Search
  • IntegralEdu

5 najbolj priljubljenih destinacij poletnih jezikovnih tečajev - prvič


Učenje, raziskovanje, samostojnost, prijateljstvo, rast, ustvarjalnost, veselje, spoznavanje širnega sveta – to so besede, ki jih najpogosteje slišimo, ko otroci in mladostniki opisujejo poletne tečaje po povratku domov. Možnosti tečajev je toliko, da lahko takšne in podobne lepe besede za svoj program najde prav vsak, ki se za to odloči. Toda kam se otroci in mladostniki iz Slovenije najraje odpravljajo?

To je vprašanje, ki ga pogosto slišimo, zato vam bomo v dveh deli predstavili 5 najbolj priljubljenih destinacij naših tečajnikov.

Velika Britanija

Tisti, ki si želijo izboljšati znanje angleščine, to najpogosteje počnejo v državi, od koder jezik prihaja. Prav zato večina poletnih jezikovnih tečajev, ki jih ponuja IntegralEdu, poteka v Veliki Britaniji. Poleg tega ima država dolgo tradicijo ponujanja mednarodnih izobraževalnih programov, zato danes ponuja navečjo raznolikost tečajev. Ne glede na to, ali gre za akademski, mešani, rekreacijski, počitniški ali dnevni tečaj, je na voljo nešteto možnosti, kar včasih otežuje odločanje.

Otroci in mladostniki gredo lahko v London, blizu Londona, daleč od Londona ali pa zelo daleč od Londona! V vsakem primeru ima večina poletnih tečajev izlete z ogledom pomembnih londonskih znamenitosti (Westminster, Buckinghamska palača, London Eye, trg Trafalgar, Britanski muzej) vključene v program, seveda pa so odvisno od lokacije šole organizirani tudi izleti v druge kraje, saj je Velika Britanija polna kulturnih znamenitosti, ki so pomemben del njene kulturne zapuščine. Nekateri primeri so: Stratford-Upon-Avon (rojstni kraj Shakespearja), grad Warwick, grad Cardiff, univerzitetni mesti Oxford, Cambridge, Bath ter še mnogo drugih.

Izbira kraja za poletni jezikovni tečaj je odvisna od cilja in vrste izkušnje, ki jo hočejo otroci in mladostniki doseči z udeležbo na poletnem jezikovnem tečaju. To je lahko učenje angleščine, spoznavanje z britanskimi srednjimi šolami ali univerzitetnim sistemom, združevanje angleščine z naljubšim športom ali najljubšo vrsto umetnosti, preizkušanjem določenega študijskega področja ali pa še kaj.

Nemčija

Nemški jezik morda slovi kot zahteven, a je kljub temu pogosta izbira otrok in mladostnikov. Ali pa vsaj staršev, ki si želijo otroke spodbuditi k učenju z jezikovnim tečajem v Nemčiji. Epicenter klasične glasbe, literature, filozofije, gotske arhitekture - Nemčija je zagotovo idealna destinacija ne le za tiste, ki hočejo študirati nemščino in bolje spoznati nemško kulturo.

Poleg učenja tujega jezika so ostali razlogi, zakaj se otroci in starši odločajo za Nemčijo kot destinacijo poletnega jezikovnega tečaja pogosto nadaljevanje srednješolskega ali univerzitetnega izobraževanja v Nemčiji, pridobivanje jezikovnih certifikatov ob športu, ustvarjalnih in rekreativnih aktivnostih ter izletih. Za Slovence je Nemčija odlična izbira tudi zato, da lahko starši, ki želijo otroke na tečaj odpeljati z avtom. Bavarska z bližnjimi jezeri, Berlin, Hamburg, Frankfurt ali Heidelberg so najljubša mesta tečajnikov, ki se odločijo za poletne tečaje nemščine v Nemčiji.

Prihodnji teden ne zamudite drugega dela članka, v katerem predstavimo preostale tri destinacije za jezikovne tečaje. Vse do takrat se za dodatne informacije glede ustrezne države obrnite na naše svetovalce, ki vam bodo z veseljem pomagali poiskati pravi jezikovni tečaj za vas!

Zagotovite si brezplačno svetovanje


33 views

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je Nanaja, s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Zaradi izbruha epandemije Covid-19 je naša pisarna v Ljubljani do nadaljnjega zaprta. 

Naše delo z vami, poteka nemoteno, prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo