Search
  • Lea Ban

PREDEPARTURE MEETING: ZADNJI NAPOTKI PRED ODHODOM V TUJINO


Poletne počitnice so za mnoge čas težko pričakovanega oddiha po napornem šolskem letu. Kljub temu pa je bil julij za naše študente, ki so se odločili za študij v tujini, živahen mesec: prispeli so rezultati mature, potrebno je bilo opraviti zadnje korake vpisa ter se pripraviti na selitev v tujino. Z namenom, da bi prilagajanje potekalo kar se da gladko, smo v torek, 31. 7., v naši pisarni pripravili prvi t.i. predeparture meeting oziroma sestanek pred odhodom. Naše bodoče študente lahko samo pohvalimo, saj so se dogodka počitnicam navkljub udeležili v velikem številu!

V predstavitvi, ki smo jo pripravili zanje, smo se dotaknili vseh pomembnih tem, ki zadevajo odhod v tujino. Od priprave prtljage, potrditve namestitve, zadnjih podrobnosti vpisa ter sestave urnika, do bančnega posojila in iskanja zdravnika. Skupaj smo si ogledali tudi faze prilagajanja na novo okolje in simptome kulturnega šoka. S triki in nasveti, kako preživeti obdobje prilagajanja, smo v Integralu prepričani, da boste kos vsem izzivom, ki so pred vami!

Ali tudi tebe mika, da bi drugo leto sedel/a poleg svojih vrstnikov in nestrpno pričakoval/a pakiranje kovčkov ter odhod? Veš, da te mika tujina, nisi pa čisto prepričan/a, kateri študijski program je pravi zate in v kateri državi? Ni problema – tudi zate imamo na zalogi veliko nasvetov. Od dosedanjih izkušenj pa do testa profesionalne orientacije Centigrade, ki je v Sloveniji na voljo le pri nas – prepričani smo, da z našo pomočjo lahko zase najdeš ustrezen program.

Slovenski študentje se radi odločajo za študij v tujini in so tam tudi uspešni. Ni razloga, da ne bi uspelo tudi tebi! Če te zanima več o naših partnerjih v tujini in razmišljaš o študiju v tujini, bo v Ljubljani 18. novembra v hotelu Slon potekal že drugi sejem World Education Fair, kjer bodo prisotni predstavniki univerz, s katerimi se boš lahko tudi osebno pogovoril glede svojih želja in ambicij.

V primeru, da vas zanima več, nam pišite na info@integraledu.si ali pa nas pokličite na 040 282 989.

Našim študentom pa želimo vse najboljše pri študiju!

#study #studyinuk #predeparture #centigrade #worldeducationfair #universities #student #integral #integraledu

0 views

Uradni predstavnik skupine IntegralEdu v Sloveniji je Nanaja, s.p.

t: +386 (0)40 282 989

e-mail: info@integraledu.si

Zaradi letošnjih spremenjenih okoliščin v zvezi z epandemijo, naša fizična pisarna do septembra ostaja zaprta. 

Naše delo z vami poteka nemoteno, prek telefona in spletnih aplikacij, kjer z vami izvajamo video sestanke. 

Za vas smo dosegljivi: 

TOR od 8h do 16h 

SRE od 11h do 19h

Po vnaprejšnjem dogovoru, tudi ostale dni v tednu. 

 

Obiščite nas na:
  • Facebook Social Icon
  • Instagram_logo