Search
  • IntegralEdu

V nekaj tednih do znanja, ki odtehta 1 leto učenja - drugič


V članku iz prejšnjega tedna smo predstavili ugotovitve iz raziskave iz leta 2010 o tem, katere vse prednosti prinaša udeležba na jezikovnem tečaju. V skladu s tem smo pripravili seznam, ki zajema 10 razlogov, zakaj le nekaj tednov tečaja lahko občutno pospeši rast otrok - rast v smeri učenja in odgovornosti. Prvi del članka lahko preberete tu, preostalih 7 razlogov pa vas čaka spodaj.

4. Raziskovanje mednarodnega okolja

V tako globalnem svetu kot je ta, v katerem živimo, imajo otroci vse možnosti za učenje, delo in življenje v mednarodnem okolju. Z izpostavljenostjo takšnemu okolju preko poletnih jezikovnih tečajev že od malih nog se bodo v tem svetu tudi kasneje počutili kot riba v vodi, ne glede na kulturne razlike.

5. Razvoj samozavesti

Z omogočanjem otrokom, da sprejemanjo tveganja in se spopadejo z iziivi, se gradi njihova samozavest in vztrajnost v varnem in nadzorovanem okolju. Medtem ko šola ploska dobrim ocenam, učitelji na jezikovnih tečajih opazijo in cenijo vsak pozitiven doprinos otrok med tečaji in med aktivnostmi. Vsak otrok se ob tem počuti spoštovanega in cenjenega. Seveda bo otrok ob okušanju uspeha pozabil tudi na sramežljivost.

6. Večja vztrajnost in fleksibilnost

Odvisno od vrste poletnega tečaja, ki ga izberete, bo vaš otrok na njem v vsakem primeru razvil sposobnosti, ki mu bodo koristile v življenju, kot so vzstrajnost, ustvarjalnost, odgovornost, pogum, pa tudi odprtost pri iskanju rešitev za različne izzive izven cone udobja. Že samo sodelovanjem pri pripravi mjuzikla ali pri taborjenjem v naravi bodo zlahka premagali osebne omejitve.

7. Učenje med poletjem

Ne glede na to, ali gre za tuj jezik, gledališče, vizualne umetnosti, robotiko ali medicino (če naštejemo samo nekatere izmed vrst tečajev, ki jih izbirajo otroci), se na tečajih otroci zagotovo - učijo. Vendar je učenje na tečajih v drugačni obliki kot v šoli, saj je veliko bolj interaktivno in zabavno, zaradi česar otroci znanje prej osvojijo in se povezave med možganskimi celicami ustvarijo hitreje.

8. Aktivna igra

Razvoj otrok ni pogojen s tekmovalnimi situacijami, kjer so cilji jasno zastavljeni, temveč še posebej v aktivnih situacijah v igri, kjer otroci sami postavljajo svoje cilje, opredelijo svoje vloge, se sporazumevajo eden z drugim in uporabljajo svojo domišljijo. Prav vsak pretep z blazinami prinaša svojevrstne koristi!

9. Bližina narave in naraščajoče zavedanje o okolju

Odklop od tehnologije v daljšem obdobju, kolikor traja tečaj, je za otroke lahko pravi izziv, da se zbližajo z naravo. Naj gre za poletni tečaj, ki vključuje zunanje športe (na običajnih športnih igriščih ali drugje) ali pohode z učenjem preživetvenih tehnik, je pomembno, da se razdalja med otroci in naravo zmanjša. Postajati blj zavedni o pomenu okolja je izredno pomembno za odrasle prihodnosti.

10. Odrasli prihodnosti

Vse izkušnje, s med poletnim jezikovnim tečajem, pomembno prispevajo k oblikovanju odraslih prihodnosti – samostojnih posameznikov z razvitim, koherentnim in dobro vzpostavljenim občutkom za skupnost ter z nogami trdno na tleh.

Ste v člankih poiskali dovolj razlogov, da vse prednosti udeležbe na tečajih omogočite tudi svojemu otroku? V tem primeru prelistajte naš katalog tukaj ter se čimprej obrnite na naše svetovalce preko e-maila info@integraledu.si, telefonskih številk 040 282 989 in 059 047 900 ali preko spletnega prijavnega obrazca! Mesta na tečajih se hitro polnijo, zato s prijavo ne odlašajte preveč!


17 views

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je Nanaja, s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Zaradi izbruha epandemije Covid-19 je naša pisarna v Ljubljani do nadaljnjega zaprta. 

Naše delo z vami, poteka nemoteno, prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo