Search
  • IntegralEdu

IZOBRAŽEVANJE IN ŠOLE V ŠVICI


V prejšnjem članku smo predstavili več razlogov, zakaj je Švica odlična izbira za poletni jezikovni tečaj, tokrat pa bomo podrobneje predstavili ključni element izbire: švicarsko izobrazbo na izbranih šolah.

Švicarske šole se uvrščajo med najelitnejše šole na svetu. K temu prispeva čudovita okolica alpskih jezer in strmin, pa tudi učne vsebine, ki pokrivajo več evropskih jezikov (Švica ima kar štiri uradne jezike!). Učencem je pri učenju kot pripomoček na voljo najsodobnejša tehnologija, profesorji pa uporabljajo najmodernejše učne tehnike. Takšna izobrazba je kasneje odlična priprava za vpis na najelinejše svetovne univerze, kot so Cambridge, Oxford ali Harvard, kjer varovanci švicarskih šol pogosto nadaljujejo svojo izobraževalno pot.

Zaradi odličnega slovesa, ki ga uživajo švicarske šole, se za izobraževanje na teh institucijah odločajo otroci politikov, zvezdnikov in poslovnežev, kar pomeni, da že v času šolanja učenci lahko spletejo pomembna prijateljstva za kasneje. Številne izmed vrhunskih šol poleg rednega programa ponujajo tudi poletne jezikovne tečaje, s čimer priložnost za uživanje švicarskih standardov dobijo tudi ostali učenci. Poglejmo, v katerih šolah so na voljo takšni programi.

Aiglon

Šola Aiglon, ki je med letom internat, se nahaja v vasici in namestitev zagotavlja v tipičnih švicarskih hišicah. Poletni jezikovni tečaj je zelo razgiban in otrokom omogoča, da v prostem času trenirajo priljubljeni šport na prostem ali pa se učijo šolskega predmeta.

Brilliantmont

Brilliantmont je ena najstarejših švicarskih zasebnih šol, ki je v družinski lasti. Nahaja se v centru mesta Lozane in med poletjem ponuja tečaje angleščine ali francoščine, ki se od tedna do tedna razlikujejo.

Hotel Insititute Montreux

Hotel Institute Montreux je vrhunska šola za gostinstvo in kulinariko, ki tečajnikom v času poletnih počitnic ponuja hitro učenje o raznolikih kulturah in etiketah, pripravi menuja, sestavinah, organizaciji in upravljanju restavracije.

Hotel Belvedere

Ta poletna šola pouk izvaja v modernem šolskem kampusu ene najboljših zasebnih univerz za področje gostinskega managementa v Švici. Dostop do šole je možen z vlakom, ki ustavlja tik pred šolo. Tečajniki si izberejo tečaj angleščine, tečaj francoščine ali tečaj nemščine. V prostem času so jim na voljo tudi drugi moduli, npr. ekstremni športi, izdelava čokolade, vodstvene veščine in obiskovanje znamenitosti.

TASIS – Lugano

The America School in Switzerland (TASIS) čez leto izvaja različne izobraževalne programe, od mednarodne mature (IB) do ameriških AP programov. Tudi poletni jezikovni tečaj, namenjen starejšim tečajnikom, ponuja raznoliko izbiro. Poleg učenja angleščine, francoščine ali italijanščine so tečajnikom na voljo tudi moduli, ki potekajo v angleščini, kar omogoča hitro učenje tujega jezika. Primeri modulov so moda in oblikovanje, digitalna fotografija, arhitektura, mjuzikel, italijanska kuhinja in podobno.

TASIS – Le chateau des Enfants

V času poletnih počitnic pa udeleženci tečaja Le Chateau des Enfants, posebej zasnovanemu za najmlajše tečajnike, lahko obiskujejo ure robotike, znanosti in sodelujejo pri poskusih. Priljubljen je tudi STEAM program – kombinacija znanosti, tehnologije, inženirstva, umetnosti in matematike, ki ga lahko obiskujejo namesto jezikovnih ur.

Altitude

Altitude se specializira za poletne jezikovne tečaje, ki so namenjeni otrokom že od tretjega leta starosti dalje. Otroci med 7. in 14. letom lahko izberejo, ali bodo študirali jezik ali sodelovali v pustolovskem tečaju s številnimi zunanjimi aktivnostmi, ki jih omogoča lokacija šole v visoko ležeči vasici Verbier.

Smo vas prepričali, da so opisane šole idealna lokacija, kjer bo vaš otrok preživel poletne počitnice? Potem ne zamudite priložnosti, da med Tednom izobraževanja v Švici otroka vpišete na poletni jezikovni tečaj pri eni iz naštetih šol s kar 20 % popustom! Več izvedite in se prijavite tu.


0 views

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je Nanaja, s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Zaradi letošnjih spremenjenih okoliščin v zvezi z epandemijo, naša fizična pisarna do septembra ostaja zaprta. 

Naše delo z vami poteka nemoteno, prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

Za vas smo dosegljivi: 

TOR od 8h do 16h 

SRE od 11h do 19h

Po vnaprejšnjem dogovoru, tudi ostale dni v tednu. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo