Search
  • IntegralEdu

Štipendije za švicarski internat Brillantmont!


Teden izobraževanja v Švici zaključujemo z odlično novico: ena izmed sodelujočih šol, vrhunski internat Brillantmont, ponuja poleg 20 % popusta na poletni jezikovni tečaj ob prijavi do 1. februarja tudi štipendijo za redni letni pouk v internatu v višini 20 % letne šolnine. Štipendija je namenjena mednarodnim študentom, ki se vpisujejo v 8. ali 9. razred, pri čemer je 8. razred zadnji razred t.i. »middle school« in ga obiskujejo 13 in 14 letni dijaki, 9. razred pa je prvi razred srednje šole in ga obiskujejo dijaki med 14. in 15. letom.

Zakaj Brillantmont?

Internat Brillantmont je eden najstarejših in najelitnejših švicarskih internatov, ki najvišje standarde dosega že od leta 1882. Vse od takrat šolo upravlja ista družina, ki si prizadeva za pestro mednarodno okolje z dijaki iz več kot 35 držav, zaradi česar dijaki med 13. in 18. letom vse šolske obveznosti opravljajo v angleščini. Obenem pa šolske stavbe zagotavljajo potrebno domače vzdušje, ki mednarodnim študentom nudi dom proč od doma in najboljše pogoje, da lahko razvijejo ves svoj potencial. Zato ni presenetljivo, da se študentje, ki so obiskovali to prestižno šolo, pogosto vpisujejo na najboljše univerze po svetu, kot sta npr. Oxford ali Cambridge.

Pogoji za prijavo

Dijaki, ki želijo postati del tega študijskega okolja, morajo imeti dobre šolske rezultate iz preteklih let, hobije (športna dejavnost, ples, glasba ali drugo), biti morajo jasno motivirani, da postanejo del šolskega življenja na Brillantmontu ter biti pripravljeni predstavljati svojo državo ter odprti za spoznavanje drugih kultur.

Kako do štipendije?

Brillantmont bo od prijavljenih kandidatov pričakoval dodatne sprejemne dokumente in informacije, nato pa kandidati opravljajo intervju na sami šoli ali preko Skypa. Roka za oddajo prijave ni, saj šola prijave sprejema čez celo leto. Vsekakor pa priporočamo čim prejšnjo prijavo, saj se mesta hitro zapolnijo. Odločitev o štipendiji je utemeljena na podlagi študijskih uspehov, oddanih dokumentov in intervjuja. Štipendija je zagotovoljena za 1 študijsko leto.

Kako se prijaviti?

Da je vaš proces prijave kar se da enostaven in eleganten, so vam na voljo svetovalci agencije IntegralEdu. Prvi korak je sestanek, na katerem se izdela podroben načrt za prijavo vašega otroka, sledi pa proces prijave, na katerem vam stojimo ob vsakem koraku. Za več informacij in prvi sestanek se obrnite na nas preko telefona ali e-maila info@integraledu.si.

>> Več o tednu izobraževanja v Švici <<

#Švica #internat #srednjašola #ib #middleschool #highschool #elite #brillantmont

22 views

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je Nanaja, s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Zaradi izbruha epandemije Covid-19 je naša pisarna v Ljubljani do nadaljnjega zaprta. 

Naše delo z vami, poteka nemoteno, prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo