Search
  • Lea Ban

Fakulteta za poslovne vede Katoliškega inštituta


Fakulteta za poslovne vede, ki deluje v okviru Katoliškega inštituta, vabi k vpisu s prenovljenimi programi dodiplomskega in magistrskega študija, mednarodnim ugledom njenih predavateljev pa tudi z zadnjo pridobitvijo od šolskega leta 2018/19 dalje: novimi, sodobno opremljenimi prostori v samem središču Ljubljane.

Ob tem se poraja vprašanje, zakaj izbrati fakulteto, kjer je študij plačljiv? Za razliko od tujine, kjer je to nekaj samoumevnega, v Sloveniji prevladuje mnenje, da študij mora biti brezplačen. Vendar pa le malokdo pomisli, da brezplačen študij dejansko ne obstaja. V vsakem primeru mora visoke stroške izvajanja študijskega programa nekdo poravnati. In prav ljudje, ki načeloma najbolj oporekajo plačljivemu študiju, pozabljajo, da te stroške krijejo tudi sami, kot davkoplačevalci. Žalostno je, da privilegij brezplačnega študija ne velja le za pridne in delavne študente, marveč za veliko število mladih, ki se za študij odločijo, ker ne vedo, kaj bi počeli drugega in si na ta način želijo podaljšati brezskrbno mladost ali pa izrabiti študentski status za bolj konkurenčen, čeprav kratkotrajen vstop na trg dela.

Fakulteta za poslovne vede se je odločila za drugačen pristop. Z uvedbo šolnin želi kot nekoncesionirana ustanova z javno veljavnimi programi privabiti resne in odgovorne študente, ki vedo, kaj hočejo, in so v pridobitev novih znanj pripravljeni vložiti svoj čas in energijo. Hkrati velja poudariti, da so zneski šolnin na Fakulteti za poslovne vede že v polnem obsegu bistveno nižji od zneskov konkurenčnih, tako slovenskih kot tujih fakultet, s čimer FPV odpira svoja vrata širšemu krogu mladih.

K izbiri študijskih programov na Fakulteti za poslovne vede pritegnejo tudi njihove odlike, predvsem sodobnost učnih vsebin, uporabnost znanj v praksi, etičnost v delovanju in zaposljivost diplomantov. Največja prednost je zagotovo delo v majhnih skupinah ter oseben, neposreden odnos s študenti. Tak način dela omogoča individualno prilagojen pristop in večji ter hitrejši napredek posameznika. Študent ima tako možnost pridobiti specifično znanje, ki ga zanima s področij poslovnih ved, ki ga bo lahko aktivno uporabil tudi v praksi. Prenos kvalitetnih znanj omogočajo profesorji z dolgoletnimi praktičnimi izkušnjami tako v Sloveniji kot v svetu ter aktivno sodelovanje z uglednimi mednarodnimi univerzami, na katerih lahko študenti tudi gostujejo v okviru programov ERASMUS in CEEPUS.

Če so vas navedeni razlogi prepričali, vabljeni k vpisu. Naslednji razpis bo objavljen že konec januarja 2019! Obiščite nas na sejmu World Education Fair, ki bo potekal 18. 11. 2018 v hotelu Slon v Ljubljani. Prijavi se ZDAJ!


0 views

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je Nanaja, s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Zaradi letošnjih spremenjenih okoliščin v zvezi z epandemijo, naša fizična pisarna do septembra ostaja zaprta. 

Naše delo z vami poteka nemoteno, prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

Za vas smo dosegljivi: 

TOR od 8h do 16h 

SRE od 11h do 19h

Po vnaprejšnjem dogovoru, tudi ostale dni v tednu. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo