Search
  • Lea Ban

Danska - najsrečnejša država na svetu


Zakaj je Danska tako srečna država?

Sreča je povezana z visokim standardom življenja v tej skandinavski državi, kjer so izjemno dobro razviti gospodarstvo, enakost med spoloma ter socialni sistem. Danska je visoko razvita država z nekaj zelo zanimivimi lastnostmi:

  • ima eno od najvišjih razmerij BDP/prebivalec – pribl. 58.000 EUR na leto,

  • zaseda drugo mesto v Evropi po kakovosti zraka in okolijski varnosti,

  • je država s skoraj najnižjo stopnjo kriminala na svetu,

  • uveljavila je 37-urni delovni teden in 5 tednov dopusta na leto za zaposlene,

  • zagotavlja nizke šolnine oz. brezplačen študij.

Zakaj je to pomembno?

Atmosfera v državi je zelo pomembna za mednarodnega študenta, saj je selitev v drugo državo lahko za marsikoga zelo stresna, predvsem za mlade. Učno okolje (ter okolje, v katerem živimo) vpliva na odnos do področja študija ter tudi na kasnejšo karierno pot. Pravilna odločitev glede študija je lahko izjemna podpora za nadaljnji razvoj kariere, medtem ko lahko napačna pripelje do neuspehov in dolgoročnih težav na izbranem področju.

Kako študentom spodbuda koristi?

Ob pozitivni atmosferi kampusov, skupnosti in mest na Danskem, ki prispeva k splošni študijski izkušnji, je zadovoljstvo v državi tudi rezultat socialnega sistema, finančne pomoči in dostopnost obojega za mednarodne študente. Med najboljšimi danskimi univerzami sta tudi Aarhus University in University of Southern Denmark, ki sta naši partnerski univerzi.

Kakšen je danski pristop do visokošolskega izobraževanja?

Državne oblasti študente obravnavajo kot del naravnih virov v državi in kot odlično možnost za naložbo v boljšo prihodnost. Ne preseneča, da so v ta pristop vključeni tudi mednarodni študenti, ki so jim na voljo enaka infrastruktura, enaki popusti in rešitve. To izhaja iz dejstva, da je Danska precej draga država, zato so za zagotavljanje konkurenčnosti odpravili šolnine za večino programov.

Raziskuj in postani inovativni mislec!

Univerze na Danskem so znane po delovnem okolju, ki omogoča rast, in po visokih standardih izobraževanja. Moč poučevanja in stila poučevanja na danskih univerzah najdemo v metodah problemskega učenja, ki spodbuja študente, da razmišljajo o rešitvah in postanejo inovativni misleci. Na lestvici inovativnosti so na vrhu seznama držav z najbolj inovativnimi pristopi do poučevanja.

Običajno predavanje na Danskem ne vključuje le sedenja v predavalnici in pasivnega poslušanja. Ravno nasprotno: med profesorjem in študenti poteka aktivna razprava, ki je velikokrat pospremljena še s projektnim delom.

Danske univerze imajo na voljo tudi najnaprednejšo infrastrukturo za raziskave. Te dobro dopolnjujejo študij in spodbujajo študente, da sami pridejo do pomembnih odkritij. Veliko univerz se trenutno ukvarja s pomembnimi problemi: zdravila, klimatske spremembe, digitalni odnosi, zdrav življenjski slog itn.

Pripravi se na srečno študijsko izkušnjo!

Sloves Danske kot najsrečnejše države na svetu ni le rezultat politike, kulture in zgodovine. Je tudi rezultat odprte politike do mednarodnih študentov, ki so za danske skupnosti pomemben del zdrave in uspešne nacije. Ta skandinavska država ponuja brezplačno šolanje, nizke vpisnine, kakovostne predmetnike in najboljšo infrastrukturo ter karierna svetovanja.

Za več informacij pokliči naše svetovalce na 040 282 989 ali pa nam piši na info@integraledu.si in z veseljem ti bomo pomagali! Če te o izobraževanju v tujini zanima več, v novembru pripravljamo brezplačni sejem World Education Fair, kjer boste informacije dobili neposredno od predstavnikov univerz! Vljudno vabljeni!


0 views

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je Nanaja, s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Zaradi letošnjih spremenjenih okoliščin v zvezi z epandemijo, naša fizična pisarna do septembra ostaja zaprta. 

Naše delo z vami poteka nemoteno, prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

Za vas smo dosegljivi: 

TOR od 8h do 16h 

SRE od 11h do 19h

Po vnaprejšnjem dogovoru, tudi ostale dni v tednu. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo