Search
  • IntegralEdu

5 najbolj priljubljenih destinacij poletnih jezikovnih tečajev – drugič


Prejšnji teden smo pričeli s podrobnim opisom najbolj priljubljenih destinacij, za katere se odločajo slovenski otroci in mladostniki pri izbiri poletnega jezikovnega tečaja. O tem, zakaj sta tako priljubljeni izbiri Velika Britanija in Nemčija, lahko preberete v prejšnjem članku, v spodnjih vrsticah pa preberite, katere so preostale tri destinacije, ki so se prav tako znašle na seznamu.

Švica

Kulturna raznolikost, šole na nadmorski višini 1000 m, prekrasna Alpska pokrajina, odlična čokolada in sir – vse to je zbrano v majhni Švici! Za drzne športe, večjezičnost, gorski zrak je Švica prava izbira. Seveda so vsi ti elementi združeni z ustvarjalnimi in študijskimi aktivnostmi, kot je to v primeru ostalih držav, le da se vse dogaja na kulisi švicarskem okolju. Starši, ki jim je varnost otrok na prvem mestu, imajo Švico za idealno destinacijo tudi zaradi slavne zgodovinske nevtralnosti.

Država, v kateri se govorijo 4 jeziki, lahko zadosti razne kulturne in lingivistične zahteve staršev in otrok, jezikovni tečaji pa so na voljo v vseh regijah z različnimi uradnimi jeziki.

V Švici svoje mesto najdejo celo najmlajši, saj jezikovne šole programme ponujajo otrokom že od 3. leta starosti. Starejši otroci, ki hočejo nadaljevati svoj študij v eni izmed švicarskih ekskluzivnih šol ali želijo nadaljevati kariero v gostinstvu in turizmu, lahko svoje izobraževanje v Švici začnejo prav s poletnim jezikovnim tečajem, da se na tak način seznanijo z okoljem.

Francija

Med frankofoni in frankofili Francija ostaja zaželjena destinacija. In čeprav živimo v globalnem svetu, kjer je znanje angleščine obvezno, francoščina ostaja eden najbolj priljubljenih jezikov v Sloveniji.

Poleg Pariza je Azurna obala najbolj zaželjena destinacija na ozemlju Francije z mesti Cannes, Nica in Antibes. Mestna država Monaco pa je tako ali tako razred zase v več pogledih.

Poleg učenja ali izboljšanja tega izredno melodičnega jezika ter odličnih aktivnosti, ki so del programov, se slovenski otroci, ki izberejo poletne tečaje v Franciji, najbolj veselijo izletov v svetovno znane turistične atrakcije, kot so muzej Louvre, center Pompidou, katedrala Notre-Dame, Saint Tropez, delfinarij Marineland, Picassov muzej in gradovi v dolini reke Loare. Najbolj pomembna destinacija pa ostaja, seveda, Disneyland.

ZDA & Kanada

Čeprav se Kanadčani poskušajo od Američanov razlikovati že vse od začetkov držav in je med njimi precej razlik, sta državi še vedno sosedi. In obe državi imata šole, univerze in izobraževalne centre, vredne raziskovanja.

Ideja o potovanju čez ocean je zelo vznemirljiva za slovenske otroke in mladostnike. Tisti, ki izberejo poletni jezikovni tečaj v ZDA ali v Kanadi imajo bodisi čisto študijske namene z namenom spoznavanja ameriških slavnih šol in univerz ter različnih področij študijev, ali pa želijo združiti idejo počitnic na eksotični lokacijiv veliki metropoli z učenjem angleščine, ki ga spremljajo različne aktivnosti.

Najbolj priljubljene destinacije so: Toronto, San Francisco, Los Angeles, Malibu, Florida, Berkeley in, seveda, New York.

Vam tako pester nabor povzroča težave pri izbiri? Brez skrbi – za vas so tu Integralovi svetovalci, ki vam bodo z veseljem pomagali pri izbiri pravega programa za vas. Svoje brezplačno svetovanje rezervirajte še danes in poskrbite, da se še letos poleti Vi ali Vaš otrok znajdete na eni izmed naštetih destinacij!

Zagotovite si brezplačno svetovanje!


18 views

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je Nanaja, s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Zaradi izbruha epandemije Covid-19 je naša pisarna v Ljubljani do nadaljnjega zaprta. 

Naše delo z vami, poteka nemoteno, prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo