Search
  • IntegralEdu

V ozadju skupinskih jezikovnih tečajev, drugič


Prejšnji teden smo že predstavili nekaj razlogov, zaradi katerih se otroci in starši odločajo za udeležbo na skupinskih jezikovnih tečajih. O treh prednostih, ki smo jih našteli, si lahko podrobneje preberete v prejšnjem članku, v tem pa bomo našteli še preostale razloge.

4. Skupinski jezikovni tečaj je najbolj poceni opcija za tečaje, organizirane v tujini

»Svojo hčerko sem si letos res želel poslati na tečaj na šoli Bromsgrove, vendar smo imeli omejen proračun, zato sem se odločil za možnost skupinskega tečaja, ki se prav tako odvija na šoli Bromsgrove – vendar po nižji ceni kot individiualna opcija.« (I.D., oče 10-letne deklice)

5. Skupine so sestavljene glede na starost in stopnjo znanja udeležencev tako celotne skupine kot posameznega jezikovnega tečaja

Starš: Moj sin je v nemščini na stopnji začetnika. Če bo v razredu z naprednejšimi tečajniki, kako se bo spopadel s tem?

Integralov svetovalec: Na srečo do te situacije ne bo prišlo. Prvega dne na tečaju bodo vsi otroci opravljali test z namenom, da se jim določi stopnja znanja jezika, zato da bodo uvrščeni v skupino, ki odgovarja njihovemu znanju jezika. Z uvrščanjem študente v skupine na tak način učitelji prilagodijo svoj pristop glede na specifične potrebe skupine. Seveda bodo študentje razvrščeni glede na svoje zahteve, tako da ne bo večjih odstopanj niti z vidika znotraj skupine.”

6. Skupine tečajnikov so vedno sestavljene iz otrok različnih narodnosti, tako na individualnih kot na skupinskih jezikovnih tečajih. Poleg tega se športne, zabavne in umetniške aktivnosti vedno odvijajo v mednarodnem okolju.

»Starš: Ljubši bi mi bil skupinski jezikovni tečaj, ampak če moj otrok potuje s skupino Slovencev, to pomeni, da bo med učnimi urami in aktivnostmi ves čas samo v družbi Slovencev, kajne?

Integralov svetovalec: Sploh ne. Skupina slovenskih otrok se bo pridružila skupini mednarodnih otrok na kampusu. Organizatorji vedo, kako pomembno je vzdrževati mednarodno vzdušje na tečaju in kako spodbujati otroke, da sodelujejo z ostalimi otroki različnih nacionalnosti, kolikor se le da. Tako lahko sklenejo nova prijateljstva in vadijo nov tuj jezik prek pogovora. Pri oblikovanju skupin se vedno upošteva, poleg jezikovnega nivoja in starosti otrok, tudi njihovo narodnost, tako da se lahko oblikuje pestre in uravnotežene skupine (...)«

To so glavne izmed prednosti skupinskih jezikovnih tečajev v tujini. Običajno se zanje odločijo mlajši otroci ob svoji prvi mednarodni izkušnji.

Za tiste, ki bi želeli poglobiti izkušnjo učenja jezika, se osredotočiti na študij in prakticiranje izbranega tujega jezika, za tiste, ki si želite pripraviti na določen predmet ali preizkusiti izobraževalni sistem v tuji državi ali na izbranem področju, je odgovor na to, kateri tečaj je za vas najbolj primeren, individualni tip jezikovnega tečaja. Individualni tečaji so bolj kompleksni in razgibani tudi zato, ker imajo prav tako vključene hobije in šport za vse vrste zanimanj in želja po razvoju v eno ali drugo smer.

Ste v člankih poiskali dovolj razlogov, da vse prednosti udeležbe skupinskega jezikovnega tečaja omogočite tudi svojemu otroku? V tem primeru prelistajte naš katalog tukaj ter se čimprej obrnite na naše svetovalce preko e-maila info@integraledu.si, telefonskih številk 040 282 989 in 059 047 900 ali preko spletnega prijavnega obrazca! Mesta na tečajih se hitro polnijo, zato s prijavo ne odlašajte preveč!


17 views

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je Nanaja, s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Zaradi izbruha epandemije Covid-19 je naša pisarna v Ljubljani do nadaljnjega zaprta. 

Naše delo z vami, poteka nemoteno, prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo