 

Naše delo z vami poteka nemoteno, prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

Za vas smo dosegljivi: 

TOR od 8h do 16h 

SRE od 11h do 19h

Po vnaprejšnjem dogovoru, tudi ostale dni v tednu. 

 

Obiščite nas na:
 • Facebook Social Icon
 • Instagram_logo