Search
  • IntegralEdu

Kako načrtovati poletni jezikovni tečaj?


Poletni jezikovni tečaji v tujini so odličen način, da združiš prijetno s koristnim. Na tečaju lahko spoznavaš novo kulturo na najbolj učinkovit in prijeten način – z doživljanjem drugih navad in običajev, obiskovanjem pomembnih kulturnih znamenitostih ter uživanjem v kulinaričnih specialitetah – ob tem pa se še učiš tujega jezika, kar ti bo po koncu potovanja služilo kot odlična odskočna deska za boljše ocene ali pa službo, o kateri si vedno sanjal/a.

Odločitev za udeležbo na jezikovnem tečaju v tujini je velika in zahteva nekaj razmisleka. Tu je nekaj vprašanj, na katera si moraš odgovoriti, preden se odločiš za naslednji korak.

Znanje katerega jezika si želiš izboljšati?

V šoli se učiš angleščine in francoščine, vendar si želiš znati tudi nemško. Zakaj ne bi jezikovnega potovanja izkoristil/a za učenje novega jezika, ki bi ga med letom težko stisnil/a med ostale obveznosti? To je izvrstna priložnost, da se o jeziku naučiš največ v najkrajšem času. Po drugi strani pa je lahko intenziven počitniški tečaj tudi primerna priprava na maturitetne izpite, ki te čakajo ob koncu srednje šole. Če si želiš zagotoviti najvišjo oceno na maturi iz npr. francoščine, ti jezikovni tečaj pri temu lahko zelo pomaga. Ne nazadnje je znanje tujih jezikov zelo iskano tudi na trgu dela, kar ti lahko prinese odločilno prednost pred ostalimi kandidati. V tem primeru dobro razmisli, kateri jezik ti bo pri tem najbolj pomagal.

V kateri državi si želiš obiskovati jezikovno šolo?

Istega tujega jezika se lahko učiš v več državah. Nemško govorijo v Nemčiji, Avstriji in Švici, zato pomisli, katero kulturo želiš na tečaju podrobneje spoznati. V Švici ne boš mogel/a v Dunajsko opero, na Dunaju pa ne boš obiskal/a slavnih švicarskih čokoladnic. Izbira države je še toliko bolj pomembna, če hočeš na tečaju pridobiti določen jezikovni certifikat, ki ga potrebuješ za vpis na univerzo.

Si želiš ostati znotraj Evrope ali bi raje potoval/a po svetu?

V Evropi ti je na voljo ogromno jezikovih tečajev, vendar se pri izbiri ni treba omejevati zgolj na eno celino. Verjetno ni treba poudarjati, da angleško govorijo tudi v ZDA in v Avstraliji. Zakaj se jezika torej ne bi učil/a tam? Vse poti so ti odprte!

Koliko denarja imaš?

Cene jezikovnih tečajev so lahko zelo različne. Odvisno od vsote denarja, ki jo želiš nameniti za tečaj, lahko najdeš od najbolj denarnici prijaznih opcij do tečajev z luksuzno namestitvijo, kjer je popolno udobje med potovanjem zagotovljeno.

Koliko časa imaš?

Dolžina jezikovnega tečaja je odvisna predvsem od tega, kaj želiš na njem doseči. Za osnovno spoznavanje tujega jezika oziroma počitniški tečaj sta dovolj tudi 2 tedna. Če pa si želiš pridobiti določen jezikovni certifikat ali doseči precej višjo stopnjo znanja jezika od trenutne, je priporočljivo daljše obdobje, med katerim se tvoje poznavanje tuje kulture resnično poglobi.

Si si odgovoril/a na vsa vprašanja, pa še vedno ne veš, kam se odpraviti? Oglasi se našim svetovalcem! Na podlagi tvojih individualnih želja, zahtev, potreb in dolgoletnih izkušenj ti bodo pripravili ustrezno ponudbo jezikovnega tečaja in ti pomagali pri izbiri pravega. Učenje tujih jezikov je izvrstna naložba v prihodnost – ne pusti, da ti težave pri izbiri odrečejo to izkušnjo.

V času Tedna izobraževanja v Švici, ki poteka od 28. januarja do 1. februarja, ne spreglej naše ekskluzivne ponudbe jezikovnih tečajev, ki so znižani za kar 20 %!


0 views

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je Nanaja, s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Zaradi letošnjih spremenjenih okoliščin v zvezi z epandemijo, naša fizična pisarna do septembra ostaja zaprta. 

Naše delo z vami poteka nemoteno, prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

Za vas smo dosegljivi: 

TOR od 8h do 16h 

SRE od 11h do 19h

Po vnaprejšnjem dogovoru, tudi ostale dni v tednu. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo