Search
  • IntegralEdu

V ozadju skupinskih jezikovnih tečajev, prvič


Kaj je lepšega od občutka, da si del skupine?” (M.T., oče enajstletnega otroka)

Skupina, ki si deli sanje in zanimanja, ki skupaj spoznava nove kraje, preizkuša in se uči nove stvari, izboljša znanje vsaj enega tujega jezika, se spoprijatelji z ljudmi s celega sveta in opazno zraste. Domov se vrne široko odprtega duha in oči ter s številnimi krasnimi spomini. Tako bi na kratko opisali izkušnjo udeležbe na skupinskem jezikovnem tečaju.

Starši se pogosto sprašujejo, kaj bi bila ustreznejša možnost za njihovega otroka – individualni jezikovni tečaj ali skupinski jeizkovni tečaj? Ne glede na to, kateri tečaj izberejo, so prednosti takšne izkušnje velike – opisali smo jih v enem izmed naših prejšnih člankov. Najpomembnejša je razlika med vrstami tečajev je način potovanja. Na skupinskih jezikovnih tečajih otroci potujejo z ostalimi slovenskimi otroci in spremljevalcem skupine iz Slovenije (ki je običajno učitelj ali predstavnik IntegralEdu). Na letališču skupino pobere predstavnik jezikovne šole, ki jih odpelje na kampus šole. Tu se slovenska skupina sreča s še večjo skupino mednarodnih otrok iz celega sveta.

V primeru individualnega jezikovnega tečaja (pa naj gre za športni, mešani, tematski/poklicni ali študijski program), mlajši otroci potujejo v spremstvu letalskega osebja s storitvijo, ki se jo uredi ob nakupu letalske karte. Na letališču bo predstavnik jezikovne šole otroka s podpisom prevzel iz rok osebja letalske družbe. Otroka bo predstavnik šole odpeljal do šolskega kampusa, kjer se bo pridružil mednarodni skupini otrok (več o načinih potovanja vam bodo povedali svetovalci agencije IntegralEdu).

V pogovorih starši udeležencev kot razloge za udeležbo na skupinskem jezikovnem tečaju svojih otrok običajni izpostavijo naslednje razloge:

1. Skupina udeleženecev na tečaju je primerne za otrokovo prvo izkušnjo odhoda od doma.

Ker sama še ni potovala tako daleč in ni vedela, kaj lahko od takšne izkušnje pričakuje, sva obe s hčerko menili, da je boljša ideja, da se udeleži skupinskega jezikovnega tečaja. Vsaj vem, s kom bo skupaj od začetka do konca tečaja, da bo bolj pogumna in se bo tako lažje prilagodila na novo okolje.” (A.R., mati 12-letne deklice)

2. Skupinski jezikovni tečaj je odlična priložnost za tiste, ki bi radi potovali skupaj s svojimi prijatelji, znanci in s slovenskim spremljevalcem

Čeprav je moj sin že tretjič na jezikovnem tečaju, si on in njegovi prijatelji še vedno želijo potovati skupaj. Že dolgo so prijatelji, in moj sin se je navadil nanje, skupaj si delijo izkušnje, ob tem pa se še vedno spoprijateljijo z ostalimi tečajniki iz drugih držav. Tako med saboj še vedno vadijo angleščino, saj so tudi pri pouku obkroženi z mednarodnimi prijatelji.” (R.S., oče 14-letnega dečka)

“Moja hčerka je res rada s svojo učiteljico angleščine, ki spremlja skupino na tečajih preko agencije IntegralEdu. Učiteljica je vedno dobro razpoložena, zelo karizmatična in udeležuje se aktivnosti otrok v prostem času, tudi izven učnih ur. Udeleži se prav vseh izletov med tečajem.” (A.R., oče 13-letne deklice)

3. Prisotnost vodje skupine med potovanjem in med tečajem daje otrokom občutek varnosti in pomiri zaskrbljenost staršev

Težko mi je bilo ob misli, da bi moj otrok odšel za 2 tedna nekam sam, še posebej v tujino. Ves čas bi me skrbelo, otroka bi ves čas klicala in zavedam se, da mu s tem ne bi delala nobene usluge, saj mu ne bi pustila uživati v izkušnji. Skupinski jezikovni tečaji so zato najboljša možnost zame, saj že vnaprej spoznam vodjo skupine, poznam otroke, ki bodo v skupini… Ta možnost je zame popolna rešitev.” (R.G., mama 10-letnega dečka)

Moj sin se je bal, da sam ne bo zmogel in da se ne bo znal spoprijateljiti z ostalimi udeleženci. Če ne bi obstajala možnost skupinskega odhoda ne vem, ali bi ga znala prepričati, da bi sprejel izziv izobraževalnega tečaja v tujini. Bila sem zelo vesela, ko se je vrnil ves samozavesten!” (D.S., mama 11-letnega dečka)

Preostale razloge, zaradi katerih se straši odločajo za udeležbo na skupinskih jezikovnih tečajih, bomo objavili v članku prihodnji teden. Do takrat pa ne pozabite prelistati našega kataloga jezikovnih tečajev. Za vsa vprašanja ter prijavo so vam na voljo tudi naši svetovalci na info@integraledu.si ter preko spletnega prijavnega obrazca.


14 views

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je Nanaja, s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Zaradi izbruha epandemije Covid-19 je naša pisarna v Ljubljani do nadaljnjega zaprta. 

Naše delo z vami, poteka nemoteno, prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo