Search
  • IntegralEdu

Zakaj študirati v Kanadi?


Poleg destinacij, ki so slovenskim študentom dobro poznane, se v zadnjih letih na zemljevidih študijev v tujini z možnostmi, ki jih ponuja mednarodnim študentom, pojavlja še ena država. To je Kanada – dežela javorovega sirupa, hokeja na ledu, osupljivih pokrajin in vljudnih prebivalcev. Razlogov, zakaj se čedalje več študentov odloča za študij v tem delu sveta, je (poleg pravkar naštetega) več. Poglejmo si nekatere izmed njih!

1. Visoka kvaliteta izobrazbe

Visoki akademski standardi in nadzor nad kvaliteto študijskih programov so nekateri izmed razlogov, da je kanadska univerzitetna izobrazba priznana po vsem svetu. Študijski programi so poleg tega pogosto osredotočeni na raziskovalno delo in projekte, pri katerih sodelujejo študenti že v času študija in tako pridobivajo dragocene izkušnje. Na lestvici svetovnih univerz Times Higher Education World University Ratings se je v letu 2018 med top 100 univerzami znašlo kar 5 kanadskih univerz.

2. Dvojezično okolje

Uradna jezika v Kanadi sta dva: angleščina in francoščina. Večina Kanadčanov, ki jim je francoščina prvi jezik, živi v provinci Quebec, vendar francosko govoreče skupnosti najdemo povsod po državi. V času študija v angleščini tako študentje zlahka izboljšajo tudi znanje francoščine in s tem povečajo svoje možnosti zaposlitve.

3. Možnost dela v Kanadu po zaključku študija

Običajno mednarodni študenti v tuji državi bivajo z dovoljenjem, ki velja do zaključka programa Posebnost študijskih programov v Kanadi je, da so zasnovani tako, da študentom po diplomi pomagajo pridobiti dovoljenje za delo – Post-Graduation Work Permit, ki jim dovoli, da ostanejo v državi v obdobju treh let. Na tak način lahko v Kanadi dobijo tudi prve delovne izkušnje, kar je tudi že eden izmed prvih korakov za trajno selitev.

4. Visoka kvaliteta študentskega življenja

Kanadčani slovijo po svoji odprti in prijazni naravi, Kanada pa je poleg tega izredno varna država z eno najnižjih stopenj kriminala na svetu. Po raziskavi QS World University Rankings so kar tri kanadska mesta, Toronto, Montreal in Vancouver, uvrščena na seznam 50 najboljših študentskih mest – in sicer zaradi dostopnih življenjskih stroškov, raznolikosti študentske populacije in odnosa delodajalcev do diplomantov na trgu dela.

5. Neverjetno naravno okolje

Ko govorimo o Kanadi, ne moremo izpustiti dejstva, da ima eno najlepših in raznolikih naravnih okolij na svetu. Od obale Pacifika v provinci British Columbia, do gorovja Rocky v pokrajini Alberta pa vse do Altantika na drugem koncu celine – vsaka provinca ima svoje posebnosti, narodne parke in zaščitena ozemlja. Študij v Kanadi tako pomeni študij v enem najlepših okolij v svetovnem merilu – težko bi si zamislili boljšo motivacijo, mar ne?

Te je seznam prepričal? IntegralEdu v sodelovanju s kanadsko organizacijo Best Fit Education, ki zastopa številne kanadske univerze, brezplačno pomaga pri celotnem postopku prijave na študij v Kanadi. Za brezplačno svetovanje o študiju v Kanadi se obrni na naše svetovalce in začni svojo pot v Kanado še danes!

Prijavi se za svetovanje


91 views

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je Nanaja, s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Zaradi izbruha epandemije Covid-19 je naša pisarna v Ljubljani do nadaljnjega zaprta. 

Naše delo z vami, poteka nemoteno, prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo