Search
  • Lea Ban

7 razlogov za študij v tujini


Je letos pred tabo matura? Še ne veš, kako naprej? Toliko možnosti, pa samo ena odločitev! Izbira študija določa veliko stvari: tvoje karierne možnosti v prihodnosti, količino dela in ne navsezadnje tudi tvoje vsakodnevno počutje. Ko se znajdeš na tako pomembni prelomnici in je nadzor nad prihodnostjo samo v tvojih rokah, je to lahko strašljiv občutek. Za najboljšo odločitev zase potrebuješ predvsem dober razmislek, nato pa dober načrt za naslednjih nekaj let.

Če iščeš znanja, ki ti bodo pomagala pri vseh delih razvoja kariere, potem je po našem mnenju študij v tujini najboljša izbira zate. Tako si povečaš možnosti za doseganje osebnih ciljev – izkusiš lahko, kaj ponujajo tuje dežele, če pa ti življenje drugje ne bo všeč, se lahko vedno vrneš, s sabo pa prineseš neprecenljivo znanje iz tujine, s katerim si kariero zgradiš doma.

Če še vedno dvomiš, ali zmoreš, ti bodo strokovnjaki pri IntegralEdu zaupali skrivnosti visokošolskega izobraževanja in študentskega življenja v tujini.

7. Za študij v tujini se odloči, če si želiš praktično zasnovanega študija

Najboljše univerze, ki so tudi naši partnerji, so osnovane na podlagi praktično usmerjenih učnih ur. Profesorji poudarjajo pomembnost učenja skozi prakso, teorija pa daje podlago, da je študent lahko uspešen.

6. Dobrih povezav ne smemo podcenjevati

Mednarodno priznane univerze, ki vsako leto privabijo veliko število mednarodnih študentov, zelo podpirajo povezovanje študentov z gospodarstvom. To pomeni, da lahko dobiš možnost za tesno sodelovanje s strokovnjaki, ki ti bodo pomagali pri tvojem delu.

5. Program »naredi si sam«

Če se odločiš za vpis na študij v tujini, pa še ne veš, kateri program bi bil zate najboljši, imaš na nekaterih univerzah to možnost, da oblikuješ svoj lasten program, ki ti bo najbolj ustrezal. Lahko se odločiš za bolj splošno smer, o specializaciji pa odločaš šele po letu ali dveh!

4. Pomembnost skupinskega dela

Sanjaš o delu v mednarodni skupini, kjer se učiš s pomočjo razgibanega delovnega okolja? Najboljše, kar lahko odneseš iz tega, je, da se naučiš zagovarjati svoje mnenje v resnični situaciji, obenem pa se naučiš sprejemati najrazličnejša mnenja kolegov. To je veščina, ki je v današnjem svetu izjemno cenjena!

3. Učenje tujega jezika

Z učenjem tujega jezika zase ustvariš podlago, da v času, ki ga preživiš v tujini, doživiš mnogo pustolovščin in skleneš prijateljstva, ki bodo trajala za večno. Ko se odločiš za študij v tujini, se odločiš za spoznavanje ljudi s celega sveta. Če pridobiš diplomo na domači univerzi, je to seveda dobro, a zamudiš kup kontaktov, ki bi ti lahko pomagali do sanjske kariere! Uspeh čaka tiste, ki tvegajo!

2. Postani poliglot

Ni skrivnost, da v domači državi nikakor ne moreš pridobiti enakih izkušenj pri učenju jezika, saj nimaš neposredne povezave z naravnimi govorci, ki te lahko naučijo največ. To se lahko spremeni – če se odločiš za študij v tujini. Če se odločiš za študij v državah, kot so Francija, Španija, Italija, se pripravi na obilico znanj, ki jih ne moreš pridobiti nikjer drugje.

1. Misija »neodvisnost«

Zares uspešni profesionalci se znajdejo v vsakem okolju. To je še ena od sposobnosti, ki jih pridobiš, če se na študij vpišeš v tujini. Na začetku te bo morda malce strah in morda te bodo nekoliko dajali živci, vendar boš verjetno v kratkem času spoznal/a, kakšne možnosti ležijo pred tvojim nosom!

Če smo te prepričali in si se odločil/a, da postaneš študent/ka v tujini, ne smeš zamuditi priložnosti, da dobiš informacije neposredno od predstavnikov univerz! Pričakujemo te na sejmu World Education Fair!

Več informacij na: https://www.integraledu.si/wef

#wef #worldeducationfair #study #studyabroad #študijvtujini

50 views

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je Nanaja, s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Zaradi izbruha epandemije Covid-19 je naša pisarna v Ljubljani do nadaljnjega zaprta. 

Naše delo z vami, poteka nemoteno, prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo