Search
  • Lea Ban

NAVDIHI ZA ŠTUDIJ V TUJINI: 2 .del


V prejšnjem članku o navdihih smo vam navrgli nekaj vzpodbudnih besed in razlogov, zakaj bi moral biti študij v tujini vaš naslednji cilj. Ker pa se je nedavno začelo novo šolsko leto, naj to priložnost izkoristimo še za nekaj razlogov.

1. Ko potuješ, si zapomni, da tuja država ni narejena za to, da ti bo tam udobno. Narejena je za to, da bi udobno njenim prebivalcem. – Clifton Fadiman

Na neki točki med študijem v tujini se oseba počuti kot izobčenec in se sreča še s tesnobnostjo, povezano s tem. A v čem bi bil smisel študija v tujini, če bi bil povsem enak kot študij doma? Navad in kulture nove države ne boste vajeni, a to ne pomeni, da jih ne bi smeli sprejeti!

2. Razumeti se začnemo, ko smo izgubljeni. – Henry David Thoreau

Včasih zavijemo v napačno smer ali pa se podamo na potep v kraje, za katere nismo vedeli, da obstajajo. V teh situacijah se boste najbolje spoznali, saj se boste lahko zanesli le nase. Takšne izkušnje vam lahko pomagajo spoznati, česa ste sposobni brez pomoči drugih.

3. Cilj potovanja ni nikoli kraj, ampak nov način, kako vidimo stvari. – Henry Miller

Ko sedite na letalu in ste tik pred odhodom v novo življenje, se vam bo morda zdelo, da je to tudi vaš cilj. To je le fizičen vidik študija v tujini, saj je ta več kot le fizična prisotnost v drugi državi. Študij v tujini omogoča osebnostni razvoj in ponuja posameznikom nova spoznanja, kar pa je najpomembnejši cilj, ki bo z vami ostal za vedno.

4. Čez 20 let boste bolj razočarani nad stvarmi, ki jih niste naredili, kot nad stvarmi, ki ste jih. – Mark Twain

Tvegajte. Če bi radi nekaj naredili, potem namenite temu čas in ne potiskajte svojih želja na stran. Mogoče nikoli več ne boste imeli priložnosti, da to naredite. Tudi študij v tujini je enkratna priložnost, ki je ne smete zamuditi. Tudi če celotna izkušnja ne bo takšna, kot ste si jo predstavljali, boste lahko rekli, da ste vsaj poskusili.

5. Življenje se začne na koncu cone udobja. – Neale Donald Walsch

Nekateri ljudje oživijo v času študija v tujini. Razlog najbrž tiči v tem, da dobijo priložnost, da delajo in vidijo stvari, za katere ne bi niti v sanjah pomislili, da so mogoče oz. obstajajo. Nove stvari in sprejemanje trenutnih odločitev posameznikom poženejo kri po žilah in ustvarjajo občutek svobode, ki bi ga skoraj lahko otipali.

In še povabilo: Da bi se lažje odločili, kako naprej, vas IntegralEdu vabi, da nas obiščete na sejmu World Education Fair, ki bo potekal 18. novembra v hotelu Slon v Ljubljani in kjer boste lahko osebno spoznali predstavnike tujih in domačih institucij, ki vam bodo pomagali do najboljše odločitve o nadaljnjem izobraževanju. Več o sejmu najdete tukaj. Za prijave in ostale informacije nas pokličite na 040 282 989 ali pa nam pišite na info@integraledu.si.


0 views

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je Nanaja, s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Zaradi letošnjih spremenjenih okoliščin v zvezi z epandemijo, naša fizična pisarna do septembra ostaja zaprta. 

Naše delo z vami poteka nemoteno, prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

Za vas smo dosegljivi: 

TOR od 8h do 16h 

SRE od 11h do 19h

Po vnaprejšnjem dogovoru, tudi ostale dni v tednu. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo