Search
  • IntegralEdu

DO ŠTUDIJA NA PRESTIŽNIH UNIVERZAH S ŠTIPENDIJAMI ZA SREDNJE ŠOLE V TUJINI


Najpogostejše vprašanje, ki ga slišimo od ambicioznih dijakov z velikimi načrti za svojo prihodnost, je: katero šolo moram obiskovati, da bom sprejet na Oxford, Cambridge ali Harvard?

Odgovor na to vprašanje seveda ni enoznačen, saj imajo vrhunske univerze različne vpisne zahteve, različne srednje šole pa ponujajo različne programe, ki so namenjeni pripravam na univerzo. V drugih člankih smo pojasnili razliko med programi A-Levels ter mednarodno maturo (IB), tokrat pa se bomo osredotočili na šole, ki te programe ponujajo.

Največja izbira šol, ki ponujajo program A-levels, ki je najpogostejša izbira tistih, ki se vpisujejo na britanske univerze, je seveda v – Veliki Britaniji. Tudi tu lahko dijaki izbirajo med šolami v mestih (Abbey College Manchester) ali sredi narave (Abbey College Malvern ali Bromsgrove), v okolju, ki najbolj ustreza njihovim zahtevam. Dijakom so na voljo tudi šole, ki temeljijo na določenih vrednotah – Sidcot je, npr. ena izmed sedmih kvekerskih šol v Veliki Britaniji.

Da je slovo od doma za mednarodne študente čim bolj enostavno, poskrbi osebje, ki skupaj z dijaki živi v internatu in skrbi, da imajo tudi v prostem času poleg učenja na voljo različne aktivnosti, s katerimi dodatno razvijajo svoje talente. Izkušnja življenja v internatu jim poleg izobrazbe na izbranih šolah prinaša tudi večjo samostojnost, samozavest ter socialne veščine, ki jih razvijajo ob prijateljstvih z ostalimi dijaki iz celega sveta.

Izobraževanje v tujini najbolj talentiranim učencem deloma omogočajo tudi štipendije, s katerimi si lahko krijejo del stroškov šolanja. College of Sixth Form Oxford tako npr. kandidatom z dobrimi rezultati ponuja štipendije v višini do 40 % šolnine, prav tako šola Sidcot, ki je najbolj talentirane nagradi s štipendijo celo do 50 % šolnine. College D'Overbroecks štipendije ponuja dijakom, ki se prijavljajo na enoletni program IGCSE, in sicer v višini do 6000 funtov, Abbey College Manchester pa ima za evropske dijake posebej znižane šolnine v primerjavi z mednarodnimi študenti.

Možnosti za evropske dijake, ki bi se na študij na univerzi želeli pripravljati v Veliki Britaniji, je torej veliko, izbira pa se lahko izkaže za zahtevno nalogo. Za več informacij glede možnosti štipendij na britanskih srednjih šolah se čimprej obrnite na naše svetovalce, ki vam bodo z veseljem pomagali pri iskanju pravega programa za vašega otroka.

Brezplačno svetovanje lahko rezervirate tu


0 views

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je Nanaja, s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Zaradi letošnjih spremenjenih okoliščin v zvezi z epandemijo, naša fizična pisarna do septembra ostaja zaprta. 

Naše delo z vami poteka nemoteno, prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

Za vas smo dosegljivi: 

TOR od 8h do 16h 

SRE od 11h do 19h

Po vnaprejšnjem dogovoru, tudi ostale dni v tednu. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo