Search
  • IntegralEdu

Kaj smo izvedeli na zadnji letošnji Work & Travel USA predstavitvi?


V četrtek, 20. decembra, smo imeli v naši pisarni zadnjo letošnjo predstavitev programa Work & Travel USA. Naša svetovalka je pripravila predstavitev programa, na katerega že od šestdesetih let prejšnjega stoletja odhajajo študentje iz celega sveta. Zbranim udeležencem je predstavila razloge, zaradi katerih se mnogi študentje na program vračajo več let zapored. To je iz prve roke potrdila tudi posebna gostja na dogodku, lanska udeleženka programa, ki je prejšnje poletje preživela na slavnem polotoku Cape Cod v zvezni državi Massachussets. Letos se na program namreč vrača že - četrtič.

Čeprav je program v prvi vrsti namenjen kulturni izmenjavi in spoznavanju ameriške kulture skozi oči sezonskega delavca, mnogi študentje vedo, da je tudi odlična priložnost za zaslužek. Program jim namreč omogoča, da si poiščejo še dodatno delo in tako povečajo svoj zaslužek. Naša lanska udeleženka je nato dodala, da po njenih izkušnjah obstajata dve vrsti udeležencev – tisti, ki se programa udeležijo zaradi denarja, in tisti, ki jim je prednost potovanje.

Program se namreč z razlogom imenuje Work & Travel USA. Udeležencem namreč še 30 dni po datumih, ki so navedeni na delovni dovolilnici DS-2019, pripada t.i. grace period – obdobje, ki ga lahko izkoristijo za potovanje in raziskovanje ZDA. Tudi, če se na program prijaviš sam/a, to ni problem – kot je potrdila naša udeleženka, na programu skleneš številne prijateljske vezi z ostalimi udeleženci iz celega sveta. Že v obdobju dela pa se lahko z delodajalcem dogovoriš za proste dneve, ki jih lahko izkoristiš za spoznavanje bližnje okolice ali pa celo daljši obisk sosednjih držav, kot sta npr. Mehika ali Kanada.

Ne glede na tvojo odločitev - ali se boš za udeležbo odločil/a zaradi zaslužka ali potovanja, ti lahko zagotovimo, da te čaka nepozabna življenjska izkušnja.

Si zamudil/a predstavitev, a si želiš več izvedeti o programu? Ne skrbi – za prijavo še ni prepozno! Najboljše pa smo prihranili za konec: naš Božiček ti ob prijavi do 15. januarja na Placement program podari kar 50 € popusta.


41 views

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je Nanaja, s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Zaradi izbruha epandemije Covid-19 je naša pisarna v Ljubljani do nadaljnjega zaprta. 

Naše delo z vami, poteka nemoteno, prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo