Search
  • IntegralEdu

INTERNACIONALIZACIJA V NIZOZEMSKEM VISOKOŠOLSKEM SISTEMU


Nizozemska uspeva zaradi mednarodnega gospodarstva, številni mednarodni študenti, ki študirajo tam, pa so vodje, raziskovalci in diplomati prihodnosti. Mreža, ki jo s tem gradi Nizozemska, je izjemno pomembna za nizozemsko gospodarstvo in družbo. Še več, mednarodni študenti prispevajo k mednarodnemu duhu njihovega programa in zastavljajo višje cilje. Če mednarodni študenti zapustijo Nizozemsko po končanem študiju, jih pot vodi do novih povezav z univerzami in podjetji po celem svetu. Načrt »Make in the Netherlands« in internacionalizacijski načrt Združenja univerz uporabnih znanosti na Nizozemskem ter Združenja univerz na Nizozemskem sta usmerjena v povečanje števila mednarodnih študentov, ki bivajo in delajo v državi po končanem študiju.

Kot rečeno, mednarodni študenti prispevajo h bolj konkurenčnemu okolju v njihovih programih. Statistika kaže, da več mednarodnih študentov študij zaključi v zadanem časovnem obdobju kot njihovi nizozemski kolegi. Več kot polovica mednarodnih študentov dodiplomski študij zaključi v 3 letih, nizozemskih pa le tretjina.

Zaradi usmeritve v mednarodnost se število mednarodnih študentov na Nizozemskem v zadnjih letih stalno povečuje. Leta 2016 je bilo v državi več kot 42 tisoč mednarodnih študentov, kar je 16 % vseh študentov, vključenih v nizozemski visokošolski sistem. Približno 40 % diplomantov ostane v državi v obdobju 5 let po zaključku študija, 25 % pa jih ostane za stalno. To pomeni, da mednarodni študenti po končanem študiju v nizozemsko blagajno prispevajo več kot milijardo in pol na leto. Kot rečeno že v začetku, nedvomno prispevajo k razvoju in blaginji vseh Nizozemcev.

Na Nizozemskem najdemo študente vseh narodnosti, univerze pa se aktivno trudijo pritegniti raznoliko populacijo študentov iz celega sveta.

Potrebuješ več informacij glede študija in prijave na Nizozemskem? Prijavi se na brezplačno svetovanje!

REZERVIRAJ SVETOVANJE


0 views

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je Nanaja, s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Zaradi letošnjih spremenjenih okoliščin v zvezi z epandemijo, naša fizična pisarna do septembra ostaja zaprta. 

Naše delo z vami poteka nemoteno, prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

Za vas smo dosegljivi: 

TOR od 8h do 16h 

SRE od 11h do 19h

Po vnaprejšnjem dogovoru, tudi ostale dni v tednu. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo