Search
  • Lea Ban

NA VRHU SEZNAMA ŠTUDENTSKIH ŽELJA …


Ko pogledamo na zemljevid, vidimo, da je Nizozemska zelo mala država, a zelo opazna za mednarodne študijske priložnosti. Uspelo se ji je obdržati na vrhu seznama najbolj priljubljenih držav za študij v tujini in številne nizozemske univerze do že leta med najboljšimi na svetu. Kako?

- Dostop do najnaprednejše tehnologije in opreme

Če si lahko zamislite neko opremo, jo nizozemske univerze najbrž imajo. Multimedijske knjižnice, laboratoriji in sobe za simulacije na teh univerzah niso novost. Imajo najsodobnejšo opremo, ki se je ne bojijo uporabiti in jo deliti s študenti. Če študent za študijsko nalogo potrebuje fotoaparat z visoko resolucijo, ga bo tudi dobil. Na univerzah najdemo tudi delovne sobe z računalniki, video in avdio opremo – vse za učenje in kar najboljše študijsko okolje in rezultate.

- Cenjeno mnenje študenta

Nizozemski izobraževalni sistem se vrti okoli študenta, kar pomeni, da vse stremi k temu, da bi študentom zagotovili najboljšo možno izobrazbo ter jim omogočili, da postanejo neodvisni. Na vseh nizozemskih univerzah je metoda poučevanja zelo povezana s samostojnim študijem, kjer študenti delajo na projektih kot ekipa, profesorji pa jih usmerjajo. V nasprotju z mnogimi drugimi izobraževalnimi sistemi nizozemski profesorji spodbujajo vključevanje študentov v aktivnosti v predavalnici. Študenti lahko brez zadržkov povedo svoje mnenje ali postavijo vprašanje, ne da bi jih pri tem kritizirali. Ena od mnogih vrednot nizozemskega izobraževalnega sistema je spoštovanje vseh mnenj.

- Delo v ekipi in razvoj komunikacijskih sposobnosti

Nizozemski izobraževalni sistem poudarja pomembnost študijskih skupin. Majhne skupine, ki delajo na projektu, so izjemno učinkovit način za študij, saj si udeleženci medsebojno pomagajo pri pridobivanju informacij in lažje razumejo temo projekta. Poleg tega z delom v skupini razvijajo svoje komunikacijske sposobnosti ter čut za delo v ekipi.

- Popusti za šolnino

Za študente Evropske unije je Nizozemska bistveno znižala šolnine v primerjavi z ostalimi državami. Če boste s študijem začeli septembra 2018, pa so znižane še za polovico. J

- Večkulturno okolje na Nizozemskem

O tem smo že pisali, a je vredno poudariti še enkrat. Na Nizozemskem se boste srečali s številnimi kulturami. Morali boste sodelovati, skupaj delali na projektih, morda celo živeli skupaj. To je popolna priložnost za izmenjavo idej, učenje o različnih kulturah ali celo za učenje novega jezika, ki vas je vedno privlačil.

- Nizozemci in angleščina

Če moramo omeniti očitno lastnost Nizozemcev, ki dela življenje v njihovih skupnostih tako privlačno za tujce, je to zagotovo njihovo znanje angleščine. Čeprav je učenje lokalnega jezika vsekakor priporočljivo, boste vsaj v začetku brez težav shajali v lokalni skupnosti tudi z znanjem le angleškega jezika. Angleščina je na voljo povsod – tako na univerzah kot na mestnih ulicah.

- Odprtost

Nizozemci nenehno iščejo nove ideje in vaš način razmišljanja, ker ste v državi tujec/tujka, je zanje pravo darilo. Uporabite svoj način razmišljanja v nizozemski kulturi v vašo korist in ga vključite v način učenja, v komunikacijo ali celo v način predstavitve projekta na fakulteti. Profesorji bodo vsekakor cenili inovativne pristope.

Še niste prepričani? Za več informacij se obrnite na naše svetovalce na telefonski številki 040 282 989 ali pa na elektronski naslov info@integraledu.si. V novembru pripravljamo tudi brezplačni sejem World Education Fair, kjer boste informacije dobili neposredno od predstavnikov univerz! Vljudno vabljeni!


0 views

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je Nanaja, s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Zaradi letošnjih spremenjenih okoliščin v zvezi z epandemijo, naša fizična pisarna do septembra ostaja zaprta. 

Naše delo z vami poteka nemoteno, prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

Za vas smo dosegljivi: 

TOR od 8h do 16h 

SRE od 11h do 19h

Po vnaprejšnjem dogovoru, tudi ostale dni v tednu. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo